images/stories/logosait_new.jpg

 

На Тернопільщині аферисти ошукали перевізника зі Львова

Водій зі Львова думав, що їде на Тернопільщину, аби підібрати пасажирів з поламаного автобуса, а втрапив у пастку шахраїв. Зловмисників розшукують тернопільські правоохоронці.

За словами потерпілого, йому зателефонували на мобільний з фірми, що займається пасажирськими перевезеннями, й запропонували підзаробити. Чоловік погодився й вирушив на Тернопілля, де начебто поламався автобус, маршрутом слідування Івано-Франківськ – Київ. За домовленістю він мав забрати пасажирів й доставити їх до столиці.

Вже коли лвів’янин був у дорозі, до нього знову зателфонували. Незнайомець по той бік трубки назвався водієм поламаного автобуса й попросив про послугу – купити дорогою автозапчастину, через яку і стався колапс. Мовляв, він вже про все домовився з продавцем, залишилося лише забрати її. Далі був ще один дзвінок і чергове прохання про послугу - перерахувати на рахунок автомагазину гроші за деталь, а саме 3600 гривень,які доздвонювач пообіцяв одразу повернути. Не підозрюючи нічого лихого, потерпілий виконав прохання незнайомця.

Про те, що втрапив у пастку шахраїв, львів’янин зрозумів після того, як у Микулинцях так і не знайшов потрібного автомагазину. Чоловік поспішив до найближчого банку, аби «заморозити» трансакцію. І таки встиг. Шахраї не встигли зняти кошти з рахунку. Відтак повідомив про випадок правоохоронців.

За даним фактом міліціонери розпочали кримінальне провадження кваліфіковане за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер