images/stories/logosait_new.jpg

 

Кабмін витратив 2,3 мільйона грн на тушонку з чумних свиней

Закупівля була здійснена за бюджетні гроші.

Мінекономіки через тендер закупило в державний резерв свинячих консервів, зроблених зі свиней, забитих через спалах чуми, на загальну суму понад 2,36 млн. гривень, повідомляється у "Віснику державних закупівель".

Так, договір на поставку 159 тисяч. 88 банок свинячих консервів був підписаний з ТОВ "Бердянські ковбаси" 23 жовтня поточного року. Тендер був проведений по антиконкурентній процедурі "закупівля у одного учасника", і фінансується за рахунок державного бюджету, пише "Коментарі".

Нагадаємо, на початку серпня в Запорізькій області було зафіксовано спалах африканської чуми свиней. У зв'язку з цим за рішенням Кабміну, було виділено 3,375 млн гривень на компенсацію населенню збитків від забою свиней.

Пізніше було визначено, що ТОВ "Бердянські ковбаси" і частково Токмацький м'ясокомбінат будуть переробляти м'ясо вилучених тварин на м'ясні консерви, які будуть закладені в Держрезерв.

Разом з тим, рішення вилучати тварин спровокувало масові протести селян, які відмовлялися здавати свиней, заявляючи, що африканська чума - явище надумане і комусь вигідне.

ТСН 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер