images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


Майже 30 мільйонів – у бюджеті району

П'ятниця, 17 березня 2017, 08:45

Про надходження податкових платежів до бюджету Тернопільського району інформувала заступник начальника Тернопільської ОДПІ Лариса Березюк. Вона зазначила, що впродовж січня – лютого цього року казна району (разом із територіальними громадами) отримала 29,5 млн грн таких надходжень. А це, майже на 11 мільйонів більше, як за такий же період минулого року.

Більше половини надходжень – це податок на доходи фізичних осіб, якого надійшло 16,5 млн грн, ще 6,6 млн грн поступило єдиного податку, 2,9 млн грн – акцизного податку. Землекористувачі району внесли до бюджету 2,8 млн грн плати за землю.

Також, Лариса Березюк, інформувала, що Тернопільська ОДПІ запрошує жителів району до 1 травня подати податкові декларації та сплатити податки з неоподаткованих у 2016 році доходів.

Консультації, тренінги та надання практичної допомоги у заповненні декларації можна отримати – у Центрі обслуговування платників за адресою: вул. Білецька, 1 та за телефоном: 43-46-10, 43-46-46.

Відділ організації роботи Тернопільської ОДПІ

 

Внесення змін до Генерального плану Тернополя є суспільною необхідністю

П'ятниця, 17 березня 2017, 08:25

Діючий генеральний план Тернополя затверджений ще у 2010 році. Відповідно до законодавства, чергові зміни у цей документ можна вносити не частіше, аніж один раз у п’ять років. За цей час місто розвивається, у ньому відбувається чимало змін: з’являються нові промислові чи соціальні об’єкти, житлові будинки, прокладаються інженерні мережі і ці всі зміни потребують відображення в основному містобудівному документі міста.

«Генеральний план – це фактично будівельна Конституція міста, яка передбачає цілий комплекс робіт у життєдіяльності міста. Це інженерні мережі, школи та дитсадки, це визначення меж парків та зелених зон, це чітке відображення, де можна проводити житлову забудову, а де можуть бути промислові зони. І прийняття цього документу може навести порядок у будівельній сфері міста», - каже міський голова Сергій Надал.

Разом із генеральним планом приймається цілий пакет документів, наприклад, план зонування, який розмежує зони забудови, комерційної та соціальної діяльності, зони промисловості та інженерні мережі. Наступним кроком є розробка детального плану території, у якому кожен мікрорайон буде мати свій план із зазначенням прибудинкових територій, меж парків, зелених зон, місць забудови, тощо.

Нагадаємо, що зміни до Генплану розробляла проектна організація із Києва «Діпромісто» імені Ю.М.Білоконя.

Тарифи на житлово-комунальні послуги у Тернополі будуть встановлюватися для кожного будинку окремо

Четвер, 16 березня 2017, 13:39

На черговому засіданні виконавчого комітету управлінню житлово-комунального господарства, благоустрою та екології доручили повноваження встановлювати та коригувати тарифи на житлово-комунальні послуги. Це означає, що тарифи за обслуговування багатоповерхових будинків будуть встановлюватися для кожного будинку окремо, але після узгодження з мешканцями.

«Раніше тарифи на житлово-комунальні послуги у Тернополі затверджував виконавчий комітет. Зараз ці повноваження буде реалізовувати управління ЖКГ, - пояснює міський голова Сергій Надал. – Тобто балансоутримуюча організація, або як в народі називають ЖЕК, повинен розробити вартість тарифу для кожного будинку окремо, обговорити його з мешканцями будинку і лише після цього управління ЖКГ буде затверджувати/незатверджувати тариф і контролювати, щоб він відповідав якості послуг, які надаються».

 

Кращим спортсменам Тернополя виплачуватимуть стипендії

Четвер, 16 березня 2017, 13:38

Положення про призначення стипендій кращим спортсменам Тернополя за високі спортивні досягнення затвердили на засіданні виконкому. Відповідно до рішення, стипендії будуть призначатися персонально талановитим спортсменам, які є чемпіонами та призерами чемпіонатів, першостей світу, Європи, України та інших змагань, сприяють уславленню міста на всеукраїнському і міжнародних рівнях.

«Виконком затвердив склад комісії, яка визначатиме перелік осіб, які отримуватимуть стипендії. Підставою для призначення стипендії буде відповідне клопотання тренерів, керівників фізкультурно-спортивних установ, закладів, та інформація про результати участі у змаганнях. Також спортсмен самостійно може висунути свою кандидатуру на призначення стипендії, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Згідно з рішенням комісії кожному спортсмену буде виплачуватися 1500 грн. в місяць до кінця року».

Спортсменами-кандидатами на здобуття стипендії подаються наступні документи:

  1. копія паспорта громадянина України (або свідоцтво про народження);
  2. клопотання тренера спортсмена, спортивних федерацій (асоціацій, спілок тощо), фізкультурно-спортивних установ, закладів та організацій;
  3. копії протоколу змагань;
  4. ідентифікаційний номер.

Спрацювання “тривожної кнопки” допомогло оперативно піймати крадія грошей

Середа, 15 березня 2017, 12:18

Вісім тисяч гривень з каси магазину викрав невідомий та втік. Проте далеко відбігти не встиг та й гроші не витратив. Його піймали працівники управління поліції охорони.

За словами продавця, поки вона показувала товар одному з клієнтів, зайшов ще один покупець. Він одразу підійшов до каси та витягнув гроші. Тікати почав лише після того, як зникнення коштів помітила продавець. Жінка одразу натиснула тривожну кнопку та кинулася його наздоганяти. Злодій викрав вісім тисяч гривень.

Піймав його за кілька хвилин після злочину наряд реагування поліції охорони. Саме на пульт центрального спостереження Управління поліції охорони надійшов тривожний сигнал. Його працівники приїхали на місце події, а свідок вказав поліцейським напрямок, куди побіг крадій. Окрім цього, злодюжку зафіксувала й камера відеоспостереження, встановлена в магазині.

Обстежуючи прилеглу територію на вулиці Чернівецькій, працівники поліції охорони побачили підозрюваного. Його затримали.

Крадієм виявився раніше судимий тернополянин, 1986 року народження. Чоловік притягувався до відповідальності за майнові злочини. У ході слідчо-оперативних заходів стало відомо, що дана особа причетна ще до двох крадіжок з магазинів – у одного з клієнтів викрав телефон, а в іншого – планшет. В скоєному він зізнався. Його затримали відповідно до статті 208 КПК.

Зараз чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Тернополянину інкримінують частину другу статті 185 ККУ – крадіжка, вчинена повторно.


 

Сторінка 1073 з 1454

«ПочатокПопередня1071107210731074107510761077107810791080НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер