images/stories/logosait_new.jpg

 

СОЦІАЛЬНА АДАПТАЦІЯ ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ

У центрі підтримки підприємницьких ініціатив, що діє при Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості, відбулася презентація проекту «Соціальна адаптація тимчасово переміщених осіб у м. Тернопіль». Проект репрезентували представники Фонду розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» Василь Холуйко, Олег Сабадаш та фінансовий координатор програми, працівник Тернопільської міської ради Леся Навроцька.

«Основна ціль проекту, – наголостив Василь Холуйко, – створити умови для соціально-економічної адаптації внутрішньо-переміщених осіб на ринку праці шляхом проведення тренінгів із самозайнятості, професійного навчання та гарантованого супроводу у рамках дії програми з виплатою коштів для започаткування підприємництва. Основний критерій підтримки бізнес ідей – їх життєздатність».

Учасників заходу було поінформовано про те, що у вересні відбудеться навчальний семінар для переселенців за напрямком «Самозайнятість». Зокрема, група складатиметься із 24 осіб, але тільки семеро із них зможуть отримати кошти на розвиток власного бізнесу. Завершальний етап – це відбір бізнес-планів, який після рішення конкурсної комісії заплановано на листопад цього року.

Також передбачено у Тернополі відкриття конвернінг центру (віртуальний офіс) для внутрішньо переміщених осіб, у якому одночасно зможуть працювати до 50 осіб.

Учасниця презентації, переселенка Ксенія зауважила, що згаданий проект дуже цікавий та актуальний, дає можливість саморозвитку, професійної самореалізації, вселяє у людей впевненість у завтрашньому дні.

 

Відділ активної підтримки безробітних ТМРЦЗ

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер