images/stories/logosait_new.jpg

 

Взаємовигідна співпраця за новими правилами

У Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості відбувся  ярмарок вакансій, який організований спільно з Тернопільським обласним молодіжним центром праці. Безробітним були запропоновані різноманітні вакансії, в т.ч.  оператор кол-центру,  бармен,  кухар, офіціант.

Фахівець відділу взаємодії з роботодавцями ТМРЦЗ Марія Калаш   наголосила, що  згідно з ч. 2 ст. 37 Закону "Про зайнятість населення України" послуги суб’єктів господарювання з посередництва у працевлаштуванні здійснюються безкоштовно. Іншими словами, той, хто шукає роботу, не має нічого сплачувати кадровому агентству за надану інформацію про вакантні місця. Це повинен робити виключно роботодавець, який звертається по допомогу до подібного роду посередників. Попри це, кадрові агентства, чисельність яких із прийняттям вищевказаного закону не зменшилася, обходячи існуючі заборони, отримують гроші як із шукачів роботи, так і з її надавачів.

На даному заході, представник Тернопільського обласного молодіжного центру праці - Греськів Оксана Миколаївна, також звернула увагу на  що недобросовісні  рекрутингові компанії можуть застосовують перевірені часом шахрайські схеми: пропонують оплатити наперед оформлення будь-яких документів, вимагають гроші за допомогу при працевлаштуванні або ж виставляють рахунок за надання консультацій чи фіктивне навчання.

Центр зайнятості охоче співпрацює із суб’єктами господарювання, які без порушень надають послуги з посередництва у працевлаштуванні в Україні. Впровадження європейських стандартів щодо надання кадровими агенціями послуг на безкоштовній основі в певній мірі спрощує безробітним пошук роботи, зокрема, соціально вразливих категорій населення, вимушеним переселенцям, демобілізованим особам, які брали участь в АТО.  Співпраця за окремими напрямами діяльності, в тому числі для обміну даними про вільні робочі місця (вакансії), спрямована передусім на підвищення поінформованості приватних агенцій про можливості центру зайнятості в сфері надання соціальних послуг.

 

 

Фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії

з роботодавцями Марія Калаш

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер