images/stories/logosait_new.jpg

 

Алергія стає дедалі більш "модною" хворобою

Українські лікарі підтверджують загальносвітову тенденцію: алергія наступає. Ця хвороба уже підкосила чверть населення планети, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Найпоширенішими ознаки алергічних реакцій є кашель, сльозотеча, нежить та шкірні висипання. Від цих симптомів, як свідчить світова статистика, з року в рік страждає дедалі більше людей.

Вітчизняні медики зауважують, що на той чи інший алергічний прояв скаржиться кожен 4-й пацієнт. І зростання кількості таких хворих прогнозується аж до 40%.

Водночас фахівці переконані, що панікувати не варто. Так само, як і говорити про якусь пандемію. Адже світом усього лиш заволоділа своєрідна мода на алергію.

Лікар із 30-річним стажем Павло Грішило запевняє, що тільки половина з тих, хто сидить під його кабінетом, насправді хворі.

"Статистика включає людей, які з радістю говорять, що в них – алергія. Але насправді в них є ознаки псевдоалергії, котрі алергією не є. Алергія – це завжди модно. Це дуже модна хвороба. Людина почувається комфортно, коли в неї алергія", - пояснив медик.

Зазвичай псевдоалергіків лікарі не розчаровують, аби не порушувати душевного комфорту пацієнтів. А вони, тим часом, і створюють вражаючу статистику хворих на алергію.

Раніше повідомлялося, що на думку вчених алергія "косить" людство через глобальне потепління.

Кореспондент ТСН Ольга Нескородяна 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер