images/stories/logosait_new.jpg

 

Через брак приміщень поступити в школу мистецтв вдалось не усім

Бажаючих навчатись у Тернопільській школі мистецтв цього року, порівняно з попередніми, виявила досить велика кількість дітей. 15 червня під стінами закладу зібрались майже сотня дітлахів. Кожен з них — талановитий, проте пощастило не усім, пише сайт Культурно.

DSC06312

Прийом учнів відбувався на конкурсній основі. Окрім загального розвитку на вступних іспитах визначали хист до музичного та образотворчого мистецтва.

— Цього року до нас прийшли дуже талановиті діти . Загалом, у школу поступило 80 дітей. Прийняти усіх, на жаль, не вдалось. Не пройшло конкурсу 15, хоча по здібностях могли б у нас навчатись, якби було місце… — каже заступник директора з навчально-виховної роботи Наталя Теодозіївна.

DSC06311

За словами директора школи Гайдукевича Остапа Івановича, за двадцять років існування закладу найбільшою потребою було добудувати третій поверх:

— Щороку ми чуємо нові обіцянки, але досі не бачимо ніяких змін. Сьогодні у нас здобувають освіту 350 учнів. Аби навчити усіх, приміщень не вистачає. Тому, за власні кошти орендуємо додаткові кабінети для проведення уроків. Хотілось би підтримки зі сторони влади, адже тут дбають про розвиток наступного покоління.

Навчальний заклад працює за унікальними та спеціальними програмами. Крім загальноосвітніх предметів, учні засвоюють  мистецтво театру, хореографії, вокалу, вчаться художнього мистецтва та гри на різноманітних музичних інструментах.

До слова, Тернопільська обласна експериментальна комплексна школа мистецтв – єдина в країні, яка одночасно надає загальну середню та мистецько-профільну освіту. ЇЇ вихованці беруть участь у різноманітних фестивалях, є володарями гран-прі та переможцями міжнародних конкурсів.

Оксана Божко

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер