images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Працівниками поліції охорони затримано «нічного» магазинного злодія

П'ятниця, 13 листопада 2015, 09:33

Перервати протиправні дії злодія в продуктовому магазині вдалося завдяки встановленій охоронній системі Управління поліції охорони. Бажання похмелитися спонукало 20-річного тернополянина піти на злочин. Але спрацювання сигналізації дало змогу затримати лиходія безпосередньо на місці скоєння злочину.

thumb-big-420x305-2805

- Прибувши на об’єкт, група реагування миттєво заблокувала усі виходи. У зв’язку з тим, що прилегла територія довкола магазину була досить великою та мала декілька виходів, правоохоронці взялись обстежувати територію, - розповів начальник Управління поліції охорони в Тернопільській області Олег Іващенко. - В ході обстеження було виявлено сліди проникнення – зламані вхідні та тильні двері магазину. А незабаром виявили і зловмисника, який встиг «похазяйнувати» в крамниці та викрасти слабоалкогольні напої.

Відомості про подію внесено до єдиного реєстру досудового розслідування. Молодику доведеться відповісти за скоєний протиправний вчинок перед законом.

 

Тисяча претендентів у тернопільські патрульні вже пройшли тестування

П'ятниця, 13 листопада 2015, 09:19

Четвертий день у Тернополі кандидати у патрульні поліцейські проходять тестування загального розвитку. Це є першим етапом конкурсного відбору. Нагадаємо, що розпочалось тестування у понеділок, 9 листопада.

Претендентів на посади патрульних поліцейських розділили на групи. Для кожної визначили день та годину здачі тестування. В один день встигають перевірити знання 300 осіб.

Станом на 12 листопада тестування склало тисячу кандидатів. Близько двох сотень не з’явилося на перше випробування, тож втратили свою можливість стати поліцейськими.

В ГУ Національної поліції в Тернопільській області нагадують, що триватиме тестування ще два тижні в Науковій бібліотеці Тернопільського національного економічного університету на вулиці Бережанська, 4.

Шахраї від імені керівництва податкової виманюють гроші

П'ятниця, 13 листопада 2015, 07:51

Останнім часом на мобільні телефони підприємців Тернопільщини надходять дзвінки від невідомих осіб, які телефонують від імені керівництва Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції і вимагають надіслати гроші на конкретний банківський рахунок.

Державна фіскальна служба у Тернопільській області наполегливо радить підприємцям бути пильними та обачними, адже використовуються злочинні шахрайські схеми. Про випадки вимагання грошей слід негайно повідомляти за телефонами: «гаряча» лінія ДФС України «ПУЛЬС» 0442840007, ГУ ДФС у Тернопільській області:43-46-38 або особисто звернутись за адресою: вулиця Білецька1, кабінети 705 та 707.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

 

Сума єдиного внеску перевершила мільярдний рубіж

П'ятниця, 13 листопада 2015, 07:49

Про це інформувала начальник відділу адміністрування єдиного внеску Тернопільської ОДПІ Сніжана Кравчун. Вона зазначила, що впродовж січня – жовтня цього року роботодавцями та представниками бізнесу сплачено 1 млрд 244 тис грн. цього платежу, а це на 147 млн більше, як минулоріч. Фізичні особи – підприємці внесли понад 87 млн грн., у тому числі “спрощенці” – 38 млн грн.

Надходження та своєчасність сплати єдиного внеску контролюються та постійно моніторяться – зазначила начальник відділу. До платників, які допустили несвоєчасну сплату, застосовано 7238 фінансових санкцій та пені на загальну суму 3,8 млн грн., а 16 посадових осіб притягнуто до амін відповідальності на суму 10,9 тис грн. Ще 198 посадовців оштрафовано на 97,9 тис грн. за несвоєчасне подання звітності з єдиного внеску.

 

Відділ комунікацій Тернопільської об’єднаної ДПІ

ГУ ДФС у Тернопільській області

Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»

Четвер, 12 листопада 2015, 12:01

У Тернопільському національному економічному університеті 9 листопада 2015 року відбулося урочисте відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду». Розпочав свято ансамбль бандуристок «Калинове намисто», у виконанні якого прозвучала пісня «Єднаймося, люба родино!».

На захід завітали поважні гості: проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ, професор Василь Ярославович Брич, відомий етнограф, волонтер, знавець українських традицій та звичаїв Лілія Мусіхіна, голова міського методичного об’єднання вчителів трудового навчання Людмила Львівна Репіленко, відома у нашому краї мисткиня, колекціонерка Віра Григорівна Матковська, кандидат історичних наук, доцент кафедри документознавства, інформаційної діяльності та українознавства ТНЕУ, відомий культуролог Надія Іванівна Білик.

Здавна у кожній родині лялька-мотанка була символом мудрості, матері-прародительниці та зв’язку між поколіннями, берегинею роду. Це одна із найдревніших іграшок і сакральних істот нашого народу, якій тисячі років.

Ми радіємо, що живемо серед таких щедрих душею і талантом людей, наших краянок, які любов до всього рідного та дорогого передають мистецтвом створення української ляльки-мотанки, авторської, портретної ляльки. Це народні майстрині Тернопільщини, які з великим задоволенням відгукнулися на пропозицію університету взяти участь у нашій виставці.

Осягнути всю глибінь народних витоків усіх запросила солістка гурту «Кралечки» нашого університету Роксолана Залізняк. Свій чарівний спів подарувала присутнім лауреат Всеукраїнського фестивалю-конкурсу «Пісенний вернісаж-2014» Вікторія Ярема, а також лауреат Всеукраїнських фестивалів-конкурсів Тетяна Шарган.

Зі щирим привітанням перед присутніми виступили народна майстриня, майстер народних художніх промислів, член Національної спілки майстрів народного мистецтва України Людмила Павлова, Голова Міжнародного благодійного фонду «Українська сім’я», директор центру культурного виховання «Галицька Перлина», громадська діячка, майстриня Наталія Кіндрацька, а також відомий етнограф, волонтер, громадська діячка, письменниця Лілія Мусіхіна.

Усім учасникам виставки були вручені подяки від ректора ТНЕУ, професора А.І. Крисоватого, а також квіти – від первинної профспілкової організації студентів ТНЕУ. Подяки та квіти вручив проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ, професор Василь Ярославович Брич.

На завершення Владислав Вальків заспівав пісню «Є в тебе все», що вселяє надію у те, що країна з такими талановитими, обдарованими, закоханими у рідну земля людьми буде щасливою!

Фотозвіт:Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»Відбулося відкриття виставки «Лялька-мотанка – берегиня роду»



Автор - Відділ гуманітарної освіти та виховання


 

Сторінка 1272 з 1455

«ПочатокПопередня1271127212731274127512761277127812791280НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер