images/stories/logosait_new.jpg

 

В лютому працюватимуть шість комплексів для оформлення біометричних паспортів

12 січня, як і планувалося, в обласному Управлінні державної міграційної служби України, що на бул. Шевченка, 10, розпочали прийом заяв від громадян на оформлення біометричних паспортів.

 На обслуговування однієї людини працівники міграційної служби витрачають 15-20 хвилин. Значних черг в приймальній міграційної служби не має. Це, найймовірніше пов’язано із тим, що наразі паспорт із чипом не надає своєму власникові тих перевага, про які йшлося раніше – безвізового в’їзду в країни Євросоюзу.

 З релігійних міркувань громадяни України зможуть відмовитися від біометричного паспорта і отримати документ нового зразка, але без чипа. Крім того, буде можливість відмовитися і від сканування відбитків пальців рук при оформленні біометричного паспорта.

Загальна сума оплати при оформленні біометричного паспорта протягом 20 робочих днів складе 518,15 грн. Паспорт без електронного чіпа обійдеться дешевше - в 461,15 грн.

Крім того, залишається можливість прискореного оформлення документа (протягом 7 робочих днів). У такому випадку паспорт з електронним чипом обійдеться в 775,3 грн, без чіпа - 718,3 грн.

 Згодом жителі області зможуть оформити паспорти для виїзду за кордон також в інших територіальних підрозділах,  де традиційно здійснювався прийом таких заяв: Борщівському, Бучацькому, Кременецькому Чортківському районних секторах і в Тернопільському міськвідділі міграційної служб . Наразі там уже встановлено необхідне телекомунікаційне обладнання, протестовані канали зв’язку також завезено комплекси для оформлення біометричних паспортів.

 До слова, до поки нові комплекси у районних секторах не почнуть діяти, там оформлятимуть закордонний паспорт нового взірця, але без електронного носія біометричної інформації.

 Планується, що всі шість комплексів для оформлення біометричних паспортів повноцінно працюватимуть вже у лютому.

 Як і очікували в міграційній службі, зараз серед жителів області спостерігається деякий ажіотаж щодо закордонних паспортів. Не в останню чергу це пов’язано із сезонним збільшенням кількості охочих оформити паспорт для виїзду за кордон. Багато наших співвітчизників, які працюють за кордоном, на Різдвяні свята повертаються додому. Цей короткий період перебування в Україні вони намагаються використати для приведення до порядку документів.

 Відтак, з метою запобігання утворення великих черг, у міграційній службі просять громадян, у яких немає нагальної потреби для оформлення закордонного паспорта, по можливості, відтермінувати свої звернення до кінця січня – початку лютого.

 Головний спеціаліст по зв’язкам з громадськістю та ЗМІ Управління Державної міграційної служби в Тернопільській області Ірина Бойко.

 

 

 

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер