images/stories/logosait_new.jpg

 

Шахраї шукають жертв на сайтах оголошень

Продаючи товар через Інтернет, слід бути обережними. Адже замість заробітку, можна зазнати чималих матеріальних втрат. У цьому нещодавно переконався 40-річний житель Борщова.

Чоловік розмістив в мережі оголошення про продаж косарки. Через деякий час до нього зателефонував невідомий, якого нібито зацікавив товар. Потенційний «покупець» попросив продавця продиктувати йому номер карткового рахунку для перерахування коштів. Проте власної банківської картки у чоловіка не було і він надав незнайомцю номери карток двох своїх товаришів. Як результат, зловмисникам вдалося зняти з обох «електронних гаманців» понад 13 тисяч гривень.

За даним фактом міліціонери розпочали кримінальне провадження. Шахраїв розшукують.

Міліціонери вже неодноразово застерігали краян від такого виду шахрайства. Та попри все, люди продовжують довіряти незнайомцям і втрачати свої гроші.

Як уберегтися? Не розголошувати банківські реквізити своїх карток. Якщо торгуєте в інтернет-мережі, подбайте про окрему картку для розрахунків. Встановіть ліміт на зняття коштів. Якщо ваш банк надає послугу смс-повідомлень, обов’язково використовуйте її – адже це найшвидший спосіб отримати інформацію про дії із вашим рахунком.

Дотримуючись цих порад, ви зможете уникнути неприємностей та зберегти свої гроші.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер