Відтепер у Тернополі своя Баварія
Середа, 08 липня 2015, 14:06
Нещодавно у нашому місті відкрили баварський ресторан. Пивний сад «Bavaria» знаходиться поруч з колишньою «Назарією», в самому центрі парку Т. Г. Шевченка. Окрім автентичної німецької кухні, тут планують відтворити найбільший пивний фестиваль «Oktoberfest», пише сайт Культурно.
Інтер’єр закладу виконаний у класичному стилі німецької пивної. Літній майданчик вміщує 120 осіб. Увесь персонал — у традиційних народних костюмах.
В меню ви знайдете з десяток різноманітних видів живого пива на розлив, серед яких традиційне німецьке — Löwenbräu (Льовенброй), а також два види сидру.
Усі страви тут готують за оригінальними рецептами Баварії.
— М’ясо, рибу, а також овочі ми готуємо на грилі «Big Green Egg», — розповідає шеф-повар закладу. — Це всесвітньовідоме обладнання зі спеціальної кераміки, що гарантує термоізоляцію в приготуванні. В результаті, отримуємо неповторний смак, а разом з ним — збережені властивості інгредієнтів. Аналогу страві, приготовленій у такій печі, ви точно ніде не знайдете.
«Big Green Egg» чи «Велике Зелене Яйце» — це назва унікального за своїми властивостями пристрою, який об’єднує в собі кращі якості грилю, російської печі, таджину і тандира, духовки і коптильні.
У пивному закладі рекомендують спробувати приготовлені на грилі традиційні свинні рульки, які готуються виключно за рецептом баварських кухарів, а також стейки та ковбаски — найпопулярнішу страву німців. До м’ясних делікатесів — популярне німецьке пиво та справжнісінький німецький Бретцен!
— У нас немає жодної страви приготовленої по рецепту з інтернету, — каже шеф-повар — Усі секрети приготування я привіз з Баварії, де протягом трьох років працював на кухні фестивалю «Oktoberfest». Тому запевняю, що у нашому закладі ви відчуєте справжній смак Баварії.
Навчити наших поварів секретів тамтешньої кухні було нескладно. Єдине, до чого прийшлось звикати — це до простоти. Баварські страви славляться великими порціями та ситністю, але не візуальною ефектністю.
В жовтні в Тернополі відбудеться «Oktoberfest».
Як вже згадувалось, у «Баварії» планують відтворити справжню атмосферу фестивалю «Oktoberfest».
— Ближче до жовтня у нашому закладі з’являться літрові кухлі для пива. На святкування плануємо привезти дерев’яні бочки, які традиційно будуть розбиватись спеціальним молотком. Проведемо конкурс з найбільшої кількості випитого пива. Поруч із закладом сконструюємо сцену для конкурсів. Словом, сумувати тернополянам у нас точно не доведеться.
До речі, літній майданчик пивного саду буде працювати і взимку. Ближче до кінця осені «Баварію» планують утеплити.
Та це ще не усі секрети. Поруч з баварською пивною відкриють український ресторан.
«Назарію» реконструюють у «Наливайкo»
Вже до кінця літа у приміщенні «Назарії» відкриється новий ресторан українського стилю. Це буде заклад, який відображатиме народні традиції. Усе: від інтер’єру до кухні, буде виконано на український лад. Тож, вдосталь посмакувавши традиційних німецьких страв, насолоджуємось своїми — рідними.
Оксана Божко