images/stories/logosait_new.jpg

 

Літня дитяча школа "Дивосвіт"

Під час літніх канікул у Тернополі функціонує літня дитяча школа "Дивосвіт”, учасники якої мають можливість не тільки відпочивати та оздоровлюватись, а й відвідувати різноманітні установи та підприємства з метою розширення знань про світ професій.


Нещодавно діти разом із своїми наставниками прийшли на професіографічну екскурсію в Тернопільський місьрайонний центр зайнятості.

Фахівці центру зайнятості провели для дітей екскурсію в приміщенні Будинку праці, розповіли про роботу фахівців служби зайнятості, надали можливість дітям самостійно переглядати вакансії на тач-скріні (інформаційний термінал з базою даних вільних місць працевлаштування.).

Школярі із задоволенням виконували різноманітні вправи, відгадували загадки, складали прислів'я - і все це про надзвичайно цікавий і різноманітний світ професій.

Особливий інтерес учасників викликала гра ”Предмети та професії”, яка полягала в тому, щоб розкласти предмети праці біля відповідних професій. Змагалися дві команди, і, як завжди , перемогла дружба.

Не зважаючи на те, що вік учасників не первищував 11 років, більшість з них вже знали, ким хочуть працювати в майбутньому. Віталік, наприклад, мріє стати водієм, а Ілля - програмістом, Діана-стоматологом, а Юля — перукарем.

Фахівець з профорієнтації Оксана Гороховська ознайомила діток з інформаційними папками з описом професій. На завершення заходу школярі відвідали дитячу кімнату, в якій весело провели свій час.

 

Провідний фахівець з профорієнтації ТМРЦЗ Оксана Гороховська

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер