images/stories/logosait_new.jpg

 

12 напрямів рукоділля для розвитку творчості вашої дитини

Майже два десятки років життєрадісна, сповнена енергії та позитиву педагог Ольга Мельничук навчає мистецтву рукоділля не лише дітей, але й дорослих.

DSC_0338

Якось, у Харкові, жінка побачила як виготовляють вироби із глини. Ольгу настільки захопив процес, що вона вирішила спробувати ліпити власноруч. За двадцять років клопіткої праці майстриня володіє не лише технікою ручного ліплення, але й гончарства, бiсероплетiння, малювання та іншого рукоділля, пише сайт Культурно

DSC04356

  • Займатися рукоділлям можуть усі, — каже майстриня, — Для цього зовсім необов’язково мати якісь здібності або досвід в мистецтві Це не лише цікаво, але й корисно. Відомо, що на кінчиках пальців є дуже багато нервових закінчень. Під час ліплення  вони активізуються, відтак задіюються певні ділянки мозку, знімається втома, агресія, нервове напруження і навіть головний біль!

DSC_0331

Особливо люблять ліпити діти. У цьому занятті головне – фантазія, а у дітей її вистачає. У школі виготовляють різні фігурки, картини, вироби з бісеру, словом, усе, що душа забажає.

  • Користуючись моментом, хочу звернутись до батьків дітей з особливими потребами , — зауважує пані Ольга, — Не перший рік я працюю з дітками з фізичним та розумовими вадами розвитку. Та, на жаль, до нас їх приводять дуже рідко. Можливо, не усі знають про нашу школу. Тому, ще раз наголошу, що навчання для них — безкоштовне. Відвідуючи наші заняття, мистецтво буде виступати в якості терапевта. Також корисно відвідувати групові заняття. Дитина не лише відкриється, але й  пройде соціальну адаптацію.

DSC04390

Діти та й дорослі фактично отримують допрофесійну підготовку з різьблення по дереву, кераміки, гончарства, ткацтва, народної вишивки, бісероплетіння, макраме, декоративного розпису та іншого прикладного мистецтва. Загалом у школі більше дванадяти напрямків  рукоділля. Мистецтву рукоділля навчає більше десяти педагогів. Серед них – випускники Школи народних ремесел.

Записатись на навчання можна за телефоном 25-34-93 або ж завітати за адресою Новий Світ, 19.

Оксана Божко
culturno.te.ua


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер