images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


На Алеї зірок у Тернополі з’явилася зірка волонтерів та Любомири Бойцун

Понеділок, 31 серпня 2015, 08:12

Традиційно на День міста у Тернополі вшановується пам'ять визначних особистостей, які найбільше доклалися до розвитку міста та прославляли його своєю працею в Україні та світі почесним відкриттям пам’ятних зірок. Цьогоріч Алея поповнилася ім’ям відомої краєзнавиці, архівіста Любомири Бойцун та безіменною зіркою із надписом «Волонтерська зірка», яка присвячена усім тернополянам, які допомагають бійцям АТО.

«Алея зірок - новий яскравий атрибут сучасного міста, яка одночасно є традиційною європейською практикою із вшанування тих людей, які прославляють рідне місто, - із нагоди відкриття нових зірок зазначив міський голова Сергій Надал. - Зірки виконані у формі квіток терену - одного із символів Тернополя. І вшановуємо сьогодні ними відому дослідницю історії міста Любомиру Бойцун та волонтерів, у зірці яких немає одного прізвища, проте вона призначена для усіх тернополян, які допомагають бійцям АТО».

Нагадаємо, що у попередні роки тернопільська «Алея зірок» поповнилася іменами Олени Підгрушної, Казимира Сікорського, Василя Бурми, Лесі Романчук, Степана Галябарди, Михайла Форгеля та інших.

 

Один з найбільших екстрим-парків у Західній Україні відкрили у Тернополі

Неділя, 30 серпня 2015, 12:27

Міський голова Сергій Надал офіційно презентував новий екстрим-парк, який розташований у парку «Топільче». Цей парк є одним із найбільших у Західній Україні і під час його споруджання був врахований найкращий європейський досвід та побажання молодих людей, які займаються екстремальними видами спорту у Тернополі.

«Ініціатива спорудження цього парку належить молодим тернополянам, які займаються екстремальними видами спорту. Вони декілька разів зверталися до міської ради із проханням облаштувати їм окреме місце для тренувань, адже раніше їм доводилося тренуватися у центральній частині міста. І уже сьогодні ми маємо готовий екстрим-парк, який є чудовим місцем для проведення часу для молоді», - розповідає міський голова Сергій Надал.

Конструкції для спорудження цього парку виготовляло спеціальне профільне підприємство. Очільник Тернополя наголошує, якщо на цьому місці буде займатися багато тернополян, то на перспективу майбутніх років тут облаштують додаткове освітлення.









Тернопіль отримав Почесну Таблицю Ради Європи

Субота, 29 серпня 2015, 12:05

Тернопіль – єдине місто в Україні та одне з восьми у Європі, яке цього року нагороджене Почесною Таблицею Ради Європи. Відзнаку офіційно вручив представник Ради Європи міському голові Сергію Надалу на публічній церемонії біля пам’ятника Івану Франку у День міста, 28 серпня.

Почесна Таблиця Ради Європи - це третя із чотирьох відзнак, які може отримати європейське місто від цієї організації. Тернопіль вже отримав у 2013 році диплом Ради Європи, а у 2014 – Почесний Прапор Ради Європи.

Отримуючи відзнаку, очільник Тернополя Сергій Надал зазначив, що місто активно працює у напрямку європейської інтеграції і ця робота є помітною і високо оціненою європейськими партнерами.

«Отримання європейських нагород не тільки значно підвищує статус міста, але й відкриває широкі можливості в галузі співробітництва з перспективними містами та регіонами, з міжнародними організаціями та фондами, - зазначив міський голова. - Місто Тернопіль є частиною історичної спадщини культури Європи та інтегроване у систему зв'язків і співпраці на рівні міст-побратимів та партнерських міст. Ми живемо у відкритому світі, у світі інформації і технологій, тому ці зв'язки розвиваються найшвидше. Українці і тернополяни хочуть вільно подорожувати, торгувати, вести ділові стосунки, навчатись у Європі. Ми також прагнемо, щоб з цією метою до нас приїздили наші сусіди з країн Європи».

Зазначимо, що цими днями у Тернополі у «АртГалереї» діє мандрівна виставка з нагоди 60-річчя заснування Призу Європи та представлена вісьмома мовами (англійською, французькою, німецькою, італійською, польською російською, іспанською та турецькою).

Нагадаємо, що рішення про нагородження Тернополя Почесною Таблицею Ради Європи було прийняте на засіданні Комітету з питань соціальної політики, охорони здоров’я та сталого розвитку Парламентської Асамблеї у Страсбурзі 21 квітня 2015 року.

 

З початку навчального року дошкільні заклади та школи звільнено від плати за землю та податку на нерухоме майно

Субота, 29 серпня 2015, 11:57

З 1 вересня 2015 року набере чинності Закон України від 17.07.2015 року № 654-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення сприятливих умов для надання освітніх послуг дошкільними та загальноосвітніми навчальними закладами недержавної форми власності».

Зокрема, даним документом доповнено п.п. 266.2.2 п. 266.2 ст. 266 Податкового кодексу України, в якому зазначено, що будівлі дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів незалежно від форми власності та джерел фінансування, що використовуються для надання освітніх послуг не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Окрім цього, п.п. 282.1.4 п. 282.1 ст. 282 Податкового кодексу України визначено, що з 1 вересня цього року від сплати земельного податку звільнятимуться дошкільні та загальноосвітні навчальні заклади незалежно від форми власності і джерел фінансування, заклади культури, науки, освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, фізичної культури та спорту, які повністю утримуються за рахунок коштів державного або місцевих бюджетів.


Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Завершується реконструкція Набережної ставу

П'ятниця, 28 серпня 2015, 06:10

До Дня міста, 28 серпня, у Тернополі завершать капітальний ремонт Набережної ставу. Там облаштували нову бруківку, велодоріжки, встановили огорожу та оновили вуличне освітлення.

Місцеві архітектори та дизайнери працювали над місцем, де традиційно освячують воду - біля Хреста з нагоди 1020-річчя Хрещення Київської Русі. Постамент цього Хреста облаштовують мозаїкою з беганіту.

Зазначимо, що ремонт Набережної не здійснювався у Тернополі понад 40 років і лише за останні чотири роки вдалося оновити ділянку від «Острівка кохання» до Надставної церкви. У планах міської ради у наступні роки відремонтувати ділянку в напрямку пляжу «Циганка».

 

Сторінка 1325 з 1459

«ПочатокПопередня1321132213231324132513261327132813291330НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер
Банер
Банер