images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Правоохоронці Лановеччини оперативно встановили особу чоловіка, який порвав прапор України

Середа, 02 листопада 2022, 12:47

"Наруга над державними символами" - за статтею 338 Кримінального кодексу України відповідатиме житель Лановеччини. Порушника зафіксувала камера відеоспостереження і даним відео поділилися у соцмережах місцеві мешканці. Чоловік, проходячи повз державний символ, зірвав його, порвав і пішов далі.

Проведеними оперативно-розшуковими заходами працівники відділення поліції №2 м. Ланівці встановили особу невідомого і його місцеперебування. Це - житель міста, 1960 року народження. На момент злочину він перебував у стані сильного алкогольного сп'яніння. Коли до нього прийшли правоохоронці, то він зізнався у скоєному.  Свій вчинок пояснив тим, що йому не сподобалося, що неподалік аптеки в Ланівцях висів обтріпаний прапор.

Виправити ситуацію вирішив самостійно і саме за це постане перед судом. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Жителю Бучача місцеві поліцейські інкримінують шахрайство

Середа, 02 листопада 2022, 12:44

Зловмисник взяв у неповнолітнього каблучку, казав - лише приміряє, однак привласнив.

На лінію 102 зателефонував неповнолітній житель Чортківського району і повідомив про те, що невідомий чоловік на вулиці у Бучачі взяв у нього каблучку, щоб поміряти, але не повернув.

Поліцейські з’ясували, що потерпілий – учень Бучацького коледжу. 17-річний хлопець повертався з навчального закладу, як його перестрів невідомий чоловік. Зі слів підлітка, незнайомець був у стані алкогольного сп’яніння і тому, коли сказав дати поміряти каблучку, яку носив неповнолітній, той не став перечити нетверезому старшому за себе чоловікові. Зловмисник взяв чужу річ і пішов, а хлопець набрав 102.Правоохоронці швидко встановили особу зловмисника. Ним виявився житель Бучача, 1987 року народження. Чужу річ він видав.

Відомості за даним фактом внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Росіяни нарощують темпи мародерства на окупованих територіях – Спротив

Середа, 02 листопада 2022, 12:37

Російські окупанти мародерять тимчасові окуповані райони Запорізької області – наразі вони продовжують розкрадати українські держпідприємства в Мелітополі.

ДжерелоЦентр національного спротиву

Дослівно ЦНС: "Росіяни нарощують темпи мародерства в промислових масштабах на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Так, у Мелітополі окупанти продовжують розкрадати українські держпідприємства. Зокрема ворог розікрав обладнання відділень ПриватБанку, винісши звідти навіть меблі. Все це росіян називають "націоналізацією"".

Деталі: Також російські мародери грабують бази відпочинку у Кирилівці – демонтують бойлери, кондиціонери та іншу побутову техніку.

Зазначається, що пограбування відбувається централізовано, під наглядом військових.

Раніше колаборанти створили список "нічийних" комплексів – у ньому об’єкти, власники яких відмовилась співпрацювати з окупантами.

У ЦНС підкреслили, що всі ці пограбування фіксують українські правоохоронці, а всі власники майна отримають компенсації з репарацій, які Росія буде виплачувати після війни.

 

Зеленський збирав Ставку верховного головнокомандувача

Середа, 02 листопада 2022, 12:34

ФОТО: ОП

Президент Володимир Зеленський у середу провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Джерело: Офіс президента

Дослівно: "Головнокомандувач ЗСУ та командувачі військ оперативних напрямків доповіли про актуальну ситуацію на фронті.

Представники розвідки поінформували про оборонні та наступальні спроможності противника. Було узгоджено наступні кроки з відновлення територіальної цілісності України".

Деталі: На засіданні обговорили перебіг відбудови об’єктів критичної інфраструктури, яка напередодні зазнала руйнувань унаслідок ракетних атак Росії.

Повідомляється, що Зеленський наголосив на необхідності пришвидшення роботи з метою формування ефективної системи ППО України.

Учасники засідання також розглянули питання забезпечення підрозділів боєкомплектом і перебіг підготовки військ до зимового періоду.

У засіданні взяли участь: керівник ОП Андрій Єрмак, секретар РНБО Олексій Данілов, міністр оборони Олексій Резніков, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник ГУР Кирило Буданов, голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський та командувачі військ оперативних напрямків.

До засідання Ставки також долучилися: міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, інші члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів.

АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 

У Білорусь прибувають російські інженерні війська для будівництва казарм – Спротив

Вівторок, 01 листопада 2022, 14:58

За даними білоруського підпілля, в Білорусь прибувають російські інженерні війська для спорудження казарм та таборів.

ДжерелоЦентр національного спротиву

Деталі: Відзначається, що роботи виконують в межах створення т.зв. єдиного регіонального угруповання військ РФ та Білорусі.

Очікується, що воно буде нараховувати до 20 тис. осіб.

Більшість казарм планують побудувати в Брестській області, саме туди прибувають російські тилові підрозділи.

Нагадаємо:

  • Білоруські партизани повідомили, що в Гомельській області місцеві військові комісаріати проводять приховану мобілізацію водіїв та механіків. Їх залучають до обслуговування військової техніки збройних сил РФ, які перебувають на території Білорусі.
  • Фактично Білорусь продовжує усіляко підтримувати російських військових. Після заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про створення спільного з РФ угруповання військ, під контроль ЗС РФ перейшли білоруські авіабази в містах Ліда та Барановичі.
  • АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 
 

Сторінка 515 з 1452

«ПочатокПопередня511512513514515516517518519520НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер