images/stories/logosait_new.jpg

 

Je suis Valera. Як у Росії намагаються виправдати російського вбивцю вірменської сім'ї

В російських соцмережах все більше набирають популярності сторінки, присвячені солдату Валерію Пермякову, який підозрюється у вбивстві вірменської родини в місті Гюмрі.

Так, в соцмережі «Вконтакте» створено кілька груп, які називають Пермякова «узником совести» та жертвою американських спецслужб, вимагаючи від російської влади не «сдавать своего». При цьому був використаний слоган «Je suis Valera», який прирівнює вбивцю з жертвами теракту в Парижі.



На таку спробу користувачі відреагували зливою фотожаб, які жорстко тролять російську пропаганду. Йдеться про створення «Вірменської народної республіки» та «Ополчений Южнороссии».

Але багато хто з «ватної публіки» сприймають навіть такий відвертий сарказм за чисту монету.

Цікавою є також позиція окремих вірменських аналітиків та журналістів. Вочевидь, виконуючи замовлення офіційного Єревану, який також зацікавлений у втихомиренні скандалу, з якого може скористатись опозиція, вони ретранслюють тезу про те, що історію з Пермяковим «роздувають американці». Єдина відмінність від російських «захисників Пермякова» полягає в тому, що роздуми над підступами США у них зазвичай завершуються лозунгом «віддати нелюда вірменам на суд» і «не дозволити Держдепу за допомогою цієї історії посварити два великі народи».

Нагадаємо, нещодавно у вірменському місті Гюмрі солдат-строковик російської армії, що базується у Вірменії, втік зі своєї частини, вдерся у дім до вірменської родини та розстріляв сім'ю з шести людей, в тому числі і маленьких дітей.

Після цього вірмени вийшли на масові акції протесту, вимагаючи видати Пермякова вірменському правосуддю. Учасники акцій палили російські прапори, відбулися зіткнення з поліцією, пише espreso.tv.

Зрештою, Росія таки здалася. Пермякова судитимуть у Вірменії. Про це в Єревані повідомив представник Слідчого Комітету РФ Володимир Маркін. За його словами, СК Росії та Вірменії домовилися про спільне розслідування трагедії в Гюмрі. Але чи пробачать російські ватники таку слабинку? «Прогіб под армянамі». Судячи з їхньої реакції в соцмережах – навряд.

Ось що мені вдалося відшукати на просторах безкрайнього «Фейсбуку». Пише москвич Кирило Воронов:

«Реальный диалог в маршрутке. Речь идёт о российском военнослужащем, застрелившем семью из 6 человек, двое из которых дети:

– Я, конечно, понимаю, что убивать нельзя, но нужно ведь понять. Кругом ведь они. Армяне эти черножопые. Кафе и рестораны их. В торговле они. Автосервис – они. Таксисты – они. Вот маршрутку нашу кто ведет? Ремонт в квартире и то они. Куда не плюнь. А русскому Ивану куда податься? Либо к черножопым в батраки, либо водку пей. Парнишка и дома от них продыху не имел, а попал в армию и там они. Причем со всех сторон. Ну не выдержал. Парнишка-то наш, русский, в церковь ходил. А мы, русские, русских в беде не бросаем. Так что защитим от хачья.

– Вы что фашист?

– Это я-то фашист? У меня дед воевал! Я как раз антифашист! Я против майдана хохляцкого и против жидовни. Это они фашистюги. Теперь и армяшек с пути сбивают, падлы. Вместе с пиндосами! Всех их перевешать бы».

 

Все, крапка. Більше нема що сказати. І коментувати не хочеться. Нехай кожен самостійно зробить для себе висновок.

 

Підготував Адам Стрижнюк

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер