images/stories/logosait_new.jpg

 

Хто є хто: визначте свою роль у ігрових кімнатах «Катакомби»

Відчути себе у ролі полоненого та грабіжника відтепер можна у ігрових кімнатах «Катакомби» у Тернополі.

Увійшовши до одної з кімнат, складається враження, ніби потрапив у закинуте приміщення часів СРСР.  Тут жодного натяку на сучасність: меблі,  інтерєр, темні тони, приглушене світло, і навіть запах, до деталей передають відчуття присутності минувшини. Здається, ніби опинився у закинутому кабінеті військового службовця радянських часів.

Особливо чітко це відчувається, коли за тобою зачиняються «важкі» двері, через які можна буде вийти лише за умови їх «розкодування». Тоді, незважаючи на те, що являєшся учасником гри, і розуміючи, що тобі нічого не загрожує, з’являється нав’язливе відчуття небезпеки. На цьому етапі межі гри та реальності починають розмиватись.lHWhR09y6lg

Протягом квесту у кожного розкриваються приховані здібності. Якщо у грі участь беруть четверо людей, кожен повинен зайняти свою роль. Це виходить само собою, без використання будь-яких планів чи обговорень.

  • Коли опиняєшся у слабо освітленій кімнаті, де тебе оточують абсолютно незрозумілі речі воєнних часів, і саме від них залежить твоя подальша доля, починаєш хапатись за усе і відразу. Тоді здається, ніби розгадка міститься у кожній з них. Та попри усі старання, розумієш, що тільки логічно мисливши можна знайти розгадку, — розповідає учасниця ігрової кімнати «Бункер» Вікторія Сас.

Протягом години перед кожним учасником стоїть основне завдання – знайти спосіб, аби вибратись із замінованої кімнати. Кожен наступний крок є частиною багаторівневої загадки.

  • Коли бачиш перед собою військові речі, про які лиш краєм вуха чув ще на уроках історії, то мимоволі починаєш задіювати фантазію: як працювала техніка воєнних часів, які таємниці приховували розвідники, як це – бути полоненим часів Другої світової війни, — на усі ці запитання намагаєшся самотужки знайти відповідь і зрозуміти логіку, — поділилась враженнями учасниця квесту «Бункер» Анжела Берестецька.

ігрова кімната "Катакомби" Тернопіль

«Катакомби» діють у нашому місті віднедавна. Днями у Тернополі відбулось відкриття «Клубу файного міста», у стінах якого, власне, і розміщені ігрові кімнати.

У підвальному приміщенні клубу, сьогодні діє три квести: «Пограбування банку», «Бункер» та «Шпигун». А найближчим часом полоскотати нерви можна буде у кімнаті маньяка «Декстер», відчути себе злочинцем у кімнаті «В’язниця», ну а для тих, хто любить бути наодинці, вихід із ситуації можна буде шукати сам-на-сам у «камері-одиночці».

За правилами гри, участь у квесті можуть взяти 2-4 людини. На проходження завдань дається одна година. Якщо за цей час вам не вдасться розгадати головоломки, двері відчиняться, проте гра буде вважатись не пройденою. За бажанням, її можна пройти знову.

Увійшовши до кімнати, ви маєте можливість скористатись рацією. У разі необхідності, є можливість вийти з кімнати, зв’язавшись із адміністратором.

За словами організаторів, вікових обмежень для відвідування квест-кімнати немає. Стати учасником гри можуть і діти, за умови присутності батьків. Перед початком гри, обов’язковою умовою є заповнення анкети  із правилами.

Що стосується тематики, то кімната «Бункер» буде цікавою, швидше, старшому поколінню або ж палким прихильникам історії. Більш сучасною та цікавішою для молоді стане кімната «Пограбування банку» чи «Шпигун». Проте, яку б ви не обрали, у кожній з них вам знадобиться залізна логіка, зберігання спокою та політ фантазії.

Порада: намагайтесь не просити підказок по рації, адже так втрачається правдоподібність ситуації. І не страшно , якщо пройти гру вам не вдалось. Спробуйте ще раз!

Кому радимо бути обережними.

Людям, які страждають епілепсією, клаустрофобією та вегето-судинною дистонією із характером панічних атак.

Батькам, які мають схильність до паніки і беруть із собою дітей.

Вартість.

250 грн за одну квест-кімнату.  Для одного – дорогувато, для компанії – в самий раз.

Ігрові кімнати "Катакомби" знаходяться за адресою вул. Шевченка, 23

Детальніше  по тел. 095-211-42-41, та на сайті  katakombu.com


Оксана Божко

Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер