images/stories/logosait_new.jpg

 

З квітня тернополяни платитимуть за газ, світло і тепло за новими вищими тарифами

Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг підвищила тарифи на електроенергію та газ.

В уряді це пояснюють вимогою МВФ. У Тернопільській міській раді кажуть, що деякі тарифи у нашому місті востаннє змінювали у 2011 році. З того часу втричі зросла вартість пального та електроенергії. Суттєво зросли ціни і на матеріали, необхідні для здійснення поточного ремонту. Приміром, за фарбу, яку у 2011 році купували за 20 гривень, зараз просять 38 гривень, цемент, який вартував 1,4 грн/кг, зараз коштує 2,6 грн/кг.

Вдвічі, а то й втричі, дорожчими стали і усі робочі матеріали. Відтак, працювати за старими тарифами комунальники не можуть.

«На вимогу МВФ енергоносії в країні приведені до ринкової ціни. Окрім того, що ціна зросла на газ і електроенергію, Національна комісія з регулювання тарифів змінила вартість послуг з теплопостачання і водопостачання. Окрім того, ще й інфляція призвела до падіння гривні і вартість паливно-мастильних зросла в декілька разів. Зокрема, з 2011 року коли ми останній раз корегували тарифи, вартість солярки збільшилась в 3 рази. І це все вимагає від нас корегувати зовсім інші тарифи», - розповідає заступник міського голови Владислав Стемковський.

До слова, працівники підприємств звернулись до тернополян з проханням віднестися до потреби у підвищенні тарифу із розумінням. І нагадують, що мешканці, які неспроможні сплачувати за послуги зможуть оформити житлову субсидію.

Міська рада

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер