images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Як зараховуватимуть страховий стаж за період ведення підприємницької діяльності

Неділя, 04 листопада 2018, 09:29

Відповідно до статті 24 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягає загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Страховий стаж обчислюється територіальними органами Пенсійного фонду відповідно до вимог цього Закону, тобто з 01.01.2004 року за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку, а за періоди до впровадження системи персоніфікованого обліку - на підставі документів та в порядку, визначеному законодавством, що діяло до набрання чинності цим Законом.

Згідно ст. 56 Закону України «Про пенсійне забезпечення» до стажу роботи зараховуються будь - яка робота на якій працівник підлягав державному соціальному страхуванню, або за умови сплати страхових внесків.

Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», затвердженим Постановою Пенсійного фонду України від 25.11.2005 №22- 1 визначено, що період здійснення фізичною особою підприємницької діяльності, крім осіб, які здійснювали підприємницьку діяльність за спрощеною системою оподаткування, з 01 липня 2000 року підтверджується довідкою із бази даних реєстру застрахованих осіб за інформацією відділу персоніфікованого обліку.

Період здійснення фізичною особою підприємницької діяльності за спрощеною системою оподаткування:

- до 01 січня 2004 року підтверджується спеціальним торговим патентом, або свідоцтвом про сплату єдиного податку, або патентом про сплату фіксованого розміру прибуткового податку з громадян, або довідкою про сплату страхових внесків;

- з 01 січня 2004 року - довідками із бази даних реєстру застрахованих осіб форми ОК - 5, ОК - 7.

У разі представлення вищезазначених документів періоди ведення підприємницької діяльності будуть враховані у страховий стаж для обчислення розміру пенсії.

Починаючи з 1 січня 2018 року передбачена можливість для визначення права на призначення пенсії за віком, відповідно до статті 26 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», до страхового стажу включати зокрема періоди ведення підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування, а також із застосуванням фіксованого податку. Слід зазначити що у даному випадку зазначені періоди не враховуються до страхового стажу з урахуванням якого буде визначено розмір пенсії.

Так для підтвердження ведення підприємницької діяльності із застосуванням спрощеної системи оподаткування, а також із застосуванням фіксованого податку з 1 січня 1998 року по 30 червня 2000 року включно надається довідка про реєстрацію як суб’єкта підприємницької діяльності. При цьому зазначаємо, що підтвердженням застосування в зазначений період спрощеної системи оподаткування є свідоцтво про сплату єдиного податку або патент про сплату фіксованого розміру прибуткового податку.

Період з 1 липня 2000 року по 31 грудня 2017 року включно зараховується до страхового стажу для визначення права на призначення пенсії за віком, за умови сплати страхових внесків (єдиного внеску) незалежно від сплаченого розміру (крім випадків звільнення від сплати єдиного внеску) за даними наявними в реєстрі застрахованих осіб за інформацією відділу персоніфікованого обліку.

 

Розпочинається набір у «Бандерівську школу» 2018

Неділя, 04 листопада 2018, 09:27

Національно-патріотичний табір-семінар для молоді «Бандерівська школа» 2018 відбудеться 23-25 листопада у смт. Микулинці. Організатор заходу — ГО «Микулинецька ініціатива». Його мета — моральна, фізична та розумова підготовка молоді до виконання нею обовязку перед Українською Державою, поширення кращих історичних звичаїв українського народу, вивчення історії рідного краю.

У програмі:

- військова медицина

- теренова гра у форматі квесту

- пейнтбол

- зустріч з відомими людьми

 

Зголошення триває до 20 листопада.  https://goo.gl/forms/p2g4Vg9WfaHMPbZy1

Оформити «Карту тернополянина» можна онлайн

Субота, 03 листопада 2018, 08:45

Виготовити «Карту тернополянина» - проїзний квиток тривалого користування, який дасть змогу мешканцям їздити за дешевшим тарифом у громадському транспорті міста, відповідно 5 грн. у тролейбусах та 6 грн. у маршрутках, можна онлайн.

Скористатися правом оформити онлайн можуть учні/студенти та інші мешканці м.Тернополя, які проживають чи працюють у місті. Не зможуть заповнити онлайн-форму лише пільговики, оскільки виготовлення такої карти потребує підтвердження права на пільгу (пред’явлення відповідного посвідчення) і виготовляється картка для пільговиків та пенсіонерів безкоштовно.

Заповнити онлайн-форму можна за ЦИМ ЛІНКОМ

Для подання заявки на виготовлення «Карти тернополянина» необхідно ввести ПІП, дату народження, серію та номер документа, який засвідчує особу, індивідуальний податковий номер, контактний телефон та фото.

 

Єдиний збір: чи платить власник легкового автомобіля при перетині кордону

П'ятниця, 02 листопада 2018, 08:35

Відповідно до частини першої ст. 1 Закону України «Про єдиний збір, який справляється у пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України» (далі – Закон) єдиний збір встановлюється щодо транспортних засобів вітчизняних та іноземних власників, визначених у ст. 5 Закону, які перетинають державний кордон України, і справляється:

- за проїзд транспортних засобів автомобільними дорогами України;

- за проїзд автомобільних транспортних засобів з перевищенням встановлених розмірів загальної маси, осьових навантажень та (або) габаритних параметрів;

- за проведення у пунктах пропуску (пунктах контролю) через державний кордон України відповідно до Митного кодексу України та інших законів України заходів офіційного контролю (у тому числі у формі попереднього документального контролю) під час ввезення товарів на митну територію України (у тому числі з метою транзиту).

Порядок справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2002 року №1569 «Про затвердження Порядку справляння єдиного збору у пунктах пропуску через державний кордон» (далі - Порядок).

Пунктом 4 Порядку встановлено вичерпний перелік випадків звільнення від сплати єдиного збору. Зокрема, єдиний збір не справляється при перетинанні державного кордону легковими автомобілями; в’їзду та виїзду транспортного засобу в межах одного пункту пропуску через державний кордон без перетинання митного кордону.


Сектор комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області


На Тернопільщині податкова міліція виявила незаконний збут дизпалива

П'ятниця, 02 листопада 2018, 08:35

Державною фіскальною службою України здійснюються заходи щодо виявлення та припинення фактів підпільного виробництва паливно-мастильних матеріалів, а також реалізації неякісного та контрафактного пального.

У ході проведення операції «Акциз-2018» співробітники податкової міліції та управління податкового аудиту ГУ ДФС у Тернопільській області в одному із сіл області встановили факт незаконного збуту дизпалива.

Реалізація пального здійснювалась за готівкові кошти без застосування реєстратора розрахункових операцій та без будь-яких документів, що засвідчують походження пального, виробника та якість.

Дозвільні документи на виконання робіт підвищеної небезпеки та на використання устаткування для зберігання та реалізації пального відсутні.

При проведенні заходів вилучено майже 6 тис. літрів дизельного палива орієнтовною вартістю 200 тис. грн, а також обладнання автозаправного комплексу та ємкості для зберігання дизпалива.

Проводиться збір матеріалів для притягнення порушника до адміністративної відповідальності.

Всього з початку року співробітниками податкової міліції області з незаконного обігу вилучено більше 110 тонн паливно-мастильних матеріалів орієнтовною вартістю понад 3,7 млн гривень.

Сектор комунікацій

ГУ ДФС у Тернопільській області


 

Сторінка 886 з 1457

«ПочатокПопередня881882883884885886887888889890НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер