images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Тернопільська митниця ДФС видала 76 сертифікатів форми "EUR.1"

Четвер, 21 січня 2016, 08:09

З 1 січня 2016 року впроваджено економічну частину Угоди про асоціацію між Україною, з одного боку, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншого боку, ратифікованої Законом України від 16.09.2014 р. №1678-VII (далі – Угода).

Нагадаємо, що сертифікат форми EUR.1 необхідний для застосування преференційних ставок ввізного мита або звільнення від сплати мита, встановлених в Угоді, та видається як доказ, що товари відповідають вимогам правил визначення преференційного походження. З нового року контроль і видача зазначених сертифікатів здійснюється митними органами.

Також одним із пунктів Угоди, передбачено надання та анулювання митним органом статусу уповноваженого (схваленого) експортера. Перевагою використання статусу уповноваженого (схваленого) експортера є те, що для отримання тарифних преференцій український експортер товару без оформлення сертифіката з перевезення форми EUR.1 самостійно визначає та декларує походження товарів на комерційних/товаросупровідних документах, що дозволить прискорити процедуру експорту товару.

«Окрім цього, одним із ключових моментів положень Угоди є поступове створення зони вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. Зокрема, кожна сторона зменшуватиме або скасовуватиме мито на товари, що походять з іншої сторони, відповідно до графіків, протягом 10 років. Відтак хочу зазначити, що Тернопільська митниця ДФС готова до впровадження Угоди про зону вільної торгівлі з Євросоюзом, зокрема, стосовно видачі сертифікатів з перевезення форми EUR.1. Так, з початку цього року працівниками Тернопільської митниці ДФС видано 76 сертифікатів походження форми "EUR.l"», – зазначила в.о. начальника Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович.

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

Підприємці Тернопільщини сплатили до бюджету 111,6 млн грн єдиного податку

Четвер, 21 січня 2016, 06:49

Станом на початок січня цього року на спрощеній системі оподаткування перебувало 19 496  фізичних осіб - підприємців Тернопільщини. Зокрема, 3 077 платників єдиного податку першої групи, 12 235 платників другої групи та 4 184 платників третьої групи.

Протягом минулого року вказані платники сплатили до бюджету 111,6 млн грн єдиного податку.

Нагадаємо, згідно із Законом України від 24 грудня 2015 року № 909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» зміни  у частині спрощеної системи оподаткування стосуються третьої групи єдинників:

- ставки податку для них зросли з 2% до 3% для платників ПДВ і з 4% до 5% для неплатників ПДВ;

- річний обсяг доходу не повинен перевищувати 5 млн грн.

Також змінилися порівняно з попереднім роком ставки податку для єдинників 4 групи:

- для ріллі, сіножатей і пасовищ (окрім ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях, а також ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) і переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у т.ч. на умовах оренди) - 0,81;

- для ріллі, сіножатей і пасовищ, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях, - 0,49;

- для багаторічних насаджень (окрім багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях) - 0,49;

- для багаторічних насаджень, розташованих у гірських зонах і на поліських територіях - 0,16;

- для земель водного фонду - 2,43;

- для ріллі, сіножатей і пасовищ, що перебувають у власності сільськогосподарських товаровиробників, які спеціалізуються на виробництві (вирощуванні) і переробці продукції рослинництва на закритому ґрунті, або надані їм у користування, у т.ч. на умовах оренди - 5,4.

 

 

Відділ комунікацій

Головного управління ДФС у Тернопільській області

 

У Тернополі аналіз крові проводять на сучасному медичному обладнанні

Середа, 20 січня 2016, 11:26

Нещодавно на проспекті Ст. Бандери, 72 відбулось відкриття нової амбулаторії  загальної практики сімейної медицини. 27 медичних працівників обслуговують понад  20 тисяч тернополян мікрорайону «Східний».  Амбулаторія забезпечена новим медичним обладнанням, за допомогою якого результати аналізів можна отримати за лічені хвилини.

У медичному закладі проводять аналіз крові, аналіз сечі, ЕКГ, визначають рівень цукру та холестерину, насичення крові киснем, гостроту зору. У маніпуляційному кабінеті, за призначенням лікаря, пацієнт відразу зможе отримати необхідне лікування, а для зручності пацієнтів створена інформаційна система черговості прийому пацієнтів.

DSC00342

-          У нашій амбулаторії діє електронна реєстратура, де кожен пацієнт зможе записатися на прийом до лікаря через інтернет. Це значно пришвидшить роботу персоналу та організує час пацієнтів. Крім системи черговості, відтепер для проходження аналізів тернополянам не доведеться їхати до лікарні. У нашому закладі функціонує процедурний кабінет, де можна дослідити аналіз крові, аналіз сечі, визначити рівень цукру в крові, також можна пройти кардіограму. Нове обладнання дає можливість отримати результати аналізів за короткий термін. За 5-10 хвилин після здачі крові апарат видрукує ваші результати, - розповідає завідувач амбулаторії ЗПСМ №8 Івашкевич Ірина Борисівна.

DSC00344
Процедурна медсестра Арсан Ярослава Андріївна у роботі


DSC00346

DSC00347

DSC00349

DSC00350

DSC00352

DSC00353

Записатись на прийом до лікаря можна на інформаційному ресурсі www.medical.te.ua. Черга до лікаря буде формуватися в режимі онлайн. Пацієнти, які прийдуть без запису, очікуватимуть у «живій черзі» по часу, назначеному в реєстратурі. Чекати доведеться довше, ніж тим, хто записався завчасно.

На прийом до лікаря пацієнт може потрапити впродовж цілого дня. У будні дні медичний заклад працює з 08:00 до 19:00. У суботу черговий лікар приймає з 08:00 до 11:00. Якщо ваш сімейний лікар відсутній, вас прийме будь-який інший.





Оксана Божко
 

Спрощена система оподаткування – заборонена!

Середа, 20 січня 2016, 09:40

У зв’язку із змінами до Податкового кодексу, з 1 січня 2016 року підприємці, обсяг доходів яких у 2015 році перевищив 5 млн грн – втратили право перебувати на спрощеній системі оподаткування, обліку та звітності. Такі платники зобов’язані перейти на загальну систему оподаткування, подавши не пізніше 20 січня 2016 року до податкової інспекції відповідну заяву про відмову. Усі, хто добровільно не перейшов на сплату інших податків і зборів, будуть виключені з реєстру платників єдиного податку за рішенням податкової інспекції.

Нагадаємо, що до змін, у 2015 році, платникам єдиного податку - “третьогрупникам” дозволялось отримувати обсяг доходів до 20 млн грн.

Детальніше проконсультуватись можна у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном. 43-46-10, 43-46-46.

Відділ комунікацій Тернопільської ОДПІ

Продаючи візочок, жінка втратила 7 тисяч гривень

Середа, 20 січня 2016, 07:17

shahraiЖертвою шахрая стала мешканка села Мечищів Бережанського району. Жінка розмістила оголошення про продаж дитячої коляски на сайті “OLX”.

Сімнадцятого січня близько 18:30 до неї зателефонував чоловік. Він представився Сергієм і повідомив, що з Вінничини.

Невідомий сказав, що бажає купити візочок. Розпитавши деталі про товар, ймовірний покупець заявив, що йому все, включаючи ціну, підходить. У ході розмови чоловік вивідав у жінки реквізити її двох банківських рахунків – кредитного та звичайного.

Про те, що стала жертвою шахрая, вона дізналася, коли на телефон прийшло смс-повідомлення про зняття семи тисяч гривень. Із заявою про зникнення грошей потерпіла звернулася до Бережанського відділу поліції.

 

Сторінка 1239 з 1457

«ПочатокПопередня1231123212331234123512361237123812391240НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер