images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Зеленський збирав Ставку верховного головнокомандувача

Середа, 02 листопада 2022, 12:34

ФОТО: ОП

Президент Володимир Зеленський у середу провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Джерело: Офіс президента

Дослівно: "Головнокомандувач ЗСУ та командувачі військ оперативних напрямків доповіли про актуальну ситуацію на фронті.

Представники розвідки поінформували про оборонні та наступальні спроможності противника. Було узгоджено наступні кроки з відновлення територіальної цілісності України".

Деталі: На засіданні обговорили перебіг відбудови об’єктів критичної інфраструктури, яка напередодні зазнала руйнувань унаслідок ракетних атак Росії.

Повідомляється, що Зеленський наголосив на необхідності пришвидшення роботи з метою формування ефективної системи ППО України.

Учасники засідання також розглянули питання забезпечення підрозділів боєкомплектом і перебіг підготовки військ до зимового періоду.

У засіданні взяли участь: керівник ОП Андрій Єрмак, секретар РНБО Олексій Данілов, міністр оборони Олексій Резніков, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник ГУР Кирило Буданов, голова Служби зовнішньої розвідки Олександр Литвиненко, командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський та командувачі військ оперативних напрямків.

До засідання Ставки також долучилися: міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, інші члени уряду, очільники силових відомств і правоохоронних органів.

АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 

 

У Білорусь прибувають російські інженерні війська для будівництва казарм – Спротив

Вівторок, 01 листопада 2022, 14:58

За даними білоруського підпілля, в Білорусь прибувають російські інженерні війська для спорудження казарм та таборів.

ДжерелоЦентр національного спротиву

Деталі: Відзначається, що роботи виконують в межах створення т.зв. єдиного регіонального угруповання військ РФ та Білорусі.

Очікується, що воно буде нараховувати до 20 тис. осіб.

Більшість казарм планують побудувати в Брестській області, саме туди прибувають російські тилові підрозділи.

Нагадаємо:

  • Білоруські партизани повідомили, що в Гомельській області місцеві військові комісаріати проводять приховану мобілізацію водіїв та механіків. Їх залучають до обслуговування військової техніки збройних сил РФ, які перебувають на території Білорусі.
  • Фактично Білорусь продовжує усіляко підтримувати російських військових. Після заяви самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про створення спільного з РФ угруповання військ, під контроль ЗС РФ перейшли білоруські авіабази в містах Ліда та Барановичі.
  • АЛЬОНА МАЗУРЕНКО 

"Має важливу місію": поліцейські з Донеччини показали чотирилапого талісмана Рема.

Вівторок, 01 листопада 2022, 14:51

У серпні цього року поліцейський Павло Дяченко знайшов цуценя на місці чергового російського обстрілу у Бахмуті, що на Донеччині.

Він не зміг покинути таксеня напризволяще і забрав до себе, чим врятував йому життя – уже за годину росіяни вдруге поцілили у те саме місце.

Тепер чотирилапий напарник правоохоронця на ім'я Рем всюди слідує за своїм господарем – і на службі, і вдома. Ба більше, зараз песик підріс і тепер сам допомагає рятувати життя, розповідають у Національній поліції України.

Зокрема, Рем разом в складі екіпажу поліції виїжджає на евакуацію громадян. При цьому таксеня не є службовим собакою, підкреслюють поліцейські. У нього є інша, не менш важлива місія.

"Він допомагає пережити біль людям, а особливо дітям, які постраждали внаслідок російської агресії. Безумовна, безхитрісна любов тварини лікує душі, понівечені росіянами", – наголошують у Нацполіції.

І хоча Рем не шукає міни, як чернігівський пес-піротехнік Патрон чи пухнаста розвідниця Вєста, проте він уже встиг пройти "хрещення вогнем" зі своїм господарем – одного разу поблизу них влучив ворожий снаряд "Урагану" (реактивна система залпового вогню).

Бахмутські правоохоронці відзначають, що Рем став для них вірним другом і талісманом.

"Невеличкий, але такий хоробрий, він надихає нас, не дає забути просту істину: аби врятувати життя, не потрібно якихось особливих вмінь – тільки щире бажання", – наголошують поліцейські.

Нагадаємо, одеські пожежники прихистили врятованого собаку Мажора.

Діана Кречетова

 

На Київщині лишаються невпізнаними 200 тіл жертв російських солдатів

Вівторок, 01 листопада 2022, 14:49

ТІЛА ЗАКАТОВАНИХ У БУЧІ ЛЮДЕЙ. ФОТО ДМИТРА ЛАРІНА, УП

У Київській області наразі невпізнаними є тіла 200 людей, які стали жертвами російських окупантів.

Джерело: голова поліції Київщини Андрій Нєбитов під час брифінгу в медіацентрі "Україна-Укрінформ".

Пряма мова: "Їх залишається на даний час 200 тіл, все відбувається відповідно до процедури. Тіла захоронюють, але під відповідним номером, якщо вони не відомі...

По процедурі відбирається ДНК і поміщається до бази даних. Далі якщо будь-яка людина звертається з проханням знайти родича, то відбувається забор ДНК та порівняння".

Деталі: Нєбитов зауважив, що з результатами експертиз кількість невпізнаних трупів зменшується, родичам передають інформацію, де поховано тіло і ухвалюється рішення про перепоховання за бажанням родичів.


Tesla планує почати серійне виробництво пікапа Cybertruck наприкінці 2023 року – ЗМІ

Вівторок, 01 листопада 2022, 14:47

 
REUTERS

Tesla планує почати масове виробництво свого електропікапа Cybertruck в кінці 2023 року - через два роки після початкової мети.

Про це пише Reuters із посиланням на два джерела.

Минулого місяця Tesla заявила, що працює над підготовкою свого заводу в Остіні, штат Техас, до виробництва нової моделі з "раннім виробництвом", яке почнеться в середині 2023 року. "Ми знаходимося на останньому етапі для Cybertruck", - сказав Маск в ході телефонної конференції з фінансовими аналітиками.

"Це може означати очікування ще одного року для сотень тисяч потенційних покупців, які заплатили 100 доларів, щоб зарезервувати Cybertruck в одному з найбільш очікуваних і ретельно відстежуваних запусків електромобілів за всю історію.

Компанія Tesla не відповіла відразу на прохання прокоментувати ситуацію", - пише агентство.

Компанія не оголосила остаточну ціну на Cybertruck, не показала серійну версію автомобіля і не уточнила, як вона буде управляти поставками акумуляторів для нової моделі.

У 2019 році Tesla прогнозувала початкову ціну нижче 40 000 доларів, але відтоді ціни на нові автомобілі зросли, і Tesla підняла ціни на весь свій модельний ряд.

Запуск Cybertruck зробить Tesla учасником ринку електромобілів в одному з найбільш прибуткових сегментів американського ринку і конкурентом електропікапам таких компаній, як Ford Motor і Rivian Automotive, які випустили моделі в поки що обмеженій кількості.

У січні Маск назвав причиною перенесення запуску Cybertruck на 2023 рік дефіцит комплектуючих.

У травні Tesla припинила приймати замовлення на Cybertruck за межами Північної Америки.

Аналітики також попереджають, що ослаблення світової економіки почне позначатися на продажах Tesla, яка до цього часу була в змозі продати кожен автомобіль, який вона виробляє. Маск заявив, що очікує, що майбутня рецесія триватиме "ймовірно, до весни 24-го року".

Нагадуємо:

Повідомлялось, що Tesla сподівається почати поставки акумуляторного електричного пікапа Cybertruck у середині наступного року.

Ілон Маск представив електричний пікап Cybertruck з футуристичний дизайном у 2019 році.

Спочатку очікували, що його випуск розпочнеться у 2021 році, потім ці терміни змінились.

У вересні 2021 року Маск повідомив співробітникам, що компанія не збирається починати виробництво Cybertruck до кінця 2022 року, а масовий випуск стартує не раніше кінця 2023 року.

У січні стало відомо, що Tesla Inc планує почати виробництво свого електричного пікапа Cybertruck до кінця першого кварталу 2023 року, а не в кінці 2022 року, як планувалось раніше.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ

Економічна правда

 

Сторінка 519 з 1456

«ПочатокПопередня511512513514515516517518519520НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер