images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі на Микулинецькому кладовищі відбувся пам’ятний мітинг-реквієм за полеглими захисниками ЗУНР

Вівторок, 01 листопада 2022, 12:24

Цьогоріч 1 листопада в Україні відзначають 104-ту річницю Листопадового Чину та проголошення Західноукраїнської Народної Республіки.

Традиційно у цей день на Микулинецькому кладовищі вшановують полеглих українських патріотів пам’ятним молебнем та покладанням квітів до могил Січових Стрільців.

«ЗУНР постала тоді, коли весь світ із великим застереженням сприймав ідею української незалежності. Українцям не давали жодного шансу у протистоянні з Польщею, Угорщиною та Румунією. Але українці не хотіли грати за сценарієм написаним зовнішніми силами. Вони відстоювали право українського народу бути собою і керувати своєю державою. Українці показали всьому світові, що свою землю не віддадуть без бою. І ЗУНР відбулася всупереч геополітиці, -відзначає міський голова Сергій Надал. -  Більше сотні років потому, коли московські орди розпочали широкомасштабне вторгнення в Україну, західні розвідки теж давали українцям не більше місяця. Але Україна вистояла всупереч всім прогнозам. Сьогодні так звана «друга армія» світу біжить з української землі. Бо українці – це нація переможців. Так було у ХХ столітті, так є у ХХІ. Згадаймо наших славних пращурів. Згадаймо наші державницькі традиції. Дякуємо всім захисникам та захисницям України, хто сьогодні на фронті відстоює право українців жити у незалежній та вільній країні. Пам’ятаємо сучасних Героїв нашої історії».

Міський голова також додав, що Січові Стрільці стали добрим прикладом, як треба боротися за свою націю, свою державу, свій народ. І український народ бореться. Український народ перемагає.

 

 

Керівник тернопільської поліції зустрівся з новопризначеними поліцейськими

Понеділок, 31 жовтня 2022, 13:53


Ділився власним досвідом та давав цінні поради у службовій діяльності: У Головному управлінні відбулася зустріч очільника поліції області Олександра Богомола з новопризначеними поліцейськими.

Керівник надав важливі настанови молодим правоохоронцям, зосередив їх увагу на дотриманні дисципліни й законності, а також відповідального ставлення до роботи. Він продемонстрував відкритість та готовність до вирішення будь-яких службових чи побутових проблем, які можуть з’явитися у новобранців під час служби, а молоді офіцери у свою чергу обговорили нагальні проблеми що стоять перед особовим складом в умовах війни.

«Складні часи наразі вимагають від нас постійної готовності, — звернувся він до підлеглих. — Ми маємо працювати однією командою, бо це — єдиний шлях до Перемоги» - наголосив керівник тернопільської поліції.

Поліцейські психологи визначили у молодих фахівців ступінь та ефективність адаптації до служби. В рамках в рамках «Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки», вони розглянули ряд кейсових завдань та пропрацювали основні техніки спрямовані на формування у сучасного поліцейського навиків надання первинної психологічної допомоги і психологічної підтримки громадян у критичних ситуаціях та в умовах війни.

 

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

керівник тернопільської поліції зустрівся з новопризначеними поліцейськими
керівник тернопільської поліції зустрівся з новопризначеними поліцейськими
керівник тернопільської поліції зустрівся з новопризначеними поліцейськими

Волонтери Монастириської територіальної громади передали правоохоронцям позашляховик

Понеділок, 31 жовтня 2022, 13:52


Допомогти працівникам поліції Тернопільщини, які несуть службу на передовій, у зоні бойових дій, вирішили мешканці територіальної громади Монастирисьок. Волонтери зібрали кошти та купили позашляховик Hyundai Tucson для поліцейських, а також теплий одяг для дітей-переселенців.

Бійці Збройних сил України і правоохоронці сьогодні потребують найбільше автівок, які зможуть подолати будь-які перешкоди або швидко евакуювати людей чи поранених з небезпечних місць.

Громада вже не вперше долучається до збору коштів та передає не лише автівки на передову, але й продукти харчування, ліки та перші предмети необхідності.

Олександр Богомол, начальник ГУНП в Тернопільській області, від імені усіх працівників поліції вдячний волонтерам за допомогу та підтримку. Транспорт на передовій, у гарячих точках - це розхідний матеріал, який необхідний завжди і всюди. Повномасштабне вторгнення згуртувало людей всієї України і вони роблять усе можливе, щоб наші бійці живими та неушкодженими поверталися додому.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

волонтери монастириської територіальної громади передали правоохоронцям позашляховик
волонтери монастириської територіальної громади передали правоохоронцям позашляховик
волонтери монастириської територіальної громади передали правоохоронцям позашляховик
 

Поліцейські нагадують: за незаконне зберігання зброї та боєприпасів передбачена кримінальна відповідальність

Понеділок, 31 жовтня 2022, 13:51


Факт незаконного зберігання зброї інкримінують поліцейські жителю Тернопільського району.

Правоохоронці отримали оперативну інформацію, про те, що мешканець Скалатської громади незаконно володіє зброєю. Під час санкціонованого обшуку працівники поліції виявили в помешканні підозрюваного предмет, ззовні схожий на револьвер. Поліцейські вилучили небезпечну знахідку та передали на експертизу.

Відомості про подію слідчі до ЄРДР згідно статті 263 Кримінального кодексу України.

Працівники поліції застерігають громадян – за незаконне придбання, носіння і зберігання вогнепальної та холодної зброї, її застосування передбачено кримінальну відповідальність та тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років. Навіть у час війни зброю, боєприпаси, вибухівку не можна зберігати без відповідної реєстрації.

В той же час, згідно частини третьої цієї статті – особа звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, боєприпаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

Вибух на аеродромі у РФ: два вертольоти повністю знищені – ГУР

Понеділок, 31 жовтня 2022, 12:07

ІЛЮСТРАТИВНЕ ФОТО З DEPOSITPHOTOS

Українська розвідка підтвердила знищення двох ударних російських вертольотів Ка-52 на аеродромі в Псковській області вночі 31 жовтня, ще два вертольоти отримали суттєві пошкодження.

Джерело: пресслужба Головного управління розвідки

Дослівно: "На військово-повітряній базі РФ "Веретьє" (Псковська область, острів-5) вночі 31 жовтня відбувся потужний вибух. Два російські ударні вертольоти Ка-52 "Алігатор" повністю знищено. Ще два – суттєво пошкоджено".

Деталі: За інформацією ГУР, щоб ліквідувати наслідки та знайти "диверсійні групи", особовий склад військової частини піднято по тривозі, проходять слідчі дії. Деталі щодо знищення іншої техніки та особового складу уточнюються.

Розвідка нагадує, що вартість одного Ка-52 – близько $16 млн.

Що цьому передувало: Вранці 31 жовтня анонімні Telegram-канали повідомили, що у Псковській області Російської Федерації вибухом пошкоджено два гелікоптери Ка-52, які перебували на території військового аеродрому неподалік від російсько-латвійського кордону.


 

Сторінка 518 з 1452

«ПочатокПопередня511512513514515516517518519520НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер