images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Служба зайнятості сприяє мешканцям Тернопілля у відкритті та веденні підприємницької діяльності

Неділя, 16 вересня 2018, 08:53

Безробітним, які мають намір започаткувати власну справу, пропонується участь у різних семінарах, тренінгах, клубах з питань започаткування підприємницької діяльності, організовується навчання за напрямком «Підприємець-початківець», у тому числі в режимі он-лайн.

 

Тим, хто вирішив зайнятися бізнесом, одноразово виплачується допомога по безробіттю для його організації. Її розмір вираховується індивідуально. Таку виплату можуть отримати безробітні, яким виповнилося 18 років, у випадку, якщо вони не можуть бути працевлаштовані за сприяння служби зайнятості протягом 1 місяця у зв'язку з відсутністю для них на ринку праці підходящої роботи.

 

Так, з початку 2018 року 26 безробітним одноразово виплачено допомогу по безробіттю на загальну суму понад 433 тис. грн. Також служба зайнятості, за їхнім бажанням, може організувати навчання за професіями, за якими можуть започаткувати власну справу, наприклад, кравець, перукар, візажист, манікюрник, кондитер, коваль та ін.

 

Для приватних підприємців, які потребують додаткових роз’яснень з питань юридичної чи банківської сфери, податкового, трудового законодавства служба зайнятості організовує надання консультацій компетентними представниками відповідних установ.

 

До слова, у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості діє Клуб бізнес-подій, де підприємці зустрічаються з цікавими людьми, спілкуються, діляться досвідом роботи.

 

За ініціативи департаменту економіки та торгівлі ОДА у партнерстві з Тернопільським обласним центром зайнятості у Будинку праці в м. Тернополі діє Бізнес-інкубатор, де робочі місця облаштовано комп’ютерами та оргтехнікою, є доступ до інтернету, можна скористатися приміщенням як офісом та зустрітися з діловими партнерами. Цьогорічні 17 учасників інкубатора реалізовують свої ідеї, бізнес-проекти, а це створення сільськогосподарських кооперативів та фермерських господарств, відкриття комплексу з оздоровлення бджолопродуктами, обробка та розпилення природного каменю, вирощування та реалізація зелені, створення ІТ-продуктів, впровадження біоенергетичних проектів та ін.

oda.te.gov.ua

 

На Тернопільщину прибули пакунки малюка. Їх передадуть новонародженим

Субота, 15 вересня 2018, 09:35

247 пакунків малюка передадуть новонародженим малюкам Тернопільщини.  14 вересня голова ОДА Степан Барна вручив їх головам райдержадміністрацій. А вони у свою чергу відвідають кожну родину, у якій народилися дітки.

Меморандум про реалізацію програми підтримки народжуваності дітей в Європі і світі підписали в рамках угоди про співпрацю між Кабінетом міністрів України та дитячим фондом ООН. Це, як наголосив очільник області, цікавий проект, який дає можливість підтримати кожну родину, де є новонароджені дітки.

"Держава виділяє по народженню кожної дитини 41 тис. грн. впродовж трьох років із першою матеріальною допомогою в сумі 10 тис. грн. Сьогодні ми маємо можливість збільшити цю допомогу у вигляді пакунка для дитини", - підкреслив Степан Барна.

Він також уточнив, що проект мав стартувати з 1 вересня, але дещо відбулася затримка. "На сьогоднішній момент в області народилися 247 малюків і наше завдання доставити ці пакунки для кожної дитини", - акцентував Степан Барна.

До кінця року, додамо, має народитися понад 3 тисячі діток. На даному етапі угода укладена між обласною державною адміністрацією та Кабінетом міністрів України на суму 15 млн. грн.


На вул. Медова- площа Героїв Євромайдану тимчасово обмежено рух транспорту

П'ятниця, 14 вересня 2018, 07:32

До уваги водіїв!

До 24 вересня 2018р. у Тернополі на вул. Медова - площа Героїв Євромайдану буде перекрито рух автотранспорту для проведення робіт з влаштування верхнього шару асфальтобетонного покриття.

Відповідне рішення було прийняте на засіданні виконавчого комітету міської ради з метою забезпечення безпеки учасників дорожнього руху, керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільні дороги», «Про дорожній рух».

Просимо вибачення за тимчасові незручності!

 

До уваги тернополян, які отримують пільги на житлово-комунальні послуги

Четвер, 13 вересня 2018, 07:49

Сім’ям, які отримують пільги на житлово-комунальні послуги та виявили бажання отримувати житлові субсидії в опалювальний період 2018 року, з 01.11.2018  необхідно звернутися до управління соціальної політики Тернопільської міської ради та подати заяву і декларацію про доходи.

Субсидія призначається з місяця подання заяви.

Телефон для довідок: 52-14-03; 23-66-04.

Державна реєстрація символіки громадських формувань

Середа, 12 вересня 2018, 07:20

Після створення та державної реєстрації громадської організації, у членів організації часто виникає запитання щодо державної реєстрації символіки громадського формування. Відповідно до ч.1, ст. 18  Закону України «Про громадські об'єднання» 4572-VI від 22.03.2012, Громадське об’єднання із статусом юридичної особи може мати власну символіку (емблему, прапор), яка підлягає реєстрації відповідно до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань".

При цьому слід врахувати, що частина друга цієї ж статті визначає, що символіка громадського об’єднання не повинна відтворювати:

1) державні символи України;

2) інші офіційні символи чи знаки, які використовуються державними органами, органами влади Автономної Республіки Крим та органами місцевого самоврядування, державні та інші нагороди, печатки та інші відмітні знаки цих органів;

3) державні герби, прапори або офіційні назви інших держав;

4) ім’я або зображення фізичної особи без письмової згоди такої особи або її спадкоємців, засвідченої в установленому законом порядку, якщо інше не передбачено законом;

5) інші символи та знаки, використання яких обмежено законом.

Також слід розуміти, що символіка громадського об’єднання має відрізнятися від зображення вже зареєстрованої символіки іншого громадського об’єднання, а порядок її затвердження визначається статутом громадського об’єднання.

Щодо державної реєстрації символіки, то слід наголосити, що у випадку державної реєстрації символіки, суб’єктом державної реєстрації, відповідно до пп.14), ч.1, ст.1   Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» № 755-IV від 15.05.2003(далі - Закон), виступатиме Міністерство юстиції України.

Відповідно до пп.1),  ч.1, ст. 23 Закону, для державної реєстрації символіки подаються такі документи: 1) заява про державну реєстрацію символіки;

2) копія установчого документа юридичної особи;

3) примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління юридичної особи про затвердження символіки, визначення виду символіки, її опис, а для політичних партій - також текст гімну та/або девізу;

4) зображення символіки (прапора та/або емблеми, текст гімну та/або девізу) у паперовій та електронній формі;

5) опис символіки в паперовій та електронній формі;

6) документ про сплату адміністративного збору - у випадках, передбачених цим Законом.



Головне територіальне управління

юстиції у Тернопільській області


 

Сторінка 897 з 1451

«ПочатокПопередня891892893894895896897898899900НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер