images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Про необхідність отримання захищених носіїв особистих ключів

Понеділок, 06 березня 2017, 15:16

 З метою реалізації вимог Закону України «Про електронний цифровий підпис», Міністерством юстиції України прийнято наказ від 31 жовтня 2016 року №3086/5 «Про врегулювания відносин з використання захищених носіїв особистих ключів», відповідно до вимог якого, державні реєстратори прав на нерухоме майно, державні реєстратори юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, нотаріуси використовують захищені носії особистих ключів з моменту впровадження відповідного програмного забезпечення Єдиних та Державних реестрів, держателем яких є Міністерство юстиції, що забезпечує використання таких носіїв, але не пізніше 31 березня 2017 року.

За інформацією державного підприємства «Національні інформаційні системи» з 00:00 годин 01 квітня 2017 року програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Єдиного державного реєстру юридичних oсіб реєстрів буде переведено в режим роботи із підтримкою виключно захищених носіїв ключової інформації.

Крім того, на виконання статті 46' Закону України «Про нотаріат» та наказу Міністерства юстиції України від 26 грудня 2016 року №» 3773/5 «Про затвердження Змін до деяких нормативно-правових актів у сфері державної реєстрації актів цивільного стану», нотаріуси під час вчинення нотаріальних дій обов'язково використовує відомості, зокрема, Державного реєстру актів цивільного стану громадян.

З метою своєчасного забезпечення всіх користувачів реєстрів захищеними носіями ключової інформації, Тернопільська філія державного підприємства «Національні інформаційні системи» пропонує завчасно звертатися за адресою: 46003, м. Тернопіль, вул. Білецька, 51, тел.(0352) 43 02 68, факс, адміністратор, 25 75 06 адміністратори, 43 39 26 інженери ЕЦП.

 

Головне територіальне управління юстиції

у Тернопільській області

 

Поняття територіальної громади!

Понеділок, 06 березня 2017, 15:15

Відповідно до частини 1 статті 1 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», територіальна громада це жителі, об'єднані постійним проживанням у межах села, селища, міста, що є самостійними адміністративно-територіальними одиницями, або добровільне об'єднання жителів кількох сіл, що мають єдиний адміністративний центр.

Місцеве самоврядування здійснюється територіальною громадою в порядку, встановленому законом, як безпосередньо, так і через органи місцевого самоврядування: сільські, селищні, міські ради та їх виконавчі комітети.

Органи місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ та міст, є районні та обласні ради.

Питання організації управління районними в містах належить до компетенції міських рад.

Стаття 10 Закону передбачає, що сільські, селищні, міські ради є органами місцевого самоврядування, що представляють відповідні територіальні громади та здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування, визначені Конституцією України, цим та іншими законами.

Обласні та районні ради є органами місцевого самоврядування, що представляють спільні інтереси територіальних громад сіл, селищ, міст, у межах повноважень, визначених Конституцією України, цим та іншими законами, а також повноважень, переданих їм сільськими, селищними, міськими радами.

 

 

Головне територіальне управління

юстиції в Тернопільській області

 

 

 

Реконструкція входу у парк Шевченка триватиме три місяці

Понеділок, 06 березня 2017, 09:49

Днями у Тернополя розпочалася реконструкція входу у парк імені Тараса Шевченка (в районі пам’ятнику Степану Бандері). Ремонтні роботи на цій ділянці триватимуть три місяці.

Підрядна організація вже розпочала демонтаж бордюрного каменю та старого покриття. Після цього розпочнуться роботи з облаштування нового покриття, ремонт підпірної стінки, оновлення зовнішнього освітлення та фасаду будинку на вул. Грушевського, 9, яка прилягає до площі. Також буде влаштовано перголу.

Загальна вартість проекту становить майже 8 млн. грн.

 

Муніципальна поліція посилила контроль за ліквідацією написів «графіті» у Тернополі

П'ятниця, 03 березня 2017, 08:36

З настанням сприятливих погодних умов управління муніципальної поліції посилило контроль за ліквідацією написів «графіті» в Тернополі. Відтак 27-28 лютого працівниками управління проведено перевірку в центральній частині міста щодо виявлення таких написів на фасадах будівель, стінах будинків, елементах благоустрою. За результатами перевірки надано 17 приписів про усунення порушень законодавства з метою приведення об’єктів у належний санітарний стан відповідно до вимог Правил благоустрою м. Тернополя.

Муніципальна поліція з цього питання проведе обстеження всіх мікрорайонів обласного центру.

Нагадаємо, що відповідно до п.2.8 згаданих Правил: «обов’язки підприємств, установ та організацій, незалежно від форми власності , фізичних осіб-підприємців – підтримувати в належному стані зовнішній вигляд об’єкта підприємницької діяльності (фасад будівлі, прилеглу територію), засоби зовнішнього оформлення (вивіска, трафарети та інше), ліквідовувати написи «графіті» за власний рахунок». Відповідальність за вказане правопорушення передбачено ст. 152 КУпАП та тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді накладення штрафу на суму від 850грн. до 1700грн.

У Тернополі розпочинається двомісячник благоустрою

П'ятниця, 03 березня 2017, 08:35

З 1 березня до 30 квітня у Тернополі триватиме двомісячних благоустрою. Зі слів міського голови Сергія Надала, проведення таких двомісячників – це традиційна практика і за цей час обслуговуючі підприємства, комунальні структури та небайдужі мешканці наводять порядок у місті після зимового періоду.

«За цей час усі відповідальні структури повинні привести у належний стан всю територію міста. Рішенням виконавчого комітету затверджено перелік робіт, які повинні бути зроблені під час двомісячника, наприклад прибирання горищ та підвалів будинку, прибудинкових територій, скверів, парків, вулиць, тротуарів, доріг, тощо, - пояснює очільник Тернополя. - Також запланована висадка зелених насаджень».

Міський голова додає, що під час двомісячника благоустрою заплановані загальноміські толоки. Якщо у попередні роки дати були визначені наперед, то цього року через мінливість погоди про дати толок буде повідомлено додатково.

«Звертаюся до мешканців міста долучатися до прибирання міста, а також контролювати якість прибирання відповідальними структурами. Якщо роботи виконуються неналежним чином, прошу про це інформувати міську раду за телефоном 15-80», - додає Сергій Надал.

 

Сторінка 1073 з 1451

«ПочатокПопередня1071107210731074107510761077107810791080НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер