images/stories/logosait_new.jpg

 

Благодійний фонд «Подоляни» допомагає потребуючим не перший рік

Благодійній організації виповнилося сім років і добрих справ на її рахунку вже чимало: допомога тяжкохворим дітям, дітям-інвалідам, малозабезпеченим та багатодітним сім’ям, дітям-сиротам,проведення соціальних, культурних, мистецьких та спортивних акцій і заходів.

Завдяки благодійному фонду «Подоляни» було реалізовано проект «Пінзель – мистецька спадщина нащадкам» і тепер тернополяни та гості міста мають можливість познайомитися з роботами нашого земляка, великого скульптора Г.Пінзеля, що експонуються в окремій оновленій виставковій залі Тернопільського обласного краєзнавчого музею.

За сприяння благодійного фонду відбулась виставка робіт та презентація мистецького альбому Романа Романишина, художника, чиї роботи знані на весь світ та побували у  найвідоміших виставкових галереях  Норвегії, Німеччини, Швеції, США, Нідерландах, Великої Британії, Японії та  Бельгії.

Допомога тернопільським лікарням медичним обладнанням, спеціалізованими меблями, інвалідними візками та функціональними ліжками, допомога у проведенні ремонтних робіт також є складовою діяльності благодійного фонду. Для ортопедичного відділення Тернопільської обласної дитячої лікарні було придбано спеціальні високотехнологічні окуляри, що дозволяють більш якісно проводити операції діткам з Тернополя та області.

Події останніх років не пройшли осторонь благодійного фонду «Подоляни», тож підтримка Майдану, а згодом і українських захисників – вояків АТО стали пріоритетними в діяльності організації. Задля допомоги бійцям було організовано ряд благодійних акцій, ярмарок, концертів та фестиваль «Україна Єдина». На виручені кошти було придбано і передано на передову спеціальну техніку (бензопили та генератори), термобілизну, одяг, медикаменти та продукти на загальну суму 123 тис. грн.

Допомогу отримали батальйони «Айдар», «Збруч», «Тернопіль», батальйон Добровольчого Українського Корпусу «Правого Сектора».

Для дітей переселенців зі Сходу та дітей, що приїздили гостювати на Тернопільщину з Луганської та Донецької областей благодійним фондом «Подоляни» було організовано відпочинок та пригощання в закладах ТРЦ «Подоляни». Дітки-сироти з Новоайдарівського дитячого будинку-інтернату отримали допомогу (іграшки, одяг, взуття) та солодкі подарунки до різдвяних та великодніх свят.

«Ми щиро вдячні всім нашим відвідувачам, людям доброї волі за допомогу», - говорить президент благодійного фонду «Подоляни» дружина відомого тернопільського бізнесмена Василя Чубака  Тетяна. «Вдячні нашим партнерам, які допомагають нам у проведенні акцій, допомагають передавати допомогу на фронт до бійців. Ми співпрацюємо з різними організаціями, це  волонтерський рух «Руслан», логістичний центр об’єднання заради громади «Ядро», ГО «Воля», Правий сектор та інші. Ми розуміємо в який час ми живемо і тому намагаємось якнайбільше допомоги спрямовувати на фронт. Використовуємо для цього кожну можливість. Нещодавно в «Подолянах» відбувався показ мод, приїздила до нас Роксолана Богуцька і, як ми  і обіцяли, половина коштів від проданих квитків пішла на закупку медикаментів для бійців АТО.

Водночас ми допомагаємо дітям-інвалідам і діткам, позбавленим батьківської ласки. На жаль, ця страшна війна приносить все нові жертви і забирає в дітей батьків і їхнє дитинство. Для таких діток ми спільно з ТОДА організували святково-розважальну програму 2 червня. Діти переглянули мультфільм у кінотеатрі Сінема Сіті, пограли у боулінг, відвідали дитячі атракціони. А також спеціально для цих 300 діток, які приїхали з усієї Тернопільської області майстри з кондитерської «Цукерка» підготували солодкий  сюрприз – 30-ти кілограмовий торт!»

Святкування дня народження благодійного фонду відбудеться 7 червня о 12:00 в холі ТРЦ «Подоляни». На свято запрошені вихованці Петриківського дитячого будинку, якими постійно опікується благодійна організація, дітки з синдромом Дауна, організація родин дітей-інвалідів «Дитина» та інші друзі благодійного фонду.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер