images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Австрія скасувала безкоштовний проїзд для українців

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:40

Австрія з 1 листопада змінила правила проїзду для громадян України, які перебувають в країні.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні посольства України в Австрії на сторінці у Facebook.

Зокрема, починаючи з 1 листопада проїзд для громадян України в громадському транспорті Відня є платним.

Також змінюються правила проїзду для українців залізничним транспортом Австрії (ÖBB).

"З 1 листопада 2022 року безкоштовний квиток для поїздів Австрійською федеральною залізницею (ÖBB) буде доступний одноразово під час першого в’їзду в Австрію (потяги з Бржецлава, Братислави чи Хедьєшалома до пункту призначення в Австрії або для проїзду транзитом через територію Австрії). "Квиток для українців, які прибули вперше" (Erstankunft Ukraine-Ticket) надаватиметься всім особам з українським паспортом, які прибувають з України через кордони Чехії, Словаччини та Угорщини" - розповіли у посольстві.

Цей квиток дійсний протягом 24 годин з моменту видачі для здійснення поїздки до пункту призначення в Австрії або до прикордонних станцій у напрямку Німеччини, Швейцарії або Італії у 2-му класі потягів ÖBB.

Українці, які вже перебувають в Австрії, мають купувати квитки на потяги ÖBB з листопада.

"Посольство продовжує перемовини з Федеральним урядом, політиками та підприємствами, які забезпечують роботу громадського транспорту, стосовно створення доступніших умов проїзду для громадян України, які перебувають у Австрії з метою тимчасового захисту" - йдеться у повідомленні українського посольства.

Нагадаємо, уряд Болгарії вирішив продовжити програму розселення біженців з України, але замість готелів їх будуть розміщувати на державних курортах.

 

"Київстар" попередив про збої у застосунку і з поповненням рахунку: коли відновлять роботу

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:37

Мобільний оператор "Київстар" повідомив, що з ранку вівторка у частини клієнтів можуть виникати обмеження під час поповнення рахунку, зміни тарифу або в користуванні додатком "Мій Київстар". Обіцяють відновити роботу цих сервісів найближчим часом.

Про це повідомила пресслужба компанії у Facebook.

"Наші основні послуги, зокрема дзвінки та мобільний інтернет працюють у звичному режимі.

Проте, сьогодні приблизно з 9 ранку у частини наших клієнтів можуть виникати обмеження під час поповнення рахунку, зміни тарифу або в користуванні додатком Мій Київстар", - йдеься у заяві.

У "Київстарі" підкреслили, що IT-спеціалісти вже працюють над відновленням роботи цих додаткових сервісів.

"Ми щиро перепрошуємо за тимчасові складнощі та просимо спробувати поповнити рахунок через годину", - резюмували в пресслужбі.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

В Україні запускають проєкт "Дунайський зерновий шлях"

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:34

 
УДП

Українське дунайське пароплавство розпочинає проєкт "Дунайський зерновий шлях" після виходу Росії з "зернової ініціативи".

Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко у Facebook.

"Ще влітку ми передбачали, що РФ може в будь-який момент спробувати зірвати "Зернову ініціативу". Тому наполегливо і системно розвивали наш проєкт "Дунайський зерновий шлях", – написав він.

Зазначається, що УДП інвестувало у створення власної перевалки зернових, а також домовилось з румунською компанією TTS про швидшу та ефективнішу схему перевалки у порту Констанци.

Москаленко додав, що "Дунайський зерновий шлях" вже починає працювати. Таким чином йдеться про безпечну та гарантовану доставку аграрної продукції з річкового порту одразу на морське судно великого тоннажу. Логістичний зв’язок здійснюватиме та контролюватиме УДП.

У пароплавстві очікують, що за рахунок швидшого процесу завантаження та розвантаження середній час обороту каравану скоротиться приблизно на 30%. А власникам вантажу не доведеться нести фінансових втрат внаслідок тривалих очікувань в черзі біля терміналу.

Також судна будуть оснащені системами он-лайн контролю, відеоспостереження, кількість судноводів в екіпажі зросте. Це дасть можливість баржевому каравану здійснювати до двох рейсів на місяць.

На другому етапі проєкту передбачається будівництво нових барж. Також найближчим часом починається модернізація тяги – капітальний ремонт самохідного флоту з заміною двигунів.

АНАСТАСІЯ ЖАРИКОВА

 

Чортківські оперативники розшукали зловмисника, який викрав з крамниці сумку відвідувачки

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:27

До співробітників Чортківського райвідділу поліції надійшло повідомлення від 75-річної жительки райцентру про те, що невідома особа викрала у неї сумку.

Зі слів потерпілої, вона, розраховуючись за товар в магазині, забула сумку біля прилавку. Коли ж невдовзі повернулася, майна вже не було.

Оперативно встановити особу зловмисника розшуківцям допомогли камери відеонагляду. Причетним до крадіжки виявився 51-річний житель Чорткова. Чоловік вперше потрапляє в поле зору правоохоронців. Чужу сумку він викинув, забравши звідти понад 1 500 гривень, які витратив.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Дії чортківчанина слідчі кваліфікують за ч. 4 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка, вчинена в умовах воєнного або надзвичайного стану). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до восьми років.

Триває досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Псевдобанкіри ошукали жителів області на чималу суму

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:25

Правоохоронці області задокументували три факти шахрайства вчиненні щодо мешканців краю. Громадяни повідомляли додзвонювачам конфіденційну інформацію та втрачали заощадження.

Аферисти діяли за однією схемою: вони телефонували до потерпілих та представлялися співробітниками банку. У ході розмови, вони входили в довіру та під різними приводами дізнавалися персональні дані власників карткових рахунків. Згодом вони без труднощів спустошували електронні гаманці потерпілих. Троє жителів Тернопільської області позбулися майже 135 000 гривень.

Відомості про події працівники поліції внесли в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці вкотре наголошують краянам ніколи, ні за яких обставин, не повідомляти особисті дані невідомим. Інформація щодо карткових рахунків вважається конфіденційною, нею повинні володіти лише власники електронних гаманців.

Ніколи не повідомляйте номер банківської картки, термін її дії, ПІН-код або CVV2-код, а також паролі, що надходять в SMS. Якщо дзвонять і уточнюють ці дані, знайте: це спроба шахрайства.

Суворо дотримуйтеся правил користування карткою, не передавайте ніякої інформації третім особам. Якщо подзвонили і представилися співробітником банку з невідомого номера телефону, не потрібно вступати в дискусію, покладіть слухавку та зателефонуйте на гарячу лінію фінустанови. Всі дзвінки, які надходять з банку клієнту, зберігаються в історії контактів з клієнтом.

У разі надходження дзвінка з невідомого номера необхідно терміново передзвонити на гарячу лінію і уточнити у оператора всю інформацію по карті, при втраті або крадіжці – карту заблокувати.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сторінка 516 з 1451

«ПочатокПопередня511512513514515516517518519520НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер