У Тернополі відбувся фестиваль сала
Понеділок, 25 травня 2015, 10:20
Нещодавно молоді тернопільські кулінари організували для жителів міста справжнє свято сала. Скуштувати традиційної української страви тернополяни мали змогу з … полуницею та шоколадом, пише сайт Культурно Фестиваль сала відбувся на території Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу. Студенти і викладачі з 14 вишів та училищ приготували понад 100 видів страв. Приєднались до благодійного ярмарку й місцеві ресторантори. «Сало – то є сила» з таким девізом гостей заходу пригощали бутербродами, рулетами з сала, шашликами, фуршетними закусками, фаршированими салом яблуками, салатами і навіть десертами. Тернополяни дегустували смаколики і жертвували кошти. «Споживання сала є однією із стародавніх українських традицій. Багато туристів, відвідуючи наш край, першим ділом воліють спробувати саме цей продукт. Впевнений, що не кожен наш земляк коли-небудь куштував, приміром, сало з шоколадом. Тож, організовуючи такий фестиваль, маємо можливість приблизитись до культури споживання традиційних страв, а також насолодитись екзотичним поєднанням смаків. Виручені кошти ми перерахуємо на лікування поранених бійців АТО», – розповів директор коледжу Василь Мулярчук. На кулінарному святі презентували збірку «Сало — то є сила», яку видала тернопільська дослідниця, натхненниця фестивалю Ольга Чайка. У книзі йдеться про корисні властивості продукту та головне, вміщено більше 300 рецептів приготування сала, що зібрані з усієї України. Оксана Божко
|