images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільські патрульні розповіли про результати піврічної роботи

П'ятниця, 16 вересня 2016, 06:33

Для того щоб швидко зреагувати на виклик поліцейським треба всього 7 хвилин 33 секунди. За такий короткий час потрібно доїхати до місця події та приступити до вирішення проблеми. Саме про них полісмени і розповіли у своєму звіті про останніх півроку роботи.

Від початку роботи патрульних на дорогах було зафіксовано 547 дорожніх пригод, у яких, зокрема, було багато жертв, саме 110 потерпілих та 9 загиблих. Значну кількість протоколів було складено на водіїв через те, що вони їздили у стані алкогольного спʼяніння, 45 з них завершувалися аваріями. Поширеним порушенням на тернопільських дорогах виявилось і те, що водії кермують без необхідних документів, тобто водійського посвідчення. Чимало машин довелось завезти на штрафний майданчик. За останніх півроку зафіксовано 130 таких випадків.

Начальник Управління патрульної поліції Тернополя Олег Сороковий додав, що одним із головних порушень на дорогах є розмови водіїв по мобільному телефоні. Штраф за таке правопорушення сягає 450 гривень, коли гарнітура або «Вільні рухи» вартують до 100 гривень.

Несанкціонований проїзд перехресть стає частою причиною аварій та зіткнень автомобілів на дорогах. Водії транспортних засобів не вважають за потрібне оформлювати обовʼязкове цивільне страхування, хоча це є беззаперечною умовою кермування.

За пів року патрульним довелось опрацювати 54 584 ситуації та по лінії «102» відреагувати на 32 030 викликів. За власною ініціативою поліцейські вирішили 17 768 подій. Адмінпротоколів був складено 13 963, причиною порушення правил дорожнього руху яких стали 12 852 ситуації.

Загалом за весь час було виписано штрафів на суму 3 млн. 851 тис. До цього часу оплачено вже 2 млн. 353 тис. 343 грн.

 

В Medialab відбудеться заняття "Особливості роботи на радіо"

П'ятниця, 16 вересня 2016, 06:14

Запрошуємо в медійні лабораторії Тернополя на заняття "Особливості роботи на радіо".

Ви дізнаєтесь:
- Що таке випуск новин і як його робити.
- Як створювати радіопрограми.
- Як правильно говорити на радіо.
- Ведення діалогу із гостями програми.
- Особливості роботи в Adobe Audition.

Заняття проведе ведуча новин на радіо Мелодія Diana Gogol.

Чекаємо вас 18 вересня, в неділю, о 15:00 в ПК "Березіль", 2 пов, 18 каб. Зголошуємося за тел. 096-467-03-52. Вхід - вільний.

14322344_167218917053972_2088520997458275547_n

Дві дитячі поліклініки у Тернополі скоро зазнають капітального ремонту

П'ятниця, 16 вересня 2016, 05:51

Розмови щодо оновлення поліклінік у місті давно набули масштабного значення. Чимало скарг та прохань було надіслано до різних управлінь, особливо болючим це питання було щодо дитячих поліклінік. 13 вересня на своїй сторінці у Facebook депутат Тернопільської міської ради Назар Зелінка повідомив, що такі зміни у найближчому часі будуть виконані. У тексті автор також розповів і про свій досвід лікування у цих медичних закладах:

Неодноразово звертався на бюджетній комісії до керівництва Управління охорони здоров'я щодо ремонту в дитячих поліклініках міста, зокрема і Педіатричного відділення №2 на бульварі Данила Галицького, де обслуговуються діти моїх виборців, з народження обслуговувався я та мої діти.

Змалку в мене була неприязнь до цього закладу, адже там постійно було темно в коридорах. Мабуть 30 років в коридорах не робили капітального ремонту. Вікна ще з тих часів. Зимою сифонять. В коридорі велика тріщина і вже поставлені маяки. Трохи зроблені ремонти в кабінетах, і то в більшості за кошт благодійних внесків.

Ми маємо ставити на високий пріоритет стан дитячих поліклінік та стан обладання в них. За все своє життя, ні я ні мої діти жодного разу не були в дитячій міській лікарні, водночас в поліклініці і я сам і з дітьми регулярно. Я думаю більшість дітей також.

Детально вказано суму, яка була виділена для такого оновлення:

На жаль в бюджетних запитах управління цього пріоритету я протягом пів року не бачив. І після моїх наполягань, на останній сесії вдалося виділити на капітальний ремонт педіатричного відділення №2 на бульварі Д.Галицького - 235 тис. грн. та на капітальний ремонт педіатричного відділення №3 по вул.Миру - 265 тис. грн.

Дякую колегам з бюджетної комісії, що підтримали мою ініціативу.

Тому скоро для маленьких тернополян відвідування медичного закладу буде, можливо, не дуже приємним, але, принаймні, не таким страшним спогадом у їхньому житті.

Олена Сабатюк

 

Порушники Кодексу наповнюють бюджет

Четвер, 15 вересня 2016, 08:42

Понад 3,7 млн грн податків та штрафних санкцій дорахували ревізори Тернопільської ОДПІ за наслідками перевірок суб’єктів господарювання-юридичних осіб впродовж січня–серпня цього року.

До бюджету порушниками уже сплачено 3,0 млн грн. А фізичні особи, в яких виявлені порушення Податкового кодексу та законодавства про працю, уже сплатили 1,0 млн грн із донарахованих 1,6 млн грн. Про це зазначив начальник відділу організації роботи Тернопільської ОДПІ Василь Карпа.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

На Алеї слави - зірка Андрія Підлужного

Середа, 14 вересня 2016, 06:42

У 2011 році у Файному місті, на вулиці Сагайдачного було відкрито Алею зірок. Сьогодні центр Тернополя прикрашають бронзові плити із символом міста − квіткою терену та іменами постатей, що прославили Тернопільський край. 28 серпня 2016 року Алея поповнилася ще однією зіркою...

14182692_801103990026382_875768908_n

У рамках святкування 476 річниці від дня заснування Тернополя урочисто відкрили зірку співака та композитора Андрія Підлужного, автора пісень Тіни Кароль («Не дощ», «Ніжно» , «Шукай мене», «Закрили твої очі», «Віра. Надія. Любов.»), Тоні Матвієнко (« Мавка», «А може ти…»), співавтора пісень гурту «Скрябін» («Спи собі сама», «Мовчати» та ін.), телеведучого, продюсера.

unnamed (1)Андрій Підлужний: «Я дуже спокійно сприйняв звістку про зірку. Для мене це лише чергова нагорода. Головне, я більш ніж впевнений, − не остання! Ця зірка - це мій найголовніший стимул на шляху повернення до справи, якій я присвятив мало не більшу частину свого життя. В мене багато грандіозних планів і в музичному сенсі, і стосовно розвитку музики в рідному Тернополі, головне, щоб вистачило здоров'я і щоб нарешті припинилась війна... А далі - решта моїх мрій. Хочу донечку і назвати її Квітослава. Хочу ще одного чи двох синочків… Мої мрії такі ж, як і у кожного українця: плідно працювати, мати велику родину, ростити діток і бути корисним своїй державі!»


Напередодні події, 24 серпня на набережній Тернопільського Ставу відбувся довгоочікуваний виступ співака. У виконанні Андрія Підлужного прозвучала написана ним пісня з репертуару Тіни Кароль «Не дощ», музичний твір, присвячений другу, музиканту і телеведучому Ігору Пелиху, а також пісня, що ввійшла у топ-25 визначних пісень незалежної України – «Вставай, сонце».

Творчий шлях музиканта розпочався у складі гурту «Нічлава Блюз», котрий вперше виступив в джаз-клубі «Нічлава» у далекому 1993 році. За недовгу історію існування колектив встиг взяти участь у багатьох всеукраїнських та міжнародних конкурсах і був нагороджений відзнаками фестивалів «Червона Рута», «Тарас Бульба», «Вітер зі Сходу», «Романси Славутича», «Мелодія», «Доля», «Пісенний вернісаж», «Слов’янський базар».

Привітати Андрія Підлужного прийшли його друзі та прихильники творчості. Не залишились осторонь і товариші по гурту, з якого все починалося.

Юрій ЛуговийЮрій Луговий, музикант, колишній учасник гурту «Нічлава Блюз»:

«Вітаю Андрія з цією знаковою подією у його житті. Повернувшись думками в минуле, до часу написання перших композицій, а в подальшому, і альбому, розумію, що пауза у 20 років, була нічим іншим, як випробовування часом на їх «живучість». Втішає те, що нинішнє молоде покоління впустило у свої душі пісні «Нічлави Блюз». Влада міста, підтримана і заохочена небайдужими міщанами, цією відзнакою зробила подарунок не лише одному музиканту, а всім, хто асоціює себе з музичним Тернополем . Це хороший стимул зробити якомога більше. Дякую Андрію і всім учасникам колективу за час, проведений разом.»


Анатолій МакараАнатолій Макара, музикант, колишній учасник гурту «Нічлава Блюз»:

«Це велика подія для Андрія і для музичного товариства Тернополя, Важливо те, що місто підтримало цю ініціативу і зірку отримав наш колега і побратим. І відзнака є заслужена! З молодих тернополян він отримав її першим, а першим завжди важко. Для талановитої молоді є додатковий стимул! Надзвичайно радий і гордий за нього і дякую долі, що звела наші дороги. Початком цієї зірки була наша спільна праця в «Нічлава Блюз». Хай вона світить, як його знамените «Сонце».


Підготувала Юлія Хім’як

 

Сторінка 1129 з 1457

«ПочатокПопередня1121112211231124112511261127112811291130НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер