images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Підволочиські поліцейські встановлюють обставини вбивства та самогубства

Понеділок, 21 листопада 2022, 11:47


Під час сварки 56-річний житель Скалатської громади вкоротив віку своїй 81-річній матері та після цього покінчив життя самогубством. Поліцейські встановлюють обставини обох смертей.

До співробітників Підволочиського відділення поліції надійшло повідомлення від 56-річного жителя одного із сіл Скалатської громади про те, що він вбив свою матір.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Заявника поліцейські виявили повішеним на горищі. Чоловік вже був без ознак життя. Тіло його матері з ознаками насильницької смерті знайшли у підсобному приміщенні.

У ході проведення першочергових слідчих дій правоохоронці встановили, що родичі проживали вдвох. 56-річний чоловік останнім часом зловживав спиртним. Того дня конфлікт між ними виник через те, що матір відмовилася дати синові гроші на спиртне. Під час сварки чоловік схопив палку і декілька разів вдарив жінку по голові. Після цього облив бензином та підпалив. Тіло матері перетягнув у погріб.

Після скоєного зловмисник зателефонував до поліцейських і повідомив, що вбив жінку. До приїзду правоохоронців пішов на горище та повісився.

Слідчі розпочали два кримінальні провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України, одне з яких – з відміткою «самогубство». На даний час призначено проведення ряду експертиз.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

 

Сергій з Тернопільщині та Анастасія з Харківщини – поліцейських поєднало кохання

Понеділок, 21 листопада 2022, 11:45

Почуття долають усі перешкоди. Навіть, коли на кожному кроці чигає небезпека - знайдеться місце коханню. Скільки публічних і непублічних історій освідчень, одружень, народжень дітей ми спостерігали у час війни. І кожна з них – особлива.

Особлива подія трапилася 19 листопада на Харківщині - поліцейський сектору реагування патрульної поліції Збаразького відділу Сергій Догон освідчився Анастасії Величко, з якою познайомився на Харківщині під час несення служби. Дівчина теж служить в поліції – в одному з відділів Харківського Головного управління.

До слова, Анастасія – з родини поліцейських. Її дідусь служив в органах внутрішніх справ, а батько – майор поліції. Майбутнього зятя родичі дівчини прийняли добре.

Сергій ретельно готувався до освідчення. Його колеги розповідають, що хлопець напередодні подався до Харкова, аби вибрати гарну каблучку та розкішний букет квітів для Анастасії. Оскільки така важлива подія в житті хлопця відбувалася далеко від дому, то підтримати попросив побратимів.

На прохання стати його дружиною, Анастасія відповіла: «Так». Молоді люди кажуть, що з весіллям довго не чекатимуть і вірять, що святкуватимуть його вже в мирній Україні.

сергій з тернопільщині та анастасія з харківщини – поліцейських поєднало кохання

У Тернополі муніципальні інспектори проводять перевірки щодо обмеження роботи світлових вивісок у темну пору доби

Понеділок, 21 листопада 2022, 11:41

Цими днями працівники управління муніципальної інспекції спільно з поліцейськими Тернопільської міської територіальної громади проводять інформаційні рейди щодо обмежень роботи світлових вивісок у темну пору доби.

Так, 20 листопада інспекторами проведено профілактичні бесіди з понад 30-ма суб’єктами господарювання у центральній частині міста, масивах «Сонячний» та «Східний».

З метою дотримання цих обмежень, у разі виявлення повторних фактів порушення вимог рішення Ради оборони області при Тернопільській ОВА, може бути прийнято рішення про демонтаж вивісок та рекламних конструкцій.

Закликаємо підприємців Тернопільської громади бути свідомими та обмежувати роботу світлових вивісок та додатку освітлення у темну пору доби.

Звертаємося до тернополян! Якщо ви помітили освітлення бігбордів, сітілайтів, іншої зовнішньої реклами прохання звертатися в управління муніципальної інспекції за тел.: +38 (067) 447 31 86 та +38 (073) 015 1481 (Viber) або повідомляти на лінію 102.

 

Цієї ночі 14 одиниць спеціалізованої техніки працювало на вулицях Тернополя

Понеділок, 21 листопада 2022, 11:39

З метою попередження утворення льодової кірки на дорогах та тротуарах у Тернопільській громаді, у ніч з 20 на 21 листопада в різних мікрорайонах міста працювали 19 одиниць спеціалізованої техніки.

Зокрема, проводилися роботи з механізованого посипання проїзних частин, поливання соляною ропою, підмітання і прогорання тротуарів та пішохідних зон. Роботи проводила підрядна організація ТзОВ «Техно-Буд-Центр» у центральній частині міста та мікрорайоні Новий Світ, масивах «Сонячний» і «Східний», Промисловому районі і районі Старого Парку, Березовиці, Кутківцях, Пронятині, а також на Об’їзній дорозі Тернополя та у селах міської територіальної громади

Впродовж ночі у мікрорайоні «Дружба» спецтранспорт ТМШРБ «Міськшляхрембуд»  проводив механізоване посипання солерозкидачем проїзних частин.

Нагадуємо, за прибирання дворів та міжквартальних проїздів у місті відповідальні ЖЕКи та ОСББ.

Фото з адресами, де неналежно прибирають сніг, мешканці Тернополя можуть надсилати на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 1481.

 

"Маємо бути готові", – мер Тернополя попереджає про тривалі відключення світла

П'ятниця, 18 листопада 2022, 12:21

"Маємо бути готові", – мер Тернополя попереджає про тривалі відключення світла
Під час масованого ракетного обстрілу 15 листопада в Україні пошкодили 15 енергооб’єктів.

Фахівці "Укренерго" цілодобово працюють над відновленням інфраструктури. Через атаку по всій країні відбуваються аварійні відключення світла. Тернопіль – не виключення.

Мер міста просить мешканців віднестися до цього з розумінням та попереджає – вимкнення будуть частішими та більш тривалими у часі.

"Через ракетні обстріли енергетичних об’єктів України цілі мікрорайони нашого міста вже багато годин без світла. Я хочу пояснити, що вимкнення світла не залежить ні від мене, ні від міської ради. Графіки енергетики давали, але ви вже самі переконалися, що через нові обстріли вони не діють.

Обленерго отримує вказівку від диспетчера "Укренерго" і миттєво вимикає електроенергію. Скажу більше. Ми маємо бути готові, що такі вимкнення будуть частішими і тривалими в часі. Ви розумієте, чому російські терористи це роблять. Але їм не вдасться зламати українців і Україну", – написав тернопільський міський голова у Facebook.

Сергій Надал закликає мешканців підготуватися до відключень. Зокрема, підготувати запас питної та технічної води, зарядити телефони та інші пристрої.

Також він рекомендує вимкнути з розеток побутові пристрої – холодильник, газовий котел, пральну машинку, телевізор, адже при подачі електроенергії може відбутися різке підвищення напруги.

 

Сторінка 522 з 1484

«ПочатокПопередня521522523524525526527528529530НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер