images/stories/logosait_new.jpg

 

У Тернополі стартували Дні сталої енергії

16 та 17 жовтня у Тернополі проведуть ряд заходів з нагоди «Днів сталої енергії». Відбуваються вони у рамках співпраці Тернопільської міської ради та Асоціації «Енергоефективні міста України».

Заступник міського голови Владислав Стемковський розповідає, що до 2011 року питанням енергоефективності у Тернополі займалися хаотично і несистемно. І лише у останні декілька років розпочалася ефективна робота, яка, у першу чергу, була зосереджена на енергоефективність комунальних підприємств та реалізацію декількох програм, які дозволять одночасно й здійснити модернізацію комунальної інфраструктури міста.

«Тернопіль зараз працює над шістьма програмами у сфері енергоефективності. Серед яких програма модернізації системи водопостачання та водовідведення за підтримки Світового банку та Фонду сталої енергії, програма модернізації централізованого теплопостачання за підтримки ЄБРР та ще дві програми за підтримки ДемоУкраїна та сприяння Світового банку, - каже заступник міського голови Владислав Стемковський. - Зазначу, що у Тернополі працюють іноземні експерти, які допомагають у реалізації цих проектів».

Представник «Асоціації енергоефективних міст України» та експерт проекту USAID «Муніципальна енергетична реформа в Україні» Дмитро Леськів каже, що Тернопіль з 2011 року активно працює у сфері енергоефективності. Він зазначив, що важливим кроком місцевої влади за цей час було обладнання індивідуально-тепловими пунктами бюджетних закладів.

У рамках проведення «Днів сталої енергії» у «Палаці кіно» на вул. І. Франка проходить виставка енергозберігаючого обладнання та технологій. Виставку оглянув міський голова Тернополя Сергій Надал. 



Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

вугілля і дрова

Банер