images/stories/logosait_new.jpg

 

Виселення із житла за борги

Банк вправі виселити неплатника кредиту без надання іншого житла якщо в заставі знаходиться житло котре куплене на кредитні кошти.

Багато кредитів видавались людям під заставу (іпотеку) житла (квартир, будинків). Більшість таких «іпотечних кредитів» видані для придбання житла яке, у свою чергу, і стало заставою у банку. Тому, проблема з виселенням із такого житла стосується більшості позичальників, - консультує адвокат Іван Парубій.

Коли житло не було куплене на кредитні кошти і тільки слугувало заставою, а кредитор намагається виселити людину із заставного житла, то банк повинен надати людині інше постійне житло. Тобто, якщо, до прикладу, людина взяла кредит на ремонт квартири і в якості забезпечення повернення отриманого кредиту заставила цю квартиру та позики не віддала, банк має право в судовому порядку вимагати виселення неплатника з іпотечної квартири. 
Але, у цьому випадку, виселити людину «на вулицю» без надання іншої квартири протиправно.

У таких випадках, при виселенні із заставного житла, людина може звернутись до місцевої влади для надання житла для тимчасового проживання, але чи закінчиться це успіхом….

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер