images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Поліцейські нагадують, як не стати жертвами банківських шахраїв

Понеділок, 31 жовтня 2022, 12:02

Понад 130 тисяч гривень заробили аферисти на довірі за одну добу. Натомість, усі гроші з карток втратили двоє мешканок області.

Класична схема шахрайства спрацювала в обох випадках: дзвінок, невідомий чоловік представляється працівником банку. Спочатку аферист входить в довіру, намагається дізнатися якомога більше інформації про картковий рахунок, а потім спонукає жертву переводити гроші на інші рахунки, або ж довідавшись секретні коди, викрадає їх сам.

Мешканка Лановеччини, надала невідомому доступ до мобільного банківського додатку і він легко викрав понад 96 000 кредитних коштів.

Інша жертва банківської афери, 38-річна тернополянка, надавши всі паролі аферисту, втратила 39 тисяч гривень. Коди доступу до мобільного банківського додатку вона отримувала в повідомленнях.

Поліцейські за фактом шахрайств розпочали кримінальні провадження, особи зловмисників встановлюють

Наголошуємо: банківські працівники не телефонують до клієнтів, щоб довідатися конфіденційну інформацію про рахунки! Якщо вам пропонують змінити паролі або ж перевести гроші на інший рахунок аби їх вберегти – це 100% шахрайство!

Не впадайте в паніку, коли чуєте у слухавці інформацію, що ваш рахунок під загрозою крадіжки. Покладіть слухавку, заблокуйте карту і зателефонуйте в банк. Безкоштовний номер гарячої лінії є на кожній банківській картці!

Проявляйте обачність – вбережете власні кошти!

Відділ  комунікації поліції Тернопільської області

 

На Тернопільщині за минулі вихідні в аваріях травмувалося 13 осіб

Понеділок, 31 жовтня 2022, 12:01

П'ять дорожньо-транспортних пригод 29-30 жовтня трапилося на дорогах Тернопільщини. З тілесними ушкодженнями до медзакладів звернулося 13 пасажирів.

О 9:42 на автодорозі Городище-Зарваниця-Бучач перекинувся автомобіль ВАЗ. Про це на лінію "102" повідомила жителька Купчинецької територіальної громади. Жінка сказала, що постраждалих немає. На місце автопригоди виїжджали правоохоронці. За попередньою інформацією, водій автомобіля Audi 80 не переконався в безпечному русі й почав маневр обгону. В результаті, кермувальник ВАЗу 2109 спробував уникнути удару і перекинувся. Водій іномарки відповідатиме у суді згідно зі статтею 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) КУпАП.

Дев'ятеро пасажирів серед яких малолітня дівчинка, отримали тілесні ушкодження в результаті перекидання рейсового автобуса. Аварія трапилася на дорозі Тернопіль-Скалат близько 19:00. Водій "Еталону", який рухався за маршрутом Кам'янець-Подільський - Тернопіль не впорався з керуванням, з'їхав на узбіччя і перекинувся. За попередніми даними, кермувальник на момент ДТП був тверезим, але у нього взяли зразки крові для перевірки на вміст алкоголю. Даний факт внесений в ЄРДР згідно з частиною 1 статті 286 ККУ.

О 23:20 автопригоду зареєстрували поліцейські в Тернополі. На проспекті Злуки не розминулося три автівки. Водій автомобіля Skoda Superb не дотримався дистанції і врізався в Renault Scenic. Після цього Skodu відкинуло і вона за інерцією протаранила ще й Peugeot Partner. В результаті аварії до лікарні потрапив водій Renault.

Трьох потерпілих госпіталізувала бригада екстреної меддопомоги в результаті ДТП у Тернопільському районі. Аварія трапилася 30 жовтня о 17:15 на дорозі Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам'янка.

З попередніми даними, водійка SKODA FABIA врізалася в попутне авто марки AUDI А6. Як наслідок - до лікарні потрапили обидва кермувальники та 13-річна пасажирка з SKODA FABIA.

Ще одна автопригода того ж вечора трапилася на автодорозі Тернопіль-Львів-Рава-Руська, неподалік села Озерна. Водій автомобіля Ford Cougar не впорався з керуванням та опинився в кюветі. На щастя травмованих у даній ДТП нема.

Слідчі встановлюють причини усіх автопригод.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

У Тернополі відбувся вечір пам’яті Олександра Смика

Понеділок, 31 жовтня 2022, 11:52

Днями у Тернопільському обласному українському драматичному театрі відбувся вечір пам’яті відомого українського барда, поета, драматурга Олександра Смика з нагоди 65-річчя від Дня народження.

«Ми вшановуємо пам’ять видатного українця, тернополянина і, що для мене найбільш важливо, мого друга – Олександра Смика. Він завжди умів говорити просто та щиро, і водночас це – зачіпало серце і душу. Він був надзвичайно позитивною, доброю, чуйною людиною. Любив життя. Був справді відданий Україні. Він – голос майдану у Тернополі, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Він був справжнім творцем і упродовж усього свого життя творив завжди й усюди. Десять років під його керівництвом у Тернополі розвивався культурний простір. Олександр Іванович, коли брався за якусь справу, то завжди робив це щиро, із великою любов’ю і саме тому йому це вдавалося. Він умів по-особливому розуміти й пізнавати людей. На жаль, його вже немає серед нас. Та нам залишились його творчість. Я впевнений, що там на небі він сьогодні тримає духовний мистецький фронт. Вічна йому пам’ять».

Олександр Смик відомий Тернополю та Україні, зокрема, як бард, поет, драматург, член національних спілок України, Всеукраїнської музичної спілки, громадсько-політичний діяч, депутат Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, Олександр Смик відійшов у вічність 18 травня 2022 року.

 

 

Будівлю МВС Чехії прикрасили банером з Путіним у мішку для трупів

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 13:15

На будівлі міністерства внутрішніх справ Чехії в п’ятницю з’явився банер, на якому на тлі чеського прапора зображено мішок для трупів, з якого стирчить голова президента Росії Владіміра Путіна.

Як повідомляє "Європейська правда", фото у Twitter опублікував глава чеського МВС Віт Ракушан.

"Ми знаємо, хто наш друг, який проливає кров за нашу свободу. А ще ми знаємо, хто наш ворог, і не дамо йому вкрасти поняття патріотизму чи нашого прапора", – підписав він фото.

Як відомо, у Чехії 28 жовтня святкується День незалежності Чехословаччини.

Нагадаємо, це не перший випадок, коли чеські посадовці жорстко критикують Путіна.

Так, міністерка оборони Чехії Яна Чернохова у 70-річчя президента РФ сфотографувалася у футболці з "посланням" для нього, яку їй подарувала чеська ініціатива збору коштів на зброю для України.

Волонтери запускають пошив військової жіночої форми з урахуванням особливостей фізіології. ФОТО

П'ятниця, 28 жовтня 2022, 12:02

Для українських захисниць запускають пошив військової форми під брендом ЗМLCHK.

Про це повідомляють ініціатори проєкту – волонтери української громадської організації "Землячки. Український фронт", яка займається допомогою жінкам у Збройних силах.

Як розповідають у ГО, лекала для форми розробили з урахуванням особливостей жіночої фізіології. На осінній період військовий одяг прошиватимуть на флісі, а на зимову пору планують зробити його теплішим.

Українки-військові зможуть отримати форму безкоштовно, здійснивши запит через Instagram організації.

Фото: ГО "Землячки. Український фронт"

"Військова форма – це засіб першої необхідності на фронті, адже ти не можеш бути ефективною у формі 52 розміру зі своїм 46. Теплу жіночу військову форму у нас запитує кожна захисниця з 3000+ закритих нами запитів", – наголошує засновниця ГО Ксенія Драганюк.

Лекала для пошиття жіночої військової форми розробляла Ужгородська фабрика ПрАТ "Ужгородська швейна фабрика" спільно з ГО "Землячки", а пошиттям займається Харківською фабрика "Lap".

За словами волонтерів, швейна фабрика у Харкові змогла реорганізувати цех, аби люди не втрачали робочі місця попри війну та постійні обстріли міста росіянами.

Фото: ГО "Землячки. Український фронт"

"Усі швеї наразі працюють у Харкові віддалено, але на якісному обладнанні фабрики, що допомагає зберегти високу якість пошитої продукції, та підтримує українське підприємництво", – підкреслюють у ГО.

Фото: ГО "Землячки. Український фронт"

Перша партія утепленої осінньої військової форми нараховуватиме 300 комплектів. Зимові моделі знаходяться в розробці і планують відшиватися на початку листопада, повідомляють волонтери.

"ГО "Землячки. Український фронт" відправляє форму для захисниць безкоштовно, на волонтерських засадах та існує за рахунок донатів", – пояснюють у ГО.

Нагадаємо, раніше команда громадської організації "Землячки" створила анімаційний серіал "Маріуполь. Військові хроніки мирного жителя" за мотивами щоденника маріупольчанки, яка три тижні прожила в окупації.

Діана Кречетова

 

Сторінка 519 з 1452

«ПочатокПопередня511512513514515516517518519520НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер