images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


У Тернополі відбудеться допрем’єрний показ історичного детективу про Чорнобильську катастрофу

П'ятниця, 22 січня 2016, 07:03

23 січня о 16:00 до тернопільського Бункермузу завітає неординарний київський художник та сценограф Федір Александрович. У Тернополі Федір представить документальний фільм, натхненннком та протагоністом якого він є, “Російський дятел” — детективну історію про причини Чорнобильської катастрофи. Але перед тим — радо розкаже усім охочим про таємниці художнього світу театральних постановок, побут художника та театральне закулісся. Якщо ви чекали на потужний інтелектуальний та енергетичний поштовх після свят — будемо раді бачити у Бункермузі.

12572970_1744177909146509_3857576979854482179_n

Документальний детектив “Російський дятел”, головним героєм якого є Федір, у 2015 році отримав гран-прі кінофестивалю Санденс за найкращий документальний фільм. Міжнародна асоціація документалістів визнала оператора “Російського дятла” Артема Рижикова найкращим оператором 2015 року. Фільм здобув широке визнання і потрапив до конкурсної програм багатьох міжнародних кінофестивалів, серед яких Шефілд (Англія), Док-Авів (Ізраїль) та Артдокфест (Росія). Європейська прем’єра фільму відбулася у травні 2015 року на фестивалі 86 у місті Славутич.

Федір Александрович — відомий український художник та сценограф, поет та перформансист. Здійснив майже 40 постановок як сценограф для Національного академічного театру ім. Івана Франка (Київ), Київського театру на Подолі, Чернігівського молодого театру та ін; автор концептуальних поставонок для Гоголь-фесту. Виріс у родині художників, з 16 років бере участь в художніх проектах. Автор понад 30-ти художніх виставок в Україні та закордоном. Поет, режисер та актор.

Синопсис

Федору було 4 роки, коли в його тіло потрапив радіоактивний пил Чорнобиля. Сьогодні 33-річний художник живе зі стронцієм в кістках і прагне будь що з’ясувати причини катастрофи. Що приховала від громадськості Радянська влада? Невже Чорнобильська трагедія сталася за чиїмось задумом? Яке призначення гігантської антени, що іржавіє неподалік ЧАЕС і видає дивний радіосигнал? Федір вирушає в радіоактивне місто-привид шукати відповіді на свої питання. Та чи варто йому ризикувати життям і ворушити таємниці, коли в країні вирує революція і починається війна?

Назва «Російський дятел» пов’язана з відомим радіосигналом, який транслювався Радянським Союзом на Захід у 1970-ті роки.

Фільм зосереджується на відкритті Федора Александровича справжніх причин Чорнобильської ядерної катастрофи в Україні.

За словами режисера фільму Чеда Грасіа, оператор Артем Рижиков був поранений пострілами снайперів під час зйомок на Євромайдані, а його обладнання було знищене. Після цього Грасіа на краудфандинговій платформі Indiegogo зібрав кошти на його лікування та закупівлю нового обладнання.

 

Молодіжну міську раду Тернополя очолила Вероніка Дякович

П'ятниця, 22 січня 2016, 07:00

Із 18 січня у Тернополі відбувалися вибори до Молодіжної міської ради із числа представників громадських організацій, студентів та учнівських парламентів. Завершилися вибори 21 січня обранням голови молодіжної міської ради у сесійній залі Тернопільської міської ради. За результатами голосування перемогу здобула член ТОО ВМГО «АТОМ» та християнської молодіжної спільноти «Знамення» Вероніка Дякович.

Міський голова Сергій Надал вітає Вероніку Дякович із обранням та бажає активної роботи, наснаги та успіхів у розбудові молодіжної політики Тернополя.

«Щиро вітаю усіх депутатів молодіжної міської ради та Вероніку Дякович із обранням на посаду молодіжного міського голови, бажаю здійснити справжній прорив у розвитку молодіжної політики міста, реалізовувати нові сміливі, креативні та важливі проекти. Молодіжна політика – це складний, проте необхідний механізм у розбудові справжнього європейського демократичного суспільства. Вірю, що новообрана молодь буде використовувати передові європейські технології та інструменти у своїй роботі, реалізовуватиме важливі проекти, що допоможуть змінити наше місто на краще, - зазначив Сергій Надал. – Бажаю їм успіхів, натхнення на щоденну працю».

Довідково: Молодіжна міська рада при Тернопільській міській раді є консультативно-дорадчим органом Тернопільської міської ради та її виконавчого комітету з питань молодіжної політики, покликаним сприяти взаємодії міської ради та її виконавчих органів і молоді міста Тернополя, забезпечувати узгодженість дій у вирішенні питань, які впливають на життя молоді та її участь в усіх сферах життя суспільства в місті.

Тернопільська міська рада сприятиме навчанню ІТ-спеціалістів у рамках програми «TechnologyNation»

Четвер, 21 січня 2016, 12:08

Фонд BrainBasket запланував реалізувати всеукраїнську освітню програму «TechnologyNation», яка дозволяє усім бажаючим пройти безкоштовні курси з основ програмування від провідних технічних університетів світу за моделлю blendedlearning. Програма буде реалізована у 22 найбільших містах України, у т.ч. й у Тернополі. Координатор цієї програми зустрівся із міським головою Сергієм Надалом та вручив йому сувенір - фірмову футболку.

«Тернопіль - це місто, де навчається багато студентів і ми зацікавлені у поширенні, навчанні молоді у сфері ІТ. Переконаний, що цей напрям буде пріоритетним і багато в чому визначатиме майбутній розвиток міста», - зазначив очільник Тернополя.

Освітня програма «TechnologyNation» буде доступна онлайн для усі бажаючих, незалежно від рівня навиків, які зможуть отримати базис, необхідний для подальшого навчання та працевлаштування в ІТ секторі.

Довідково: Фонд BrainBasket - неприбуткова організація, заснована в квітні 2014 року ініціативною групою провідних українських ІТ-компаній з подачі Торбена Майгаарда, засновника Ciklum за участі Міністерства економіки та КМДА. Мета - зробити ІТ-галузь рушійною силою українського економічного зростання шляхом розвитку освітньої інфраструктури та сприяти підготовці 100 000 нових ІТ- спеціалістів до 2020 року.

 

Правове становище "спрощенців" не повинно погіршуватись

Четвер, 21 січня 2016, 10:34

За останні дні до Державної фіскальної служби України надійшло чимало звернень від платників податків щодо застосування спрощеної системи оподаткування у 2016 році та тлумачення змін, внесених Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII, який набрав чинності з 1 січня 2016 року.

У зв`язку з цим повідомляємо, що ДФС переглянула лист від 18.01.2016 №1527/7/99-99-17-02-02-17 «Про окремі зміни у законодавстві щодо спрощеної системи оподаткування», внаслідок чого до листа внесено наступні зміни:

«Суб’єкти господарювання - фізичні особи - платники єдиного податку, які в 2015 році отримали доходи понад 5 млн грн, але не перевищили обсяг доходу 20 млн грн – не втрачають право застосовувати спрощену систему оподаткування в 2016 році».

Рішення прийнято на підставі ч. I ст. 58 Конституції України, якою передбачено, що закони та інші нормативно-правові акти не мають зворотної дії в часі, крім випадків, коли вони пом’якшують або скасовують відповідальність особи, а також відповідно до п. 56.21 ст. 56 Податкового кодексу України, де зазначено, що у разі, коли норма Кодексу чи іншого нормативно-правового акта, виданого на підставі цього Кодексу, або коли норми різних законів чи різних нормативно-правових актів, або коли норми одного й того ж нормативно-правового акта суперечать між собою та припускають неоднозначне (множинне) трактування прав та обов'язків платників податків або контролюючих органів, внаслідок чого є можливість прийняти рішення на користь як платника податків, так і контролюючого органу, рішення приймається на користь платника податків.

Такий самий підхід застосовується й для платників єдиного податку третьої групи – юридичних осіб.

Детальнішу консультацію можна отримати у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10, 43-46-46.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

На прийом до лікаря можна записатися онлайн

Четвер, 21 січня 2016, 08:11

Нещодавно у нашому місті презентували платформу, на якій можна зареєструватися до лікаря онлайн. До відкриття інформаційно-медичного сайту готувались впродовж року. Детально вивчали функціонування аналогічних ресурсів у інших містах, враховували недоліки.

Презентація єдиного інформаційного ресурсу для закладів «Центру первинної медико-санітарної допомоги» www.medical.te.ua відбулася у приміщенні Тернопільської міської ради. Незабаром за допомогою цього ресурсу можна буде записатися на прийом до сімейного лікаря, дізнатися актуальну інформацію, а також залишити відгуки та пропозиції щодо роботи медичних закладів.

-          Цей ресурс набагато ширший ніж просто електронний запис, це ціла система, яка дозволить перейти до електронного документообігу системи охорони здоров’я у Тернополі. Минулоріч на його реалізацію з міського бюджету виділили понад 340 тисяч гривень, - розповів начальник відділу охорони здоров’я міськради Ростислав Левчук.

сайт сімейного лікаря тернопіль
Усі медичні дані про пацієнта будуть зберігатися згідно закону про захист персональних даних і будуть доступними лише вашому сімейному лікарю. На сайті ви зможете дізнатись прізвище та графік роботи вашого лікаря, зареєструватись на прийом, проте доступу до електронної бази пацієнтів, в тому числі ваших, у вас не буде.

-          З часом новий інформаційний ресурс забезпечить перехід від паперових носіїв на електронні стандарти, - кажуть у міськраді. – В майбутньому ми відмовимося від медичних карток. Даний ресурс також забезпечить зберігання історії пацієнта в електронному варіанті згідно закону про захист персональних даних.

У системі лікар може здійснювати контроль за проходженням необхідних обстежень пацієнтами, які повинна проходити кожна людина хоча б раз у рік. Також буде впроваджений реєстр для диспансерних та лежачих хворих, у якому медичні працівники будуть відмічати час і дату приходу до них.

Щоб скористатися електронною реєстрацією необхідно спочатку зареєструватися на сайті www.medical.te.ua, вказавши свій мобільний номер та пароль. За вказаною адресою система видає сімейного лікаря, який обслуговує вашу територію. На сайті пропонується дата та час запису. Отриману інформацію опрацьовують у реєстратурі медичного закладу. На вказаний вами час виписують талон на прийом і разом з вашою медичною карткою передають сімейному лікарю. Із собою необхідно мати посвідчення особи, інакше лікар має право вас не прийняти - пояснює Оксана Фіцак, директор ТОВ «МедіаСофт».

медичний сайт тернопіль

На прийом кожного пацієнта виділяється 12 хвилин. Деякий час також виділяється на врахування живої черги. Зрозуміло, що в спочатку частина пацієнтів буде приходити без попереднього запису, цей момент працівники медичного закладу врахували. Люди, які прийшли без запису будуть створювати «живі черги». Для уникнення непорозумінь з іншими пацієнтами, час відвідування лікаря їм назначатимуть у реєстратурі. У разі запізнення по електронному запису, вам доведеться ставати у «живу чергу». Нова система є незвичною як для пацієнтів, так і для лікарів, але вона націлена на організацію роботи закладу та відвідувачів.

Наразі ще триває тестування системи, тому запис до лікарів за допомогою порталу буде здійснюватися згодом, про що додатково буде повідомлено на сайті.

Подавати власні пропозиції та побажання щодо роботи ресурсу www.medical.te.ua можна у «Центр первинної медико-санітарної допомоги» за телефоном 52-45-50, на електронну пошту  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду , а також у відділ охорони здоров’я та медичного забезпечення Тернопільської міської ради за телефоном 52-56-96 (м. Тернопіль, бул. Т.Шевченка, 1).


Оксана Божко

 

Сторінка 1238 з 1457

«ПочатокПопередня1231123212331234123512361237123812391240НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер