images/stories/logosait_new.jpg

 

Будьте обережними: шахраї представляються працівниками банку

The Senate on Monday approved a bill to allow states to collect sales taxes from online retailers. Proponents say sellers will get help navigating tax collection, but many retailers says complying will be burdensome and opens the door for unforeseen problems.

Жителі області продовжують потерпати від псевдобанківських працівників. Аферисти телефонують до своїх жертв та під різними приводами виманюють у них реквізити банківських карток. Відтак знімають з рахунків гроші.

У таку шахрайську пастку потрапила 39-річна жителька Тернополя. До жінки зателефонували нібито зі служби безпеки банку та почали переконувати, що з її рахунку незаконно намагаються зняти кошти. Тернополянка повірила незнайомцю та, аби убезпечити «електронний гаманець» від сторонніх посягань, продиктувала співрозмовнику номер картки та інші персональні дані. Як результат, з її картки зняли понад 17 тисяч гривень.

Така ж неприємність спіткала 37-річну жительку Збаразького району. Її рахунок «почистили» на 7 тисяч гривень.

За фактами шахрайств міліціонери відкрили кримінальні провадження. Зловмисників розшукують.
Міліціонери наголошують нікому за жодних обставин не повідомляти реквізити своїх банківських карток:

– ні в якому разі не розголошуйте нікому термін дії картки (4 цифри біля номеру картки наприклад 09/17), CVV-код (3 цифри на звороті картки зазвичай нанесені на полі для підпису після цифр);
– не передавайте платіжну картку для використання іншими особами, у тому числі родичами;

– встановіть добовий ліміт на зняття коштів;

– періодично перевіряйте стан коштів на рахунку;

– якщо ви сумніваєтеся, чи дійсно вам дзвонить справжній співробітник – запитайте, коли і в яке відділення ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону.

Обов’язково розкажіть про такий вид шахрайства усім своїм рідним та знайомим. Чим більше люди будуть поінформовані, тим менше вони будуть потрапляти у тенета пройдисвітів.

dosie102.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер