images/stories/logosait_new.jpg

 

Поетичний конкурс від видавництва «Крок»

Поетичний змаг проходитиме в два етапи. Під час першого оберуть найкращі твори з тих, що надійшли на конкурс. Книжку переможця  видрукують у «Кроці», пише culturno.te.ua.LpnVp3AfbXA

Другий етап — гала-концерт, який відбудеться у вересні в рамках Літературного фестивалю та Форуму видавців у Львові. Тоді 10 найкращих поетів, імена яких будуть відомі наприкінці серпня після відбору журі, представлять свою творчість. Наприкінці гала-концерту оголосять переможця, а також тих, котрі займуть друге й третє місця.
Прийом заявок для участі в «Dictum» проходитиме з 15 липня до 15 серпня. Книжку переможця конкурсу «Dictum» видрукують у «Кроці». Учасників, які візьмуть участь у гала-концерті, нагородять книжками видавництва.

Переможцями попередніх років стали: Юлія Мусаковська (2013) та Томаш Деяк (2014).

Умови участі:
— на адресу  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду потрібно надіслати тексти одним документом обсягом не більше 120 рядків (від 1 до 5 віршів), фото та коротку біографію;
— мова текстів українська;
— тема, стиль, форма текстів не обмежені;
— крайній термін подання текстів — 15 серпня.
Запитання щодо конкурсу та подання творів надсилайте на адресу:  Ця електронна адреса захищена від спам-ботів, Вам потрібно включити JavaScript для перегляду

Журі:

Василь МАХНО – поет, есеїст, перекладач, літературознавець. Член НСПУ, АУП. Учасник гурту «Західний вітер». Кандидат філологічних наук. Член міжнародного ПЕН-клубу.

Ірина ВІКИРЧАК — менеджерка культури, промоутерка літератури, засновниця Міжнародного фестивалю оповідання «Intermezzo» (м.Вінниця). У 2014 працювала у Варшаві як учасниця програми Міністра культури Польщі Gaude Polonia. Авторка двох поетичних книжок.

Дмитро ЛАЗУТКІН — поет, журналіст, спортсмен, коментатор боксу, телеведучий, організатор «поетичних боїв». Автор восьми поетичних книжок, крайня з яких «Червона книга». Лауреат літературних премій «Смолоскип», «Гранослов», «Культреванш», «Літературний Олімп» та «Русская премия». Учасник багатьох міжнародних літературних фестивалів.

Анна ЗОЛОТНЮК – журналіст та оглядач літературної сторінки тернопільської газети «Вільне життя плюс».

Юрій ЗАВАДСЬКИЙ – поет, громадський діяч, кандидат філологічних наук, член НСПУ. Крайня його поетична книжка — «Таксист». Директор видавництва «Крок».

Юлія МУСАКОВСЬКА — поетеса та прозаїк. Перекладачка шведської літератури. Авторка трьох поетичних книг, крайня з яких «Полювання на тишу». Переможець Першого поетичного конкурсу Dictum.

Томаш ДЕЯК — поет, інтернет-маркетолог, учасник музичного гурту «Luciole». Автор збірок поезії «Гра з (лю)циферблатами»та «Колискова Кусто». Переможець експериментального музично-поетичного конкурсу Bunker Poetry Contest у 2014 році. Переможець Другого поетичного конкурсу «Dictum».

«Поезія може стати відповіддю на найгостріші та найглибші духовні запити сучасної людини, але для цього необхідно привернути до неї якнайширшу громадську увагу», – зазначено в ухвалі ЮНЕСКО.

Юрій МАТЕВОЩУК – координатор конкурсу Dictum

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер