images/stories/logosait_new.jpg

 

Чому в тернопільських маршрутках відмовляються возити пільговиків

Сьогодні загалом по всій Україні існує майже 90 пільгових категорій, які мають право безоплатного проїзду в громадському транспорті. Але, на жаль, не завжди цього дотримуються перевізники. У Державну інспекцію з безпеки на наземному транспорті в Тернопільській області надходить чимало скарг на перевізників, які відмовляють у проїзді пільговикам.

– Перевізники, як правило, вони можуть цього і не знати. Але, вибачте за грубість, хамство наших водіїв воно меж уже на сьогоднішній день не знає. На жаль, як на мій погляд, вся біда полягає в тому, що за всі ці порушення несе відповідальність перевізник. І те він несе незначну відповідальність – штраф у розмірі 170 гривень за порушення цих вимог. А водій і взагалі ніяку відповідальність не несе, – розповідає начальник відділу організації перевезень Леонід Бруд.

Як відомо, перевізнику, котрий здійснює перевезення пільгових категорій пасажирів, виплачується компенсація – субвенція з державного бюджету.

– Але не усі перевізники заключають договори на отримання субвенції. Вони при укладанні угоди все рівно заключають договір, в якому є пункт, в якому сказано, що перевізник зобов’язується безкоштовно, за власний кошт перевозити там три чи п’ять пільгових пасажирів. Є такий нюанс, – пояснює Леонід Бруд.

Інформація про кількість пільговиків повинна бути розміщена в салоні автобуса. Крім того, у маршрутці на видному місці має висіти і витяг з договору між перевізником і організатором перевезень (у Тернополі – це міська рада), де також зазначена кількість осіб, що мають право безкоштовного проїзду.

http://zz.te.ua/ 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер