images/stories/logosait_new.jpg

 

Поляки створять у Тернополі освітній осередок

Створення науково-інформаційного осередку, а також умови подальшої співпраці обговорили 28 серпня під час робочої зустрічі очільник Тернопільської ОДА Степан Барна та голова комітету міського господарства Національної економічної палати у Варшаві (Польща) Зенон Кічка.

«В Любліні є польсько-український колегіум. Відтак аналогічний, українсько-польський колегіум в майбутньому повинен зявитися у Кременці, адже саме там є достатня наукова база, — зазначив Степан Барна».

У Польщі вже відбулася зустріч ректорів, на якій була розроблена готова концепція та визначені джерела фінансування для співпраці з Україною в освітньому напрямку, зазначив Зенон Кічка. Так, освітній центр зосереджуватиметься у місті Луцьк. Натомість науково-інформаційні осередки — у Тернополі та Рівному. Головною умовою польського колеги є те, аби даний осередок розташовувався поза межами адміністрації.

«У Вроцлаві всі оцінили, що наше співробітництво — багатообіцяюче, — підкреслив голова комітету міського господарства Національної економічної палати у Варшаві.  — Головне зараз чітко визначити місце розташування осередку. Ви повинні надати приміщення, а ми — кошти на його утримання. Відкрити його не так вже й просто, однак це доволі цікава справа, тож ми й надалі працюватимемо у цьому напрямку».

Результатом зустрічі стали чітко окреслені кроки подальшого співробітництва, серед яких — проведення відповідного семінару, на якому польські колеги поділяться своїм досвідом.

Нагадаємо, три області для співпраці обрали представники комітету міського господарства Національної економічної палати Польщі: Тернопільську, Волинську та Рівненську. У районах та в самому обласному центрі експерти проводять аудит для пошуку можливостей реалізації проектів, які фінансуватиме ЄС.

Джерело: Наш День

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер