images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі відбувся фестиваль сала

Нещодавно молоді тернопільські кулінари організували для жителів міста справжнє свято сала. Скуштувати традиційної української страви тернополяни мали змогу з … полуницею та шоколадом, пише сайт Культурно

Фестиваль сала відбувся на території Тернопільського кооперативного торговельно-економічного коледжу. Студенти і викладачі з 14 вишів та училищ приготували понад 100 видів страв. Приєднались до благодійного ярмарку й місцеві ресторантори.

5639793-v-ternopole-prodavali-blyuda-iz-sala-ch

«Сало – то є сила» з таким девізом гостей заходу пригощали бутербродами, рулетами з сала, шашликами, фуршетними закусками, фаршированими салом яблуками, салатами і навіть десертами. Тернополяни дегустували смаколики і жертвували кошти.

5639810-v-ternopole-prodavali-blyuda-iz-sala-ch

«Споживання сала є однією із стародавніх українських традицій. Багато туристів, відвідуючи наш край, першим ділом воліють спробувати саме цей продукт. Впевнений, що не кожен наш земляк коли-небудь куштував, приміром, сало з шоколадом. Тож, організовуючи такий фестиваль, маємо можливість приблизитись до культури споживання традиційних страв, а також насолодитись екзотичним поєднанням смаків. Виручені кошти ми перерахуємо на лікування поранених бійців АТО», – розповів директор коледжу Василь Мулярчук.

ExjqB8G0F5o5639819-v-ternopole-prodavali-blyuda-iz-sala-ch5639812-v-ternopole-prodavali-blyuda-iz-sala-ch

На кулінарному святі презентували збірку «Сало — то є сила», яку видала тернопільська дослідниця, натхненниця фестивалю Ольга Чайка. У книзі йдеться про корисні властивості продукту та головне, вміщено більше 300 рецептів приготування сала, що зібрані з усієї України.

Оксана Божко

 


Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер