images/stories/logosait_new.jpg

 

Через дії уряду в Тернополі є загроза припинення подачі гарячої води

Кабінет Міністрів України виділив лише 4, 2 млн. грн. на 2015 рік загалом субвенції усій Тернопільщині на погашення заборгованості з різниці в тарифах на теплову енергію, опалення та постачання гарячої води, послуги з централізованого водопостачання. Реально ж лише одному комунальному підприємству «Тернопільміськтеплокомуненерго» цього року необхідно субвенцій у десять разів більше виділеної суми - 42,5 млн. грн., а «Тернопільводоканал» - близько 6 млн. грн,пише rada.te.ua

Виділена Кабміном сума для Тернопільщини є найменшою з-поміж усіх областей України. При цьому ця сума призначена одночасно й для міського та обласного підприємств теплових мереж, комунального підприємства «Тернопільводоканал» та ряду комбінатів комунальних підприємств у районних центрах.

У той час Кабмін навіть найменшій в Україні Чернівецькій області виділив 6 мільйонів,Рівненській - 93,0 млн. грн., Івано-Франківській - 91,9 млн. грн. та Хмельницькій — 48,4 млн. грн.

«Прогнозований обсяг заборгованості з цієї різниці у тарифах для населення на кінець року лише у нашому комунальному підприємстві «Тернопільміськтеплокомуненерго» становитиме 42,5 млн. грн., - розповідає заступник директора КП «Тернопільміськтеплокомуненерго» Володимир Онишків. – Виділення такої малої суми субвенції від Кабінету Міністрів сьогодні ставить під загрозу проходження наступного опалювального сезону у Тернополі та може привести до припинення подачі гарячої води у домівки тернополян. Адже сьогодні існує імовірність відключення котелень нашого підприємства від газу через заборгованість, яка на даний час становить більше 65 млн. грн.».

Наразі Тернопільська міська рада та керівництво комунального підприємства звернулися до Кабінету Міністрів з проханням переглянути виділення субвенцій.

rada.te.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер