images/stories/logosait_new.jpg

 

Проінформувати про житлові субсидії допомагають безробітні

З 1 травня 2015 року спрощено порядок надання субсидій населенню (постанова КМУ від 28.02.2015 № 106 «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій»). Кількість людей, які зможуть розраховувати на субсидії після підвищення тарифів, збільшиться в рази, що не виключає, виникнення черг в органах соціального захисту. Як і очікувалось, тернополяни почали активно звертатися за консультаціями та роз’ясненнями. Зокрема, протягом 2015 року до відділу субсидій Тернопільського міського управління соціального захисту населення звернулось 11570 сімей, що майже в 1,5 рази більше ніж у 2014 році. У зв’язку з цим, Тернопільською міською радою прийнято рішення про збільшення штатної чисельності працівників на 4 одиниці. Для своєчасного нарахуваня тернополянам субсидії працівники Управління соціальної політики Тернопільської міськради працюють у вихідні дні. Для того, щоб справитися з напливом заяв на призначення субсидій, на допомогу працівникам соцзахисту прийшли безробітні, які перебувають на обліку в міськрайонному центрі зайнятості.

Виконавчим комітетом Тернопільської міської ради 28.07.2015 року прийняте доповнення до рішення № 68 від 04.02.2015 «Про організацію громадських робіт». За зверненням Управління соціального захисту Тернопільської міської ради за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття та міського бюджету службою зайнятості організовано громадські роботи, для виконання яких направляються безробітні. Для цього передбачається збільшення видатків міського бюджету на громадські роботи. Роботи плануються проводити до кінця 2015 року.

4 безробітних з 06.08.2015 року, згідно договору укладеного з Тернопільським міськрайонним центром зайнятості, приступили до громадських робіт, пов’язаних з наданням населенню житлових субсидій. Вони виконують роботу з інформуванням населення про можливість отримання житлових субсидій, розповсюджують інформаційні матеріали, проводять технічну обробку документації. Ця допомога є суттєвою, тому що знімає частину навантаження зі спеціалістів, які здійснюють основну роботу з оформлення субсидій.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер