images/stories/logosait_new.jpg

 

Репортаж


"Сюди швидка доїде?", – у селі на Кременеччині люди відрізані від світу через жахливі дороги

Середа, 23 лютого 2022, 09:27

"Сюди швидка доїде?", – у селі на Кременеччині люди відрізані від світу через жахливі дороги
Жителі села Іванківці Кременецького району скаржаться на погані дороги.

Найгірша ситуація на вулиці Садовій, кажуть місцеві. Люди переймаються, що через суцільну багнюку до них не зможе добратися навіть швидка.

"Мало того, що тут немає освітлення, ви дорогу бачили? В найгіршому випадку скажіть, сюди швидка доїде? Елементарно: як дитину в садок завести?", – розповіла у Фейсбук-спільноті Типовий Кременець одна з читачок.

Жителі села додають, що на інших вулицях ситуація не краща.

"На Ольги Платонової таке саме болото. В школу чи на роботу добратися неможливо, машини застрягають, що треба витягувати", – коментує Світлана Сотнічук.

 

На чемпіонаті України з біатлону-2022 серед юнаків і дівчат тернопільські біатлоністи вибороли «золото», «срібло» і «бронзу»

Вівторок, 22 лютого 2022, 11:13

На чемпіонаті України з біатлону-2022 серед юнаків і дівчат тернопільські біатлоністи вибороли «золото», «срібло» і «бронзу»

Завершився чемпіонат України з біатлону серед юнаків та дівчат-2022, який відбувся на спортивній базі «Тисовець», що у місті Сколе на Львівщині. Тривали змагання  з 11 до 17 лютого. До складу команди Тернопільської області увійшло 12 спортсменів, які представляли ТО ШВСМ (два спoртсмени) та ТО ДЮСШ з біатлону (десять спортсменів), - інформує «Біатлон Тернопільського краю».

До медальної скарбнички біатлоністи нашої області поклали три нагороди – золото, срібло та бронзу. Дві з них – «золота» і «срібна» – в індивідуальних видах програми на рахунку Тетяни Тарасюк. Так, спортсменка стала чемпіонкою Українки в індивідуальній гонці на 10 км з чотирма вогневими рубежами та віце-чемпіонкою у спринтерській гонці на 6 км з двома вогневими рубежами. А ще одну медаль – бронзового гатунку – Тетяна Тарасюк виборола разом зі своїми колегами по команді Катериною Ільницькою, Назарієм Парадовським та Михайлом Павлюком в комбінованій естафеті 4х6 км.

 

Отож, як розповідає про перебіг цієї гонки «Біатлон Тернопільського краю», у складі команди були представники двох комунальних установ: дівчата представляли – ШВСМ, а юнаки – ДЮСШ з біатлону. Стартовий доробок у Тетяни Тарасюк вийшов цілком упевненим. Два ідеальних вогневих рубежі і естафету передала першою. На другому етапі Катерина Ільницька на вогневих рубежах проявила себе бездоганно, правда із швидкістю не склалось, отож передала естафету третьою. Випередили її представники Сумської та Чернігівської областей. Назарій Парадовський та Михайло Павлюк на вогневих рубежах тримались досить впевнено, використавши лише по одному додатковому патрону на стрільбі лежачи та стоячи. Команда зберегла третю позицію, випередивши майже на 2 хвилини команду, яка стала четвертою.

В командному заліку наші біатлоністи посіли четверте місце.

У Тернополі відбувся турнір з мініфутболу до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

Вівторок, 22 лютого 2022, 11:11

У Тернополі відбувся турнір з мініфутболу до Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні

Тернополі на базі спортивного комплексу «Політехнік» 19-20 лютого у проходив 15-й ювілейний турнір з мініфутболу «Кубок пам’яті Героїв Небесної Сотні та усіх загиблих за волю та незалежність України». Участь у змаганнях взяли 16 команд, серед яких – волонтери, військовослужбовці, поліцейські та команди районів Тернопільщини. Отож за результатами дводенних змагань переможцем турніру стала команда Тернопільської міської ради; срібло виборола команда «Великий Ходачків»; бронзовий призер – команда «Сокіл».

Також за активну участь у змаганнях грамотами нагороджено команди: «Схід і захід – єдині назавжди», «Кристал», «Максимівка», «Донбас».

За підсумками змагань журі визначило гравців у номінаціях: «Кращий захисник» – Олександр Клюс; «Кращий нападник» – Олександр Мацюк; «Кращий воротар» – Василь Шептицький; «Кращий гравець» – Симчук Станіслав.

За інформацією прес-служби Тернопільської міської ради

 

Стовпчики термометрів підуть вгору: в Україну крокує чергове потепління

Вівторок, 22 лютого 2022, 10:47

Стовпчики термометрів підуть вгору: в Україну крокує чергове потепління
У середу та четвер в Україні очікується невелике похолодання.

Проте вихідними, 26-27 лютого, стовпчики термометрів знову підуть догори. Про це повідомила у Facebook синоптик Наталка Діденко.

Сьогодні, за її прогнозами, впродовж дня передбачається +5+11 градусів, на Півдні +10+14, у Криму – до 16 градусів тепла.

За даними українського гідрометцентру, найближчі декілька днів внаслідок проходження атмосферних фронтів опади пройдуть практично по всій країні. Температура повітря значно перевищуватиме кліматичну норму для цього періоду, проте з середини тижня трішки знизиться. Під кінець робочого тижня у полі підвищеного тиску опади припиняться.

Читайте також: Погода у Тернополі та області: прогноз на сьогодні, 22 лютого

Шанс на нове життя: прооперували 16-річну дівчинку з Чорткова зі складним викривленням хребта

Вівторок, 22 лютого 2022, 10:46

Шанс на нове життя: прооперували 16-річну дівчинку з Чорткова зі складним викривленням хребта
Завдяки небайдужим людям 16-річна чортків’янка, що жила зі складним викривленням хребта, отримала шанс на нове життя.

У Вікторії Куник діагностували селективний грудний спонцилоцез  – викривлення хребта 4 ступеня. Допомогти дівчинці могло лише дороговартісне хірургічне втручання.

Як розповіли у Чортківській міськраді, необхідні кошти зібрав волонтерський рух "Добро іде далі". Вікторія Куник прооперували, попереду – реабілітація.

"Завдяки їх старанням та матеріальній допомозі небайдужих людей вдалося зібрати 229 535 грн. На оперативне втручання та медикаменти витратили 223 235 грн. Решту суми використають на реабілітацію Вікторії. Щиро дякуємо кожному та кожній, хто долучився до доброї справи", – повідомили на сторінці міської ради Чорткова у Facebook.

 

Сторінка 726 з 1455

«ПочатокПопередня721722723724725726727728729730НаступнаКінець»
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер