images/stories/logosait_new.jpg

 

Чи потрібно нагороджувати громадян за геройські вчинки?

На перший погляд таке запитання здається недоречним, та  час від часу дискусії на цю тему пожвавлюються, зокрема й у ЗМІ. Та досвід бойових дій на сході України засвідчує колосальне значення заходів інформаційної війни для здобуття переваги в протистоянні із супротивником.
Ефективність російської пропаганди в зомбуванні громадян Росії й жителів Донбасу, а також частини України і, на жаль, інших країн,  беззаперечна: досвід колишніх спеціалістів 5-го управління КДБ використовують сповна. Тож треба захищатися.
Не останню роль має відігравати  ідеологічна стійкість громадян держави, що захищається. І тут важко переоцінити значення нагород — спроби не враховувати прагнення особистості бути визнаною ніколи не мали успіху (хоч історії відомо три марні(!) спроби деяких країн позбутися нагород). Але нагородна система держави виконує свої стимулюючі функції лише в тому разі, якщо вона досконала, — відзначення героїв повинно спонукати їхніх товаришів на нові подвиги.
Нагороди — це не просто металеві брязкальця, а еквівалент заслуг, за яким їх отримано, тому вони повинні бути гідними цих заслуг, бути предметом гордості нагороджених. Адже і нагорода має бути так само достойною героя, як і герой нагороди.
Багато століть ордени й медалі — невід’ємні атрибути кожного суспільства, які відображають його зміни: замість монархічних нагород з’явилися республіканські, а замість відзнак колоніальних імперій — нагороди незалежних держав. Змінюється символіка орденів і медалей, але й досі вони залишаються найпопулярнішими відзнаками за мужність у бою, старанність у праці, мудрість в управлінні.
Вочевидь, громадянинові бажано мати уявлення про нагороди своєї країни.

Для учасників АТО та волонтерів, громадська  організація розробила нові нагороди
Спеціальні нагороди бійцям АТО та волонтерам ініціювала та замовила до виготовлення Громадська організація «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України». Виконання замовлення доручено Київському Виробничо-творчому  об’єднанню «Орден».

Громадська організація «Спілка бійців та волонтерів АТО «Сила України» є колективним членом Всеукраїнського об’єднання громадян «Країна» і має право нагороджувати відзнаками на свій розсуд та за своїм підписом,и відповідно до статуту нагород (свідоцтво № КК200415).

image001


Орднен «Сила України»
Вручається за вагомий вклад у волонтерську діяльність, жертовність, благодійництво та меценатство на благо Україниimage003



Орден «Доблесть і честь»
Вручається учасникам АТО за виконання обов’язку щодо оборони та територіальної цілісності України.Потреба в таких медалях виникла тому, що нагородити бійця, який, скажімо, не є солдатом строкової служби чи міліціонером, а пішов на фронт добровольцем, державною нагородою дуже складно, а відомчою — просто неможливо!  Міліція має право нагороджувати тільки міліціонерів, Збройні сили — військовослужбовців. Те саме стосується й інших відомств. Нічого не вдієш, але такий у нас закон. Тому єдиним способом відзначити бійця територіального батальйону за подвиг є нагорода громадських організацій.
Отож,  організація  запатентувала ці відзнаки для волонтерів та учасників АТО.
Задля того, щоб нагородити бійців, волонтерів, лікарів чи солдатських дружин могли їхні керівники чи представники влади на місцях, спеціалісти ВТО «Орден» розробили спеціальну форму посвідчення, де вказано, що героя нагороджують «за представленням» тієї чи іншої особи, наприклад, голови міста чи району, або командира військового формування.
Скажімо, якщо вартість однієї медалі — 150 гривень, то ви ж не дасте людині премію в такому еквіваленті, бо це просто смішно. А відзнака залишиться на все життя. В Україні, коли люди отримують копійки, треба хоч добре слово сказати!


Мундир солдата потрібно прикрасити
Свого часу в Україні було доволі багато відомчих відзнак і нагород. Скажімо, у МВС та ЗСУ їхня кількість сягала близько 100. Після ухвалення 365-го Указу президента «Про відомчі заохочувальні відзнаки» у травні 2012 року кількість скоротилася до кількох штук: три нагрудні знаки, чотири медалі, подяка, грамота й почесна грамота. Приблизно те саме в усіх міністерствах.
Зроблено це для того, щоб навести порядок, щоб не роздавали медалі просто так, на день народження. Але, як завжди, у нас щось та й не врахували. Наприклад, Міністерство охорони здоров’я не має права нагородити лікаря!  А якщо міністр внутрішніх справ нагородить не міліціонера, все — кримінальна стаття!
Також у відомствах обмежили кількість нагород, які можна  видавати за рік.
Національна гвардія, армія, міліція мають свої відомчі нагороди. Але номенклатуру обмежено: більше, ніж передбачено в законі, не мають права давати, бо це вже вважатимуть порушенням дисципліни й корупцією. Ніхто ж не передбачав, що буде війна. Отож, люди ризикують життям, живуть в жахливих умовах, а їх не можна навіть нагородити. А мундир солдата потрібно прикрасити! Ви згадайте часи мушкетерів: жінкам далеко було до чоловіків за кількістю прикрас.
На жаль, організація на даний час не має коштів на оплату замовлення, яке вартує 10 тисяч гривень.
У зв’язку з цим, просимо фінансової підтримки громадян.
За деталями звертайтеся за тел.: 067-939-93-40

tgn.in.ua

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер