images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Спіймали російського агента, який навів удар по Харківській ОДА – СБУ

П'ятниця, 12 серпня 2022, 09:47


Служба безпеки України затримала "законсервованого" агента ФСБ, який коригував ракетні удари Росії по Харківщині, зокрема по будівлі Харківської облдержадміністрації на початку березня.

Джерело: СБУ в Telegram

Деталі: Повідомляється, що саме за його "наводкою" агресори здійснили ракетні удари по будівлі ОДА та ще 7 цивільних об’єктах.

Також зловмисник передавав окупантам геолокації міської інфраструктури.

Розвіддані він переправляв у вигляді текстових файлів з детальним описом об’єктів та інформацією щодо перебування в них людей.

За даними слідства, зрадником є колишній правоохоронець, завербований кадровим співробітником ФСБ під час перетину російського кордону у 2019 році.

Після отримання оперативного псевдоніму та проходження інструктажу зловмисник був переведений у "режим очікування".

Після вторгнення РФ на зв’язок з агентом вийшов російський "куратор".

У разі успішного виконання вказівок окупанти обіцяли "вивести" свого прибічника на територію РФ і оформити громадянство, але співробітники СБУ завадили цим "планам" і затримали зловмисника.

Агенту повідомлено про підозру.

ЄВГЕН КІЗІЛОВ 

 

Австралійський суд оштрафував Google на 43 мільйони доларів за обман користувачів

П'ятниця, 12 серпня 2022, 09:38

Австралійський суд зобов'язав Google сплатити штраф у розмірі 60 млн австралійських доларів (42,7 млн доларів США) за введення користувачів в оману щодо  щодо збору їх особистих даних про місцезнаходження.

Про це пише Reuters з посиланням на австралійську службу з контролю за дотриманням конкуренції.

Суд визнав, що Google ввів в оману деяких клієнтів щодо персональних даних про місцезнаходження, зібраних через їхні мобільні пристрої Android у період з січня 2017 року по грудень 2018 року.

Зазначається, що Google ввів користувачів в оману, переконавши, що налаштування "історії місцезнаходжень" на їхніх телефонах Android є єдиним способом збору даних про місцезнаходження, коли функція моніторингу активності в Інтернеті та програмах також дозволяла збирати та зберігати локальні дані.

Наглядовий орган, за оцінками якого постраждали 1,3 мільйона користувачів облікових записів Google в Австралії, розпочав судовий процес проти компанії та її місцевого підрозділу в жовтні 2019 року.

За словами регулятора, у 2018 році Google вжив заходів для виправлення ситуації.

Google заявив, що врегулював цю проблему, і додав, що зробив інформацію про місцезнаходження простою для керування та легкою для розуміння.

ОЛЕКСІЙ ПАВЛИШ


У центрі Чернівців знесли пам‘ятник червоноармійцю

П'ятниця, 12 серпня 2022, 09:27

ДЕМОНТОВАНИЙ ЧЕРВОНОАРМІЄЦЬ, СКРИНШОТ

Місцева влада демонтувала пам‘ятник червоноармійцю на Соборній площі в центрі Чернівців.

Джерело: Чернівецька міська рада у Telegram

Дослівно: "Довше "возилися" з документами. Всього за годину зняли пам‘ятник червоноармійцю з постаменту на Соборній площі. У жодному разі нищити його не будемо. Натомість перемістимо туди, де йому місце".

Деталі: Повідомляється, що демонтажу передували публічні консультації, і влада міста врахувала "думку кожного, хто готовий був нею ділитися".

За словами міськради, абсолютна більшість просила забрати пам‘ятник з площі, ще частина просила створити умовний "парк тоталітаризму" чи "парк нацизму" та перемістити солдата туди. Над цим зараз місцева влада працює разом з Міністерством культури та інформаційної політики.

Питання, що буде на місці прибраного червоноармійця, планують вирішити після війни.

ЄВГЕН КІЗІЛОВ 

 

Мешканець Тернопільщини зберігав заборонені речовини .

П'ятниця, 12 серпня 2022, 09:21

Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту інкримінують працівники відділення поліції №2 м. Ланівці місцевому мешканцю 1992 року народження.

Правоохоронці отримали інформацію, про те що місцевий мешканець по місцю свого проживання може зберігати заборонені речовини. Під час санкціонованого обшуку в будинку підозрюваного поліцейські виявили цигарки наповненні подрібненою речовиною зеленного кольору та паперові згортки з аналогічним вмістом. А на присадибній ділянці чоловік вирощував рослини коноплі.

Заборонені речовини працівники поліції вилучили та направили на експертизу в Тернопільський науково-дослідний експертно-криміналістичний центр МВС України.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 2 статті 309 Кримінального кодексу України.

Триває слідство.

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області


Внаслідок дорожньої аварії травм зазнав велосипедист

П'ятниця, 12 серпня 2022, 09:13

Чоловіка госпіталізували до медичного закладу.

11 серпня у селі Красівка Тернопільського району дороги «не поділили» 39-річний водій автомобіля  «Volkswagen» - житель села Дичків  та 66-річний велосипедист з Красівки.

Про ДТП повідомив водій легковика. Його автомобіль вилучено та поміщено на спецмайданчик.

Травмованого велосипедиста доправлено до медичного закладу.

Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 286 Кримінального кодексу.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області


 

Сторінка 608 з 1454

«ПочатокПопередня601602603604605606607608609610НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер