images/stories/logosait_new.jpg

 

Як зекономити на відпустці: плюси раннього бронювання

Поки ми «відходимо» від новорічних святкувань, туристичні агенції уже приготували вигідні пропозиції літніх турів. Знижки раннього бронювання, зазвичай, діють до травня. Проте, чим швидше ви замовите путівку, тим більше зекономите на подорожі. Адже, до кінця лютого найпривабливіші пропозиції розбирають ті, хто вже знають їх переваги. Отож, чим більше часу до поїздки, тим більше вигідних пропозицій. До слова, в Західній Європі перевагами раннього бронювання користуються активніше, ніж в Україні. Наприклад, у Великобританії таким чином бронюють подорожі близько 85% туристів.

Замовити путівку заздалегідь можна до Болгарії, Греції, Чорногорії, Хорватії, Туреччини, Тунісу тощо. За оцінками експертів, минулого року найбільшою популярністю користувались  напрямки до Болгарії та Греції.

Як повідомляють туроператори, можливістю раннього бронювання українці почали активно користуватись лише декілька років тому. Ця послуга набула популярності, бо дозволяє заощадити від 35% до 50 % коштів. Це також хороша нагода обрати найкращі місця в улюблених готелях.

-          Влітку — в розпал сезону —доведеться не лише переплатити, але й обирати путівку з того, що залишилося. А зараз ви не обмежені ні датою виїзду, ані конкретним готелем – зауважує менеджер тернопільського філіалу туроператора «Адріатік Тревел» Галина Гоцман. - Перевагою раннього бронювання також є можливість оплати у двох етапах: при замовленні туру ви сплачуєте завдаток 35% від вартості путівки,  і 65% - не пізніше ніж за 30 днів до виїзду. Ви також можете оплатити усю суму відразу, таким чином зекономите на курсі валюти, тим паче у сьогоднішній час. Не менш вагома перевага раннього бронювання – це знижка на вартість путівки до 50%. Ну і, звичайно, можливість обрати зручні місця у транспорті та найкращий номер у готелі із видом на море.

Для прикладу, сьогодні ви можете забронювати путівку до Болгарії на червень місяць всього лиш за 257 євро для двох осіб на 7 ночей. Влітку аналогічний тур вам обійдеться приблизно у 350 євро. Відпочинок у чотирьох зірковому готелі вартуватиме 345 євро. П’яти зірковий готель на 7 ночей обійдеться в 467 євро. Пропозиції включають переїзд комфортабельним автобусом, проживання та сніданки.

Раннє бронювання путівок також доступне до Греції. Більше того, замовляючи тур до цієї країни, ви можете зафіксувати ціну. Наприклад, якщо ви оплачуєте 75% від вартості путівки, то фіксуєте курс валюти. Тобто, суму, яка залишилась, сплачуєте по курсу, що був дійсний в день бронювання туру. Оплачувати можна в гривнях.

Так, забронювавши тур з авіа перельотом до Греції на 7 ночей для двох осіб зі сніданками ви заплатите 654 євро у тризірковому готелі. Влітку його вартість сягне близько 800. Практично в таку ж суму - 858 євро - обійдеться тур в п’яти зірковий готель із триразовим харчуванням, за умови раннього бронювання. Золотою серединою буде відпочинок у чотирьох зірковому готелі вартістю 740 євро на 7 ночей.

Якщо ж ви прихильник мандрівних подорожей, чи плануєте бюджетний відпочинок,  - замовляйте апартаменти. Сьогодні приблизно кожен десятий українець обирає індивідуальний тур. Любителі мандрівок добираються на місце відпочинку власними силами. Аби перестрахуватись з житлом, замовляють апартаменти. Це такі собі міні-готелі, на кшталт наших садиб у Карпатах. У таких кімнатах є меблі, телевізор, холодильник, душ і навіть мікрохвильова піч, а також, - можливість користуватись кухнею. Якщо ви не переймаєтесь комфортабельністю та «п’ятизірковим обслуговуванням», то цей варіант саме для вас, адже переїзд та проживання у апартаментах вам обійдеться від 150 євро у Болгарії чи 200-300 євро – у Греції.

Мінусом такого туру є переїзд автобусом, що триває більш ніж півтора доби, а також відстань до моря може коливатись від 300 до 500 метрів. Харчування – за власний кошт.

Утім, значна кількість туристів побоюється користуватись перевагами раннього бронювання. Одні з причин – невизначеність з країною чи нестабільний заробіток. В такому разі можна застрахуватися від «невиїзду». Суть такого страхового захисту – виплата страхової суми, що покриває зроблені витрати, у разі неможливості вирушити в поїздку в силу певних обставин.  Оформити страхівку можна прямо в туристичній агенції. Вартість її в середньому від 15 євро.

Безперечно, раннє бронювання має низку фінансових переваг. До того ж, коли ви знаєте, що попереду на вас чекають мальовничий захід, море вражень і повний релакс, працюється по-іншому — більш натхненно і легко.


Відкритим сьогодні залишається питання з безвізовим перетином кордону власників біометричних паспортів.

В Тернополі приймати документи на виготовлення біометричних паспортів почали 12 січня. Як повідомляють у міграційній службі, загалом в Україні вже близько тисячі громадян отримали документ нового зразка. Проте, на сьогоднішній день біометричний паспорт ще не дає обіцяних переваг. Оскільки, не підписано угоду з Євросоюзом про безвізовий перетин кордону.

-          Допоки між ЄС та Україною не буде підписано відповідної угоди, власникам як звичайних закордонних паспортів, так і біометричних, аби подорожувати Європою, потрібно відкривати візу, - каже  головний спеціаліст по зв’язках з громадськістю і ЗМІ УДМС України в Тернопільській області Ірина Бойко.

До слова, питання щодо безвізового виїзду до країн Шенгенської угоди буде розглядатися лише у травні.

zima-lato.com
т
ел. 40-45-40, 096 47 07 960


Оксана Божко


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер