images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Транспортний податок повертається!

Середа, 14 січня 2015, 09:27

Передноворічними змінами до Податкового кодексу України до складу майнових податків введено транспортний податок.

Зазначено, що його платниками є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні згідно з чинним законодавством власні легкові автомобілі, які використовувалися до 5 років і мають об’єм циліндрів двигуна понад 3000 куб. см.

Ставка податку встановлена з розрахунку на календарний рік у розмірі 25 000 гривень за кожен такий легковий автомобіль.

Обчислення суми податку з фізичних осіб здійснюється податковою інспекцією за місцем реєстрації платника податку, а податкові повідомлення-рішення про сплату сум платежу та відповідні платіжні реквізити надсилаються (вручаються) таким особам до 1 липня.

За автомобілі, придбані протягом року, податок сплачується фізичною особою починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий автомобіль. Податкова інспекція надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності.

Платники податку - юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 20 лютого цього ж року подають до податкової інспекції за місцем реєстрації транспортного засобу декларацію за встановленою формою, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Щодо автомобілів, придбаних протягом року, декларація юридичною особою - платником подається протягом місяця з дня виникнення права власності на такий об’єкт, а податок сплачується починаючи з місяця, в якому виникло право власності на такий об’єкт.

Транспортний податок сплачується:

а) фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

б) юридичними особами - авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації;

Слід зазначити, що органи внутрішніх справ зобов’язані до 1 квітня 2015 року подати контролюючим органам за місцем реєстрації таких транспортних засобів відомості, необхідні для розрахунку податку.

А з 1 квітня 2015 року вони повинні подавати такі відомості щомісячно, у 10-денний строк після закінчення календарного місяця, за місцем реєстрації об’єкта оподаткування станом на перше число відповідного місяця.

Отримати детальну інформацію можна у Центрі обслуговування платників, за адресою Білецька 1 або за телефонами 43-46-10 та 15-07.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

1 січня встановлено мінімальну заробітну плату

Вівторок, 13 січня 2015, 08:31

Законом України «Про Державний бюджет на 2015 рік» мінімальну заробітну плату з 1 січня 2015 року встановлено у розмірі 1218 грн., а з 1 грудня — 1378 грн.

Мінімальна заробітна плата - це законодавчо встановлений розмір заробітної плати за просту, некваліфіковану працю, нижче якого не може провадитися оплата за виконану працівником місячну, а також погодинну норму праці (обсяг робіт).

Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов'язковою на всій території України для підприємств, установ, організацій усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб.

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Тернополян запрошують на благодійний концерт

Понеділок, 12 січня 2015, 06:38

4-річній дівчинці поставили діагноз гострий лейкоз

Ще півроку тому батьки 4-річної Варвари Глущенко не підозрювали, що за примітивним болем у ніжках приховується РАК.

Поки медики ставили діагноз самопочуття дівчинки погіршувалось. Місяць тому було нарешті поставлено правильний діагноз.
Зараз Варюша проходить курс хіміотерапії в Чернівцях. Проте лікування не виправдовує очікувань. Відтак батьки звернулися в іспанську клініку і отримали рахунок на проходження високодозної хіміотерапії.

Найшвидший спосіб допомогти-поповнити карту ПриватБанку
5168 7572 7695 3280 Глущенко Кристина Степановна.

Аби допомогти дівчинці, творчі колективи Тернополя організовують благодійний концерт, що відбудеться у Тернополі в арт-барі "Коза".
- Запрошуємо на концерт всіх людей із світлими та відкритими серцями аби не стояти осторонь коли хворе маля має велике бажання жити та бути здоровим, рости на радість батькам та людям, творити щодня, робити наше життя кращим, - наголошують організатори. 
Просимо всіх небайдужих прийти та розділити радість від зустрічі, долучитися до допомоги.
Тільки разом, маленькими кроками, до бажаної ПЕРЕМОГИ.








Image titleImage title


 

11 січня у Тернополі оголошено Днем жалоби

Неділя, 11 січня 2015, 13:49

Міський голова Тернополя Сергій Надал підписав розпорядження про оголошення в м. Тернополі Дня жалоби. Зокрема, у розпорядженні йдеться: «У зв'язку із трагічною загибеллю під час проведення антитерористичної операції бійця полку «Азов», тернополянина Павла Баса оголосити в м. Тернополі 11 січня 2015 року Днем жалоби».

У цей день на будинках та спорудах комунальної власності на території міста будуть приспущені Державні Прапори України, а також відмінено розважально-концертні заходи та спортивні змагання.

Неповторні картини тернопільських пейзажів Ігоря Гринюки

Субота, 10 січня 2015, 09:42

DSC00809Ми продовжуємо знайомитись з митцями рідного міста – неповторними, творчими тернополянами.
Сьогодні розглядаємо художні напрацювання Ігоря Гринюки. Талановитий митець вміло поєднує теплу палітру з холодною, - пише сайт Культурно. Добре витримана перспектива та глибина роботи передає настрій і, навіть, погоду, що зображена. Яскраві та насичені кольори роблять картину живою. Свої полотна художник створює спеціальним художнім шпателем. Автор використовує техніку живопису мастихіном. Вона має вагому відміну від техніки застосування кисті. Спочатку з палітри береться трохи фарби за допомогою кінчика інструменту, потім бічною стороною леза фарба розноситься по полотну або злегка вдавлюється в полотно. Після нанесення маленьких точок фарби, необхідно отримати тонкі лінії. Для цього художнику слід провести мастихіном сильно вниз. Текстура створюється за допомогою плоского натискання лезом вниз, безпосередньо у фарбу.
Роботи Ігоря Гринюки можна оглянути на вулиці Валовій щодня.


Оксана Божко


DSC00812DSC00811DSC00810DSC00809DSC00808DSC00807DSC0081ів31DSC00809


 

Сторінка 1401 з 1451

«ПочатокПопередня1401140214031404140514061407140814091410НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер