images/stories/logosait_new.jpg

 

Класичний університет Тернополя відвідав Голова ради проректорів з наукової роботи МОН України

Класичний університет Тернополя відвідав Голова ради проректорів з наукової роботи МОН України
До класичного університету Тернополя з робочим візитом завітав Голова ради проректорів з наукової роботи МОН України Володимир Павліков.

Зустрівшись із ректором Західноукраїнського національного університету Оксаною Десятнюк та проректором з наукової роботи Миколою Диваком, Голова ради Володимир Павліков обговорив напрями співпраці у науковій та освітній сферах.

– Ми плідно співпрацюємо із українськими та закордонними університетами, обмінюємося досвідом, впроваджуємо новітні технології, адже  об’єднуючи академічні спільноти, ми маємо змогу розвивати науку й реагувати на виклики сучасності!, – зазначила ректорка університету Оксана Десятнюк.

Гості та керівництво університету зосередили увагу на організації міжнародних конференцій, симпозіумів та семінарів, реалізації масштабних наукових проєктів у співробітництві із закладами вищої освіти України та грантову активність.

– Сучасний стан наукового-технічного розвитку виокремлює нові проблеми та запитання для учених.  Найкардинальніших  змін  зазнають методи  та  підходи  до  наукових  досліджень. Причина – це їх  вплив  на  подальший  прогрес, який  потребує уваги науковців й залишається актуальним об’єктом сьогодення, – наголосив Володимир Павліков.

Також Володимир Володимирович побував в імерсивному мультифункціональному хабі ЗУНУ. Начальник відділу цифрової трансформації Назар Іваніцкий розповів про обладнання та функції інноваційного простору, тривимірні моделі та симуляції, цифрові ініціативи, наукові розробки й експерименти. Пан Володимир мав змогу протестувати обладнання.

Згодом познайомився із роботою колективу навчально-наукового центру соціально-психологічної підтримки та резильєнтності, який відкрито за підтримки Ізраїльської коаліції травми та Єврейської федерації Північної Америки. Фахівці окреслили основні напрями діяльності: відновлення психічного здоров'я й особистісної цілісності, допомога працівникам, студентам, військовим з родинами, тернополянам та гостям міста у складних життєвих ситуаціях, розвиток власної стресостійкості.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер