images/stories/logosait_new.jpg

 

У День Державного Прапора тисячі тернополян вшанували пам'ять захисників України хвилиною мовчання

У День Державного Прапора України на театральному майдані Тернополя відбулася урочиста церемонія освячення та підняття синьо-жовтого знамена. Почесне право підняти Національний стяг було надано військовослужбовцям, родинам загиблих Героїв АТО.

Священнослужителі традиційних християнських церков відправили Службу Божу за мир, спокій, цілісність, соборність України та за здоров'я її воїнів, а тисячі тернополян хвилиною мовчання вшанували пам'ять захисників України. Участь в церемонії взяли секретар міської ради Ігор Турський та заступник міського голови Олександр Смик.

Від імені міського голови Тернополя Сергія Надала, який зараз перебуває на Сході України в зоні проведення АТО, до присутніх на урочистостях звернвуся заступник очільника міста Олександр Смик.

«В першу чергу я хочу передати вітання з нагоди Дня Державного Прапора України від імені міського голови Тернополя Сергія Надала, який зараз, як і належить очільнику міста, перебуває на Сході України, вітає бійців зі святами та передає допомогу тернополянам, які несуть службу в зоні проведення АТО, - зауважив Олександр Смик. – З цього дня у Тернополі і по всій Україні починаються урочистості з відзначення річниці Незалежності. Сьогодні ми, усі українці всього світу з особливою гордістю і повагою піднімаємо прапор. Сьогодні він переповнює емоціями кожне українське серце. Бо ціна його висока. Бо Свобода і Незалежність, які символізує прапор, стали для всіх нас особливо дорогими. За них заплачено дорогу ціну не лише мільйонів наших попередників, а і нашого покоління».

Заступник міського голови додав, що уже третій рік поспіль на День прапора тернополяни збирають біля меморіалу Незалежності, який волею громади з ініціативи депутатів першого демократичного скликання був встановлений у 2012 році на театральному майдані Тернополя.

«Цей пам'ятник є символом у камені і металі, який свідчитиме нашим послідовникам про наші мрії і надії про сильну, заможну і горду країну. У ньому — визнання вкладу багатьох поколінь тернополян в українську справу, - зазначив Олександр Смик. – Сьогодні ми всіма думками і в молитвах з нашими тернополянами, учасниками війни на Сході. Дай їм, Боже, живими і здоровими повернутись до своїх родин, у рідне місто. Дай нам всім перемоги і миру! Слава Україні!». 








Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер