images/stories/logosait_new.jpg

 

Тернополянам презентували профорієнтаційний квест «PROFI LAND»

Фахівці служби зайнятості в рамках святкування дня міста 28 серпня о 16.00 год. у парку ім.Т.Шевченка продовжили презентувати профорієнтаційний квест «PROFI LAND» для жителів та гостей нашого міста Тернопіль. Діти активно долучалися до проведення профорієнтаційних ігор, вправ та естафет. Залежно від віку, вони були розведені по умовних станціях.

Найдоросліші: вікова категорія 16-17 р. (10-11 кл.) на Станції 1 «Я пізнаю себе» проходили тестування на визначення професійної спрямованості, особливостей характеру в контексті впливу на вибір майбутньої професії.

Учасники Станції 2 «Я і майбутня професія» (вікова категорія 14-15 р. (8-9 кл.) проходили тренінгові заняття та вправи, спрямовані на самопізнання та визначення своєї майбутньої професійної ролі. Так, під час проведення вправи «Опиши професію» учасникам пропонувалися картки із зображенням представників різних професій. Усно потрібно було описати професію так, щоб називавши лише знаряддя праці, умови роботи, спецодяг, характерні особливості тощо, дати можливість конкурентам відгадати саму назву професії.

Не менш активними були учасники Станції 3 «Поринь у світ професій» діти віком від 10 до 13 років (5-8 кл.). Дітей знайомили зі світом професій, поділом на певні типи відповідно до сфери діяльності (людина-людина, людина-техніка...). У розважально-пізнавальній формі проводилася гра «Асоціація». Завдання якої полягало в тому, щоб відгадати професію, за навідними питаннями. Зокрема, «Якого кольору ця професія?», «Який запах у професії?», «На які меблі схожа?». Особливо сподобалася учасникам асоція щодо професії ”кондитер”: колір-райдуги, тобто барвистий, запах - ванілі, зовні схожа, за словами Іванки (учениця 5 класу) на Пізанську вежу...

Наймолодші учасники квесту діти 6-9 років (1-4 кл. ) Станції 4 «Професійні мрійники» були особливо активними. Адже, знайомство з професіями відбувалося у надзвичайно жвавому темпі, так як з ними працювали не лише фахівці служби зайнятості, а й відома маленьким жителям Тернополя літнім табором ”Дивосвіт”, чемпіонка світу з пауерліфтингу, президент громадської організації ФСК «СПОРТ-КЛАС» Лілія Проць. Свої тренерські вміння, талант працювати з найменшими, поєднуючи спорт та профорієнтацію Ліля продемонтструвала під час проведення естафет з використанням спортивного знаряддя: м'ячі, круги, кеглі... Як результат: діти задоволені, батьки приємно здивовані та щасливі. Адже на такому заході вони побували вперше!

Приєднались до участі та роботи з дітьми усіх вікових категорій та станцій волонтери громадської організації ”Молодіжна громадська організація ”Міст”.

Маса позитивних вражень, емоцій, та ще подарунки-ось що отримали діти під час квесту.

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер