images/stories/logosait_new.jpg

 

Створять інтерактивну карту з об’єктами незаконної торгівлі

На сайті Автоматизованої системи управління муніципальних даних, що знаходиться за адресою http://mape.te.ua/, уже днями з’явиться інтерактивна карта міста з об’єктами незаконної торгівлі, які підлягають демонтажу.

Як повідомляє в.о. начальника управління муніципальної поліції Ігор Максимів, що при виявленні порушень у сфері земельного законодавства або відсутності усіх необхідних дозвільних документів, на засіданні виконавчого комітету приймається рішення про демонтаж таких споруд. Після цього повинна бути дотримана процедура, тобто повідомляється суб’єкту господарювання про те, що об’єкт підлягає демонтажу та надається термін для добровільного виконання рішення. Далі, якщо цього не зроблено, об’єкт демонтовується у примусовому порядку. Так лише за квітень було добровільно демонтовано чотири об’єкти та два примусово.

«Сьогодні у місті є певні підприємці, які користуються юридичними колізіями і утримують ухвали суду, які тимчасово призупиняють демонтажні роботи їх споруд, - зазначає Ігор Максимів. – Наприклад, тернополяни та депутати постійно звертаються зі скаргами щодо діяльності магазину «Христя» на вул. Протасевича. Даний об’єкт працює без дозвільних документів, проте підприємець отримав ухвалу суду і ми демонтувати цей об’єкт наразі не можемо».

У місті, за попередніми підрахунками, споруд незаконної торгівлі, які підлягають демонтажу, є близько 90. Допоки будуть тривати процедурні питання, тернополяни у інтерактивній карті можуть бачити, де ці об’єкти встановлені незаконно. Біля кожного з них буде вказано точну адресу та фотографію. Також городяни можуть й надалі звертатися на «гарячу» лінію міськради за телефоном 1580 із проханням перевірити той чи інший об’єкт щодо законності їх здійснення підприємницької діяльності.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер