images/stories/logosait_new.jpg

 

Прийнято новий закон, згідно якого міри покарання за браконьєрство стають жорсткішими

Відтепер за вбитого звіра садитимуть за ґрати, а за прогулянку лісом з рушницею без ліцензії на мисливство штрафуватимуть на 10 тисяч гривень.

Таких змін від нового парламенту чекає лісове господарство України.

За високим парканом - 70 гектарів лісу, де розводять диких кабанів у природному вольєрі.
тварини майже ручні, бо диких кабанів тут годує людина. Лісники сподіваються, що через якийсь час свині розплодяться, і тоді їх можна бути відпускати у дику природу та продавати в інші господарства.

Нині полювання - з одного боку, прибутковий бізнес, з іншого - елітарне хобі.
М'ясо мисливці забирають рідко, їх цікавлять трофеї.

Степан і Петро - місцеві жителі. Кажуть, цінуються ікла самців кілограмів за 200. Петро полював років з десять тому, бо тоді йому це було по кишені - ліцензія була десь 100 гривень.

Нині в угіддя, кажуть чоловіки, дедалі частіше заїжджають позашляховики і лісом ходять з іменними рушницями. Тому звіра і поменшало.

Раніше кабани забрідали в село і вешталися городами, а нині для них спеціальні умови і свій персональний вольєр. У лісовому господарстві не приховують - браконьєрів вистачає. Охорона проти них вже має вогнепальну зброю, та й це не завжди допомагає.

Суворі закони щодо браконьєрів свого часу врятували Німеччину, Литву, Польщу. Але у випадку з Україною ще не зрозуміло, чим цей закон може обернутися. Лісники кажуть, їхнє діло маленьке - поновити кількість диких тварин. Принаймні на цих житомирських гектарах навесні вони сподіваються побачити до 40 смугастих поросят.

За матеріалами ТСН 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер