images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільським підприємцям на замітку

Понеділок, 05 березня 2018, 09:17

У Тернопільській ОДПІ нагадали про граничні терміни сплати податків та подання звітності на березень. Так:

У середу, 7 березня, останній день сплати:

  • частини чистого прибутку (доходу) державними унітарними підприємствами та їх об'єднаннями за результатами фінансово-господарської діяльності за 2017 рік;

  • податку на прибуток підприємства за 2017 рік.


У середу, 7 березня, останній день подання:

  • звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів  у оптовій мережі

(форма № 1-ОА та форма № 1-ОТ)

за лютий 2018 року.


У четвер, 15 березня, останній день подання:

  • звіту про використання книг обліку розрахункових операцій та розрахункових книжок (форма № ЗВР-1) та довідки про використані розрахункові книжки за лютий 2018 року.


У п’ятницю, 16 березня, останній день подання:

  • заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з II кварталу 2018 року та розрахунку доходу за попередній календарний рік.


У вівторок, 20 березня, останній день сплати:

  • авансового внеску з єдиного податку за березень 2018 року платниками, віднесеними до 1-ї та 2-ї груп.

  • єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування з доходу за лютий 2018 року.


У вівторок, 20 березня, останній день подання:

  • податкової декларації з податку на додану вартість за лютий 2018 року;

  • декларації акцизного податку за лютий 2018 року;

  • податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) за лютий 2018 року;

  • податкової декларації з рентної плати за лютий 2018 року;

  • розрахунку з рентної плати за користування радіочастотним ресурсом України (Додаток 4 1 до Декларації) за лютий 2018 року;

  • звіту про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів (форма № Д4 (місячна)) за лютий 2018 року.


У середу, 21 березня, останній день подання:

  • заяви про відмову від спрощеної системи оподаткування з II кварталу 2018 року.


У п’ятницю, 30 березня, останній день сплати:

  • плати за землю за лютий 2018 року;

  • податку на доходи фізичних осіб та військового збору з нарахованого, але не виплаченого доходу за лютий 2018 року;

  • податку на додану вартість за лютий 2018 року;

  • акцизного податку за лютий 2018 року;

  • рентної плати за користування радіочастотним ресурсом за лютий 2018 року.

Докладніші консультації – у Центрі обслуговування платників та за телефоном: 43-46-10.

 

До кінця року у Тернополі планується завершити реконструкцію дамби

Понеділок, 05 березня 2018, 00:00

У 2018 році у Тернополі, відповідно до рішення виконавчого комітету, буде завершена реконструкція дамби Тернопільського ставу на вул. Руській.

Зі слів міського голови Сергія Надала, протягом року працівники підрядної організації відремонтують третю частину проїзної дороги у сторону до Надставної церкви та на всій дамбі влаштують два шари асфальтобетонного покриття на обох смугах для руху. Також триватиме влаштування дорожніх бордюрів та ремонт тротуарів зі сторони ставу і парку «Топільче».

Цього року на ремонт дамби з міського бюджету виділено близько 2 млн. грн, наразі триває підготовка проектно-кошторисної документації. Самі ж ремонті роботи з реконструкції дамби розпочнуться при настанні сприятливих погодних умов.

Нагадаємо, протягом першої та другої черги реконструкції дамби, яка тривала у 2016 та 2017 роках, було відремонтовано гідротехнічні споруди - шлюзний міст та водонапуск у парк Топільче, проїзну частину, де наразі влаштовано лише нижній шар асфальтобетонного покриття, та розпочався ремонт тротуарів.

Тернопільські школи працюватимуть у звичайному режимі

Неділя, 04 березня 2018, 08:14

Управління освіти та науки інформує, що усі навчальні заклади Тернополя (дитячі садки, школи, позашкільні навчальні заклади та ін.) працюють у звичайному режимі.

Відтак, завтра, у суботу, 3 березня, всі тернопільські школярі будуть навчатися, оскільки триває відпрацювання за 9 березня, яке буде вихідним.

Навчання з понеділка теж триватиме у звичайному режимі.

 

У тернопільських парках здійснюють планову обрізку аварійних та сухих дерев

Неділя, 04 березня 2018, 08:13

У парках на території Тернополя працівники КП «Об´єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» приступили до планової зрізки аварійних і сухостійних дерев та формувальної підрізки крон. Зрізання зелених насаджень відбувається у міжвегетаційний період та при наявності необхідних дозвільних документів.

До управління житлово-комунального господарства, благоустрою та екології часто звертають мешканці щодо наявності аварійних дерев у парках Тернополя. Відтак, у 2017 році комунальники обстежили дерева, на які скаржилися тернополяни, та визначили ті, стан яких потребує видалення чи обрізки. Беручи до уваги факт, що десятки дерев у парках висаджувалися одночасно, сьогодні спостерігається тенденція до завершення вікової межі багатьох дерев та всихання насаджень цілими периметрами.

Відповідно до акту обстеження зелених насаджень, складеного спеціальною комісією, у березні цього року планується видалити чимало дерев у парках Тернополя, але з перспективою подальшого висадження на їх місці нових дерев.

Тому просимо тернополян з розумінням поставитися до необхідності здійснення цих робіт у парках.

Нагадуємо, що усі тернопільські парки (окрім міського парку «Здоров′я», заснованого у 2015 році) створені приблизно в середині минулого століття. Зокрема, «Парк імені Тараса Шевченка» заснований у 1953 році, «Топільче» – у 1983 році, парк «Національного відродження» – у 1978 році, а «Старий парк» існує з 1961 року. Це означає, що більшість дерев у парку «Національного відродження» досягли 40-річного віку, а деревам, що у парку імені Тараса Шевченка – в середньому по 65 років.

У Тернополі планують збудувати нові бювети

П'ятниця, 02 березня 2018, 08:23

Рішенням виконавчого комітету затверджено титульний список будівництва бюветів у Тернополі на цей рік.

Відповідно до зазначеного документу, впродовж цього року заплановано спорудити шість бюветів на бульварі Д.Галицького, на бульварі С.Петлюри, у сквері на вул. Б.Лепкого, на бульварі П.Куліша, на вул. Валовій та на вул. Лучаківського.

Нагадаємо, що у 2015 році у Тернополі відкрили бювет на вул. Юності, з якого можна безкоштовно набирати питну воду. За кошти міського бюджету тоді провели ремонт альтанки та відновили роботу свердловини.

 

Сторінка 961 з 1456

«ПочатокПопередня961962963964965966967968969970НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер