images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


За 10 місяців на дорогах Тернопільщини загинуло 52 людини

П'ятниця, 08 жовтня 2021, 14:00

1999 дорожньо-транспортних пригод трапилося на дорогах Тернопільської області за десять місяців цього року. 449 аварій – з потерпілими, в яких 52 людей загинуло, а 601 отримала травми.

Найпоширеніші дорожньо-транспортні пригоди – зіткнення автомобілів, наїзд на перешкоду або на припаркований транспорт. Найчастіше гинуть люди під колесами автівок при зіткненнях та перекиданнях авто.

Порушення правил маневрування, перевищення швидкості, недотримання та виїзд на смугу зустрічного руху, а також перехід дороги у невстановленому місці – основні правила, якими нехтують як водії, так і пішоходи. За січень-вересень у аваріях загинув 21 пішохід, а 109 перехожих з травмами різного ступеня складності доправили до лікарні.

Ще одна причина автопригод – погані дороги та недостатнє освітлення проїжджої частини.

Виявлення нетверезих водіїв – один із пріоритетних напрямків роботи поліції Тернопільщини. Цього року слідчі зареєстрували уже 103 аварії через їзду в стані алкогольного та наркотичного сп’яніння. 19 ДТП з потерпілими в яких травмувалося 24 людини. За десять місяців правоохоронці оформили 1303 адмінпротокола згідно статті 130 КУпАП.

Водії повинні пам’ятати, що керування автомобілем у стані сп’яніння наражає на небезпеку не лише його, але і інших учасників дорожнього руху.

Не рідко внаслідок ДТП травмуються та гинуть діти. Основну групу ризику дитячих дорожньо-транспортних пригод складають діти віком від 7 до 14 років. Основна причина дитячого дорожньо-транспортного травматизму – недотримання Правил дорожнього руху та вимог безпечної поведінки на дорозі дітьми та дорослими.

Шановні дорослі! Будьте прикладом для дитини в поведінці на дорозі, в якості як пішохода, так і водія. Навчайте дитину, що саме від її поведінки залежить її життя та життя інших учасників дорожнього руху. Неухильно дотримуйтеся Правил дорожнього руху. А найголовніше – бережіть своє життя та життя Ваших дітей.

Відділ комунікації поліції Тернопільської області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://tp.npu.gov.ua/news/dtp/za-10-misyacziv-na-dorogax-ternopilshhini-zaginulo-52-lyudini/

 

В Україні зафіксували випадок зараження поліомієлітом – МОЗ

Четвер, 07 жовтня 2021, 10:01

В Україні зафіксували та підтвердили випадок паралічу, спричиненого поліомієлітом.

Захворіла 1,5 річна дитина з Рівненської області, повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я.

"Батьки свідомо відмовились від щеплень, передбачених медичними стандартами, через релігійні переконання", – йдеться у повідомленні.

Перші симптоми хвороби проявились 1 вересня, а 3 вересня дитина потрапила в лікарню з паралізованими нижніми кінцівками.

Випадок зареєстрували як підозру на поліо – гострий в’ялий параліч та забезпечили необхідне обстеження та спостереження для з’ясування обставин.

В області вже працює команда епідеміологів та вірусологів, які нейтралізують можливу епідемічну загрозу, запевняють у МОЗ.

Фото: tashatuvango/Depositphotos

В Україні про зараження поліомієлітом востаннє повідомляли у 2015 році.

Тоді двоє дітей з Закарпаття заразилися вакцино-спорідненим вірусом, унаслідок чого їх паралізувало, але вони змогли одужати.

Нагадаємо, поліомієліт – це гостре інфекційне захворювання.

Поліовірус поширюється від людини до людини через фекалії та слину, найчастіше – через брудні руки, інфіковану їжу та воду.

У більшості випадках хвороба спершу протікає непомітно, що погіршує шанси хворого на одужання.

Симптоми залежать від виду хвороби: з ураженням центральної нервової системи та без.

Поліомієліт неможливо вилікувати, але цій смертельно небезпечній хворобі можна запобігти завдяки вакцинації, пояснюють у Центрі громадського здоров'я.

Хвороба несе  суттєву загрозу для нещепленої людини та спричиняє незворотні процеси, які можуть призвести до смерті пацієнта, наголошують у МОЗ.

У 2021 році загальний рівень охоплення щепленнями від поліомієліту складає 84%, причому серед дітей до 1 року цей показник дорівнює лише 53%.

Цього недостатньо, щоб виробити колективний імунітет, тому в МОЗ закликають вакцинуватися проти поліомієліту.

Захворіти на поліомієліт може кожна невакцинована дитина і дорослий. Але під найбільшим ризиком – діти віком до 5 років, тому перше щеплення необхідно зробити у перші місяці життя, кажуть у МОЗ.

З листопаду 2020 року спалах поліомієліту триває в Таджикистані.

Дикий поліовірус також поширюється в Афганістані та Пакистані.

Нагадаємо, ми розповідали про 10 щеплень, які обов'язково має зробити кожен.

Знадобляться теплі светри: якою буде погода у найближчі дні

Четвер, 07 жовтня 2021, 09:25


Знадобляться теплі светри: якою буде погода у найближчі дні

Сьогодні, 7 жовтня, погода буде прохолодною не лише на Тернопільщині, а й по всій Україні. Опадів у найближчі дні не очікується.

Про це повідомляють в Українському гідрометцентрі.
Сьогодні, на Тернопільщині прогнозують +12+13 градусів, але уже за кілька днів погода стане прохолоднішою.
Щодо інших областей, то найтепліше буде в Закарпатській області (+17+19). У Львівській, Івано-Франківській та Чернівецькій - +13+15. У Волинській, Рівненській та Хмельницькій областях +12+14.

У центральних областях спостерігається зниження температури. У Черкаській, Кіровоградській та Дніпропетровській - +12+14. У Полтавській області +11 + 13.

На cході без дощів. У Донецькій і Харківській областях очікується +12+14, в Луганській - +11+13.

На півдні температура повітря продовжує знижуватися. У Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях +12+14, в Одеській - +13+15.

В окупованому Криму також очікується зниження температури. На півострові буде +12+14.

 

Юна важкоатлетка з Тернопілля Аліна Дадерко успішно виступила на чемпіонаті світу у Саудівській Аравії

Четвер, 07 жовтня 2021, 09:22

Юна важкоатлетка з Тернопілля Аліна Дадерко успішно виступила на чемпіонаті світу у Саудівській Аравії

Вже другі міжнародні старти стали успішними для юної важкоатлетки з Хоросткова Аліни Дадерко. Спортсменка у складі національної збірної, де виступає вісім представників від України (чотири дівчини і чотири юнаки), бере участь у Чемпіонаті світу серед кадетів до 17 років 2021. Такі змагання до 13 жовтня триватимуть у Саудівській Аравії, місті Джидда. Незважаючи на те, що Аліні лише чотирнадцять років, вона впевнено показала себе серед старших за віком суперниць і, виступаючи у ваговій категорії 45 кг, з результатом 54 кг у ривку, 66 кг у поштовху та 120 кг у сумі двоборства, посіла восьме місце.

Як повідомив тренер спортсменки Ярослав Ваверчак, на змаганнях уДжидді Алінка покращила свій результат, який показала на чемпіонаті Європи (51 кг у ривку і 64 кг у поштовху), де, власне, і пройшла відбір на світову першість, отримала новий досвід стартів світового рівня та великий стимул до подальшої роботи і тренувань.

Аліна Дадерко представляє обласну ШВСМ, де тренується також під керівництвом Вікторії Шаймарданової, є вихованкою Хоростківської ДЮСШ.

Ярослав Ваверчак висловив вдячність за сприяння у участі спортсменки у престижних змаганнях чемпіонату світу директору обласної ШВСМ Олегу Любінському, Президенту Федерації важкої атлетики області Богдану Олійнику, голові Хоростківської ОТГ Степану Гладуну.

Тернопільська спортсменка Каріна Вовк стала бронзовою призеркою чемпіонату України з боксу

Четвер, 07 жовтня 2021, 09:21

Тернопільська спортсменка Каріна Вовк стала бронзовою призеркою чемпіонату України з боксу

У Запоріжжі завершився Чемпіонат України з боксу серед жінок-2021 - один із головних турнірів національного рівня в українському боксі. Відбувся захід на базі спортивно-готельного комплексу Sunrise Park. Вдало виступила на змаганнях представниця збірної команди Тернопільської області Каріна Вовк. Так, змагаючись у ваговій категорії до 60 кг, спортсменка посіла третє місце, здобула бронзову нагороду і виконала норматив майстра спорту України.

Як розповів тренер боксерки Руслан Фірман, у півфіналі вона поступилася призерці чемпіонату Європи з Києва в рівному поєдинку. Каріна Вовк представляє обласну школу вищої спортивної майстерності, студентка факультету фізичного виховання ТНПУ імені Володимира Гнатюка. За словами тренера, у дівчини є значний потенціал, адже на цих змаганнях вона провела яскраві і видовищні поєдинки. І це при тому, що спротсменка займається боксом лише третій рік, перейшовши у цей вид спорту після вільної боротьби.

Додамо, що, за підсумками першості буде сформовано новий склад Національної збірної України серед жінок для участі у чемпіонаті світу-2021.

 

Сторінка 819 з 1457

«ПочатокПопередня811812813814815816817818819820НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер