images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбулось чергове засідання

Понеділок, 26 грудня 2016, 13:54

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбулось чергове засідання "Клубу бізнес-подій". Тема зустрічі: «Практичний менеджмент для керівників» зацікавила 17 роботодавців Тернополя. Захід відівдав й директор обласного центру зайнятості Василь Олещук.

Під час засідання мова йшла про принципи «спіральної динаміки», яка пояснює, як еволюціонує та розвивається структура організації, особистість від одного рівня до іншого.

«Умовно кожен рівень має своє забарвлення: фіолетовий, червоний, синій, помаранчевий, зелений, жовтий, бірюзовий; має свої ідеї, джерело енергії, процес, структуру, стиль лідерства і є якіснішим за попередній. Проте кожен рівень тієї чи іншої бізнес-структури має право на існування і свою нішу, - звернулась до присутніх фахівець МРЦЗ Аліна Грицаєнко. - До прикладу: найнижчий фіолетовий рівень характеризується такими якостями: дія – результат; наші - проти чужинців; атрибути та ритуали; старійшина – це головна постать, що відноситься до всіх однаково; один за всіх і всі за одного; відмова від свого «Я» заради іншої цілі; належність до спільноти. Червоний рівень (світ «его») це: сильний лідер, який завжди правий, негайне виконання завдань, є тільки зараз, тут помиляються один раз, відсутність співпереживання.

Синій рівень (стабільність та порядок) характеризують культура правил та жорсткої дисципліни, без конфліктів, структурування кожного етапу життя, чітка ієрархія, відданість справі.

Більш демократичний помаранчевий рівень (світ результату) передбачає: самостійність, позитивність, цінність професійного рівня людини, використання технологічних інновацій, потреба найкращого у всьому, розвиток персоналу.

Зелений рівень (кар’єрний штиль): згуртування однодумців, кожен має право висловити свою думку, жодного формального завдання, жодного контролю, на заміну відповідальності приходить турбота, взаємні поступки заради гармонії, рішення приймаються колегіально на підставі консенсусу.

Жовтий рівень (особистісний розвиток): самоосвіта, самоорганізація, самопошук, самопізнання, конгломерація однодумців в межах однієї структури, вміння отримувати задоволення від життя.

Якщо організація на порозі змін, виникли певні кризові явища в колективі чи бізнесі, - варто використовувати ці знання «спіральної динаміки» на практиці. Залишаючи найкраще, поступово запроваджувати принципи вищого рівня».

На засіданні клубу кожен з керівників мав можливість проаналізувати «колір» своєї фірми як на сьогоднішній день, так і в процесі діяльності.

Присутні отримали поради щодо полегшення переходу з одного рівня на інший для збереження цілісності та якості роботи бізнес-структури.

 

У Тернополі на маршруті нової тролейбусної лінії на вул. Текстильній з’явилось освітлення

Понеділок, 26 грудня 2016, 13:47

Під час будівництва нової тролейбусної лінії на вулиці Текстильній облаштували вуличне освітлення.Працівники КП «Тернопільелектротранс» кажуть, що вони не лише встановили опори та натягнули контактну мережу, а й облаштували ліхтарі.

Раніше там були ліхтарі, які не міняли ще з часів розпаду СРСР і які вже давно вийшли з ладу. А на ділянці від митниці до об’їзної дороги освітлення взагалі було відсутнє.

Відтепер вулиця Текстильна набула цивілізованого вигляду, де не лише регулярно їздять тролейбуси, а й безпечно знаходитись у темну пору доби.

«Це не перша вулиця, яку ми освітили. Подібні роботи були проведені на вулицях Морозенка, Сахарова, Протасевича, Довженка. Тобто всюди, де ми будуємо нові тролейбусні лінії ми цю зону освітлюємо», - підсумував директор КП «Тернопільелектротранс» Андрій Мастюх.

Збільшення вартості проїзду у громадському транспорті не уникнути

Неділя, 25 грудня 2016, 12:25

У звʼязку з підвищенням цін на паливо та технічне обслуговування транспорту вартість на користування міським транспортом буде збільшена. Також значним чинником для такого запровадження є підвищення вартості електропостачання. Відповідно до цього у КП «Тернопільелектротранс» витрати зазнають змін. На сьогодні точної цифри не встановили, проте зазначають, що це буде ватувати не менше 4-ох гривень.

Керівник КП Андрій Мастюх повідомив, що Національна комісія у сферах енергетики і комунальних послуг найближчим часом має намір запровадити спеціальний тариф для підприємств, які обслуговують міський транспорт. На сьогодні ця цифра ще не оголошена. Зараз КП «Тернопільелектротранс» сплачує 1, 59 коп./кВт. Наразі проводять підрахунки ефективності ціни на проїзд. Приблизна вартість становитиме 4 грн. 13 коп. Проте, стверджувати про фіксовану ціну ще рано. Хоча, профспілки протестують проти цього введення - зміни необхідні.


Олена Сабатюк

 

Затверджена нова «Дорожня карта утримання шляхово-мостового господарства Тернополя взимку»

Субота, 24 грудня 2016, 00:00

Виконком міської ради затвердив новий план прибирання міста у зимовий період. Новий план (дорожня карта) розроблена з врахуванням роботи відповідних служб США та Канади.

За словами міського голови Сергія Надала, «дорожня карта» доповнювалася пропозиціями експертів, а її реалізація дасть змогу очищати місто від снігу за максимально короткий термін.

Загалом у документі розписано поетапне виконання робіт у чотирьох групах: це попередження - оброблення покриття технологічними матеріалами, що запобігають утворенню ожеледі та сприяють її ліквідації; очищення - згрібання, підмітання снігу і сколу та укладання у вали; видалення – формування снігового валу з подальшим його механізованим вивезенням у спеціально визначені снігозвалища; догляд - ліквідація ожеледі та боротьба із слизькістю доріг і тротуарів.

Важливою є також система оповіщення населення через ЗМІ про початок роботи технологічного транспорту на маршрутах снігоприбирання. Система розподілена за трьома рівнями: зелений, жовтий та червоний. А це відповідно три, дві та одну годину, за які населення буде проінформоване про початок прибирання і за цей час зможе скоригувати свої плани, а водії тимчасово можуть забрати автомобілі з маршруту слідування технологічного транспорту.

Загалом дорожня карта містить 52 сторінки (додається).

Де легально придбати живу ялинку?

П'ятниця, 23 грудня 2016, 07:56

Наближаються новорічні свята, обов’язковими атрибутами яких є гарний настрій і… ялинка. Де у Тернополі можна буде легально купити новорічну красуню допоможе дізнатися інтерактивна карта.

Міськрада Тернополя затвердила місця продажу ялинок. Придбати новорічну красуню у відведених локаціях можна буде вже на днях. Стихійну ж торгівлю присікатиме поліція. Рейдові групи діють вже з 5 грудня. Їхня робота триватиме до кінця різдвяних свят і охоплюватиме територію області. Зазначимо, що на кожному дереві, котре привезене із належної відведеної території має бути спеціальна пластикова бирка зі штрих-код та індивідуальним номер. Купуючи таку ялинку, тернополяни можуть бути певні, що не сприяють браконьєрству.

Результат пошуку зображень за запитом "жива ялинка"

А щоб жителям області було легко зорієнтуватися, де можна законно придбати зимову красуню, була розроблена інтерактивна карта точок продажу по всій області: ternopillis.gov.ua. За посиланням також можна дізнатися номери телефонів гарячих ліній підприємств та відповідальних осіб за ялинкову кампанію-2017.

Ялинка є невід’ємним елементом екосистеми, тому її несанкціоноване вирубування переслідується законом. За інформацією обласного управління лісового та мисливського господарства штраф за купівлю ялинки «без бирки» складатиме від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів (85 до 170 грн), а для посадових осіб – від 7 до 12 неоподаткованих мінімумів (119 до 204 грн).

Підготувала Юлія Хім’як

 

Сторінка 1099 з 1456

«ПочатокПопередня1091109210931094109510961097109810991100НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер